Sokkal csapatcentrikusabb lettem a kinti évek alatt

 

Négy év légióskodás után tért haza Pártos Réka, hogy a következő szezonban a MAC Budapestet erősítse. Minden fontos kérdést feltettünk neki.

Sorra jelenti be a MAC Budapest, hogy mely játékosai hosszabbítottak. Biztosan az EWHL- és magyar bajnoki ezüstérmes együttest erősíti a következő szezonban is a kapus Németh Anikó és Szabó Fruzsina, a hátvéd Németh Bernadett és Fecske Maja, továbbá a csatár Rónai Alexandra, Stacey Scott, Horváth Imola, Józsa Orsolya, Losonci Zsófia és Pázmándi Zsófia. Emellett egy új tagot is megnevezett már a klub Pártos Réka személyében. A 24 éves védő a svéd második ligás Karlskronában játszott a legutóbbi négy szezonban, most pedig a hazatérés mellett döntött.

?Elsősorban a továbbtanulás miatt jöttem haza. Szerettem Svédországban élni, ott is kerestem iskolákat, de nem találtam angol nyelven olyan szakot, ami megfelelt volna. Itthon a Metropolitan Egyetemre jelentkeztem, kommunikáció és média szakra, angol nyelven. Érdekel a kommunikáció, az angol és a svéd mellé pedig szeretnék megtanulni még egy nyelvet. Ahogy ezt eldöntöttem, felvettem a kapcsolatot a MAC-cal, és gyorsan megegyeztünk? ? világította meg hazatérése hátterét. A koronavírus-járvány miatt a tervezettnél hamarabb, március 18-án érkezett meg. ?Kicsit féltem, hogy kint ragadok, de még haza tudtam surranni. Jó a családdal lenni, a szülőkre vigyázni.? A védő élvezte a svédországi életet. ?Egy kisebb városban laktam, és ebben az volt a pozitív, hogy mindenki ismert mindenkit, összetartó közösség alakult ki. A mi meccseinkre is sokan kijöttek, amikor a feljutásért játszottunk. Gyakran odajöttek hozzám a városban, érdeklődtek, hogy mi volt az edzésen, mondták, hogy majd találkozunk a meccsen.?

Pártos Rékáék többször is közel voltak a feljutáshoz a déli divízióban. A 2018/19 szezon végén osztályozót játszhattak a Göteborggal, de alulmaradtak, míg a legutóbbi idényben a Malmővel voltak nagy csatában. ?Nyugodtan kijelenthetem, hogy a négy csoport közül a miénk volt a legszínvonalasabb. Ha az első osztályhoz hasonlítom, az első szembetűnő különbséget a meccsek száma jelenti. Az SDHL-ben 50-60 mérkőzést játszanak, nálunk ennek a harmadát. Ezért is nehéz egy másodvonalbeli csapatnak egy élvonalbeli ellen az osztályozón, mert nagyobb a rutinjuk, gondolok itt a meccsek számára és az átlagéletkorra is. Lényeges a különbség a tempóban is. Ezzel együtt a 2018/19-es idényben elég szoros meccseket játszottunk az SDHL-es Göteborggal.?

partosreka

fotó: KHK

Pártos Rékának is az a szezon volt a legjobb, 4 góllal és 5 assziszttal segítette csapatát. A legutóbbi idényben hat gólpassza volt. ?Úgy érzem, sokkal inkább csapatcentrikus lettem a kint évek alatt. Voltak fiatalabb lányok a csapatban, őket is kellett segíteni, néha korrigálni. Az edző sok bizalmat szavazott nekem, sok játékidőt kaptam, többet vihettem a korongot, ez az önbizalmamnak jót tett.? A bekk a 2014/15-ös idényt Kanadában töltötte, így a külföldi közeg nem volt neki új, de úgy véli, Svédországban vált felnőtté. ?Picit könnyebb volt beilleszkednem Kanada miatt, hiszen tudtam angolul, és Svédországban is angolul folytak az edzések. Sokat önállósodtam, és a kapcsolatépítés szempontjából sem volt rossz ez a négy év.?

Hazatérve már edzésbe is állt a MAC-nál, ahol sok ismerős mellett néhány társával most találkozott először. ?Kicsit furcsa volt, mert ez egy olyan közeg, ami ismerős is, de új is, hiszen ők tavaly már együtt játszottak, összekovácsolódtak. Vannak, akiket nem ismertem, vannak, akikkel régen találkoztam. Kellemes élmény volt a régi arcokat újra látni, beszélni velük. A szakmai stáb is befogadó, korrekt, jó munkát végeznek.?

A szárazedzések mellett az elmúlt napokban már a jégre is visszatértek a játékosok. ?Picit húzósabb volt az első közös kondiedzés, mert más otthon magadtól végezni a gyakorlatokat, mint egy összetettebb edzést végezni. Többet dolgozunk, nagyobb sorozatszámokkal és nagyobb súlyokkal, hogy visszajöjjön az erőnlét. Fokozatosan voltunk terhelve, hogy ne legyen nagy savasodás. A jégen is jó volt, pont azért dolgozunk keményen a száraz edzéseken, hogy a későbbiekben ott tudjuk a legjobbat nyújtani. Nehezebb ilyenkor visszaszokni, mert más mozgásformát jelent a korizás. Nekem azért majdnem három hónapos kihagyás után kellett újra belerázódnom, de szerencsére olyan ez, mint a biciklizés, nem lehet elfelejteni.?

A védő célja, hogy a csapattal minél jobban szerepeljen valamennyi sorozatban, és ehhez ő is minél többet tegyen hozzá. ?Tavaly is jól teljesítettek, ismerem őket, nem adják fel könnyen, a végsőkig kitartanak. Hasonló, ha nem jobb szereplést várok idén is. Mindent megteszek, hogy hasznos tagja legyek a csapatnak.? Pártos Réka legutóbb tavaly novemberben, a szlovákiai tornán szerepelt a magyar válogatottban, vb-n pedig 2017 tavaszán járt. Hazaigazolva, jobban szem előtt lehet. ?Nehezebb úgy érvényesülni, megvillanni, ha csak 1-2 meccsre rakják be az embert. Amit tehetek, az az, hogy olyan legyen a teljesítményem, amivel lehet számolni, amire lehet számítani.?

partosreka-grkovic-odnoga

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum