Két és fél évig építhetik az új gyergyói jégcsarnokot

 

37,5 millió lejes beruházás révén teljes egészében megújul a gyergyószentmiklósi műjégpálya – írta a napokban a Székelyhon.

Az információ nem előzmény nélküli: az alapoktól építik újjá a létesítményt, de hogy pontosan mikor kezdik, azt még nem tudni – tette közzé a hírt blogunk még tavaly áprilisban. Azóta változott a helyzet, a legfrissebb fejlemények szerint eldőlni látszik, hogy az Erste Liga-diadalra pályázó Gyergyói HK ebben a szezonban még régi otthonában játszhatja mérkőzéseit, ám utána két és fél évre albérletbe kényszerül.

A Székelyhon cikkéből kiderült, hogy május 27-én Bukarestben, a fejlesztési minisztériumban aláírták a sportlétesítmény teljes felújításáról szóló finanszírozási szerződést. Ennek összértéke több mint 37,5 millió lej, ami magyar forintban közel 2,7 milliárdos összeget jelent. Tánczos Barna szenátor azt mondta: a felújítás után Gyergyószentmiklóson működik majd Székelyföld legmodernebb és legnagyobb jégcsarnoka. Ez úgy lesz lehetséges, hogy lebontják a jelenlegi lelátókat, ezek helyére újat, nagyobbat építenek, így 1000-rel több néző befogadására lesz lehetőség. A tribünök alatt öltözőket és több kiszolgálóhelyiséget alakítanak ki. A tetőt is lecserélik; az épületben lényegében csak a 2015-ben átadott új hűtésrendszer marad a régi.

2,5 év a kivitelezésre szánt idő, ez azt jelenti, hogy több szezonon át nem játszhat majd hazai környezetben a Gyergyói HK. Bereczky Szilárd menedzser elmondta, mivel 6 hónap a tervek elkészítésének ideje, és utána az engedélyek beszerzése következik, arra számítanak, hogy a 2020/21-es szezonban még Gyergyószentmiklóson rendezik a mérkőzéseiket. A beruházás finanszírozását a CNI, a fejlesztési minisztériumhoz tartozó Országos Fejlesztési Ügynökség végzi, a kivitelezés a bukaresti Unicomp feladata lesz.

gyhkcsarnok

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk