Hetényi, Pulli, Shalla, Szűcs István, Léránt és Azari

 

Kihirdették az Erste Liga egyéni díjainak győzteseit, két légiós mellett négy magyar játékos részesült elismerésben a 2019/20-as szezon után.

A szezon legjobb kapusa: Hetényi Zoltán (DEAC)

?Nagyon megtisztelő megkapni ezt a díjat, hiszen a többi csapat kapusa is remekül védett. Egy ilyen elismerés mindig plusz motiváció a következő szezonra. Emlékezetesek maradnak számomra a Dunaújváros elleni párharcok, valamint az FTC és a Csíkszereda elleni győztes találkozók, az ember mindig örül, ha jó ellenfelekkel játszhat. A szezon végén csalódott voltam, mert a Csíkszereda ellen nem volt sok esélyünk a rájátszásban, többet tehettünk volna azért, hogy szorosabb legyen a széria. Jövőre is szeretnénk bizonyítani, hogy jó csapat vagyunk, ezért dolgozunk az edzéseken már most is.?

A szezon legjobb védője: Jere Pulli (FTC-Telekom)

?Természetesen jó érzés, hogy elismerik az egyéni teljesítményt, de remek csapattársakkal játszottam, és ennek révén tudtam én is jól teljesíteni. A díjért köszönet illeti tehát a csapatot és a stábot is. Úgy érzem, sikerült gyorsan beilleszkednem az új ligába érkezve, és ebben is sokat segítettek a többiek, szívélyesen fogadtak. A liga színvonala jobb, mint amire számítottam. Persze van különbség az élmezőny és az alsóházi csapatok között, de ez más bajnokságokra is igaz. Sok mindent elértünk, az én játékom is fokozatosan javult. Kár, hogy a szezonnak így lett vége. A legbüszkébb a csapatunkra vagyok, és mindarra, amit együtt véghezvittünk, de ha egyet kellene választani, akkor a Magyar Kupa-diadalt mondanám.?

A szezon legjobb csatára: Josh Shalla (Csíkszeredai Sportklub)

?Hálás vagyok ezért a díjért, de elismerés illeti a csapattársaimat is, remek játékosok mellett játszhattam. Büszke vagyok arra, hogy vezettem a pontlistát a ligában. A szezon jól sikerült nekem és a csapatnak is, biztos vagyok abban, ha nem tör ki a járvány, megnyerjük a bajnokságot. A leállás óta itthon vagyok Kanadában, több időt töltök a szeretteimmel, de az edzés sem marad el: az otthoni gyakorlatok mellett golffal és biciklizéssel is készülök a következő szezonra.?

Erste Bank Higgy Magadban Mr. Rising Star: Szűcs István (Hokiklub Budapest)

?Nagyon örülök ennek a díjnak, ez remek visszacsatolás nekem. Ezzel együtt nem vagyok teljesen elégedett, lehetett volna több ebben a szezonban csapatszinten és egyénileg is. Sajnos nem tudtuk kinyújtani a jó formát a középszakaszra, gyorsan elbuktuk az esélyt a rájátszásra. Szívesen emlékszem vissza a szeredai meccseinkre, hiszen ott mindig kiváló a hangulat. Örülök, hogy a MAC-cal az Extraligában is bemutatkozhattam. Az első néhány meccsen csak kerestem magam, el kellett hinnem, hogy itt is meg tudom csinálni azt, amit az Erste Ligában, hiába gyorsabb a tempó. Azért fogadtam el a DEAC ajánlatát, mert szimpatikus volt, amit felvázoltak, és úgy érzem, megkapom a szükséges lehetőséget. Erős keretünk lesz, bízom a jó szereplésben.?

Erste Bank Higgy Magadban Mr. Fair Play: Léránt René (DEAC)

?Köszönöm a díjat, amikor kiderült, kicsit meglepődtem, mert utoljára hétévesen kaptam egyéni elismerést. Ez pozitív visszaigazolás a számomra. Mindig minden helyzetben igyekszem a szabályos keretek között játszani, és a továbbiakban is a díj szellemében szeretném folytatni. Az edzőnk kicsit keményebben játékot vár tőlem, erre is fogok törekedni, de természetesen a szabályos keretek között. A szezon előtt kicsit jobb teljesítményt és több pontot vártam magamtól, de így is igyekeztem hátul stabilitást adni a csapatnak.?

Erste Bank Higgy Magadban Mr. Spirit: Azari Zsolt (DAB)

?Köszönöm a klubomnak és a családomnak, akik mindvégig támogattak. A liga alapítása óta itt játszom, a Dunaújvárossal sok mindenen átmentünk, voltak szép hegyek és mély völgyek is. A sok érzelem, ami a játékban van, még motivál, és remélem, még néhány évig ebben a színvonalas ligában szerepelhetek. Nekem mindig a jégkorong volt az első, mindig összeegyeztettem az edzéseket a tanulással is, nem hagytam ki gyakorlást. Azzal a példával igyekszem a fiatalok előtt járni, hogy minden edzésen ott vagyok és a legjobbamat nyújtom. Azt hangsúlyozom nekik, hogy mindig adjanak bele mindent, és csak azzal foglalkozzanak, hogyan válhatnak jobb játékossá ? és azt kívánom nekik, hogy ők is legalább ilyen utat járjanak be.?

azariszabados

fotó: Szűcs Attila/MJSZ

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum