A Devils megkereste Rikard Grönborgot

 

Az NHL-be vágyó svéd szakembert azonban még egy évig a Zürich Lionshoz köti a szerződése.

Rikard Grönborgot aligha kell bemutatni a jégkorong iránt érdeklődőknek. A svéd válogatottat 2017-ben és 2018-ban világbajnoki címig vezető mester régóta nem titkolja – mi is írtunk erről többször –: minden vágya, hogy egyszer az NHL-ben is kipróbálhassa magát. A világ legjobb ligájába ugyanakkor edzőként még nehezebb bekerülni, mint játékosként, egyesek szerint oda csak születni lehet. Grönborg ellen az volt a legfőbb kifogás, hogy soha nem ült kispadon komoly felnőtt bajnokságban. Ez is oka lehetett annak, hogy tavaly nyáron két évre aláírt a svájci bajnokságban szereplő Zürich Lionshoz. Nem is sikerült rosszul a félbemaradt szezonja, 50 meccs után 91 ponttal a legjobbak voltak a zürichiek a küzdelmek koronavírus-járvány miatti leállításakor.

Ez a tengerentúlon ismét felkeltette a figyelmet iránta. A szezont nagy reményekkel, majd látványos bukásokkal kezdő New Jersey Devils januárban elküldte Ray Shero általános igazgatót, akit addigi helyettese, Tom Fitzgerald váltott. A klubnál teljes a bizonytalanság a szakvezetés összetételét illetően, Fitzgerald helyzete sem stabil, a szintén ideiglenes vezetőedző, Alain Nasreddine pozíciója pedig az övénél is ingatagabb. A Devilsnél nem titkolják, hogy keresik az ideális trénert, ennek keretében pedig legújabban a Zürichtől kértek engedélyt, hogy tárgyaljanak a svéd szakemberrel. Minderről a svájci csapat GM-je, Sven Leuenberger nyilatkozott, és a következőket mondta: „A New Jersey betartotta a szabályokat, minket hívott elsőként, hogy engedélyt kérjen. Ezt megadtuk, de azt is világossá tettük, hogy nem fogjuk elengedni Grönborgot.”

A svéd szerződésében nincs külön klauzula arra az esetre, ha az NHL-ből keresnék. Ennek oka, hogy a klubnál mindenképpen szerettek volna két év folytonosságot biztosítani a szakmai munkában. Az amerikaiak tehát tárgyalhatnak Grönborggal, de nagyon komoly érvekkel kell előhozakodniuk a svájciak felé, ha hamarjában szerződtetni szeretnék célpontjukat. Ellenkező esetben várniuk kell egy évet, mivel a zürichi megállapodás 2021 nyarán jár le.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
október 22., csütörtök
EL 18:00 UTEDAB 3-4 BVÉGE
EL 18:30 DEBVAS TÖRÖLVE
EL 18:30 TITMAC 0-3VÉGE
október 23., péntek
EXL 18:00 NZÁMIS TÖRÖLVE
október 24., szombat
EL 17:00 DABMAC 4-5VÉGE
EL 17:30 TITFTC 3-5VÉGE
ICEHL 17:30 HCIAVS TÖRÖLVE
október 25., vasárnap
ICEHL 16:30 RBSAVS TÖRÖLVE
október 27., kedd
EL 18:00 DABUTE INFO
EL 18:00 MACFTC INFO
október 29., csütörtök
KHL 17:30 SZPCSZ 
    • SPORT 2
október 30., péntek
EL 18:00 UTEMAC 
EL 18:30 FTCDAB 
ICEHL 19:15 AVSBRC 
    • DIGI SPORT 2
november 1., vasárnap
ICEHL 17:30 LNZAVS 
EL 18:00 MACTIT 
EL 18:30 DEBUTE 
Partnerünk
Archívum