A játékosok áldásukat adták a 24 csapatos playoffra

 

Az NHL-es jégkorongozók szakszervezete támogatja a liga elképzeléseit.

Erről az NHLPA vezetősége szavazott. Az általuk kiadott közlemény szerint engedélyt adtak arra, hogy további tárgyalások folyjanak a 24 csapatos playoffról. Ugyanakkor több részletet kell tisztázni, és a végleges formátumról, valamint a játék újraindulásával kapcsolatban felmerülő feltételekről a feleknek még meg kell állapodniuk. A bajnokságot március 12-én függesztették fel, és az elképzelések szerint az alapszakasznak ezzel vége is lenne. A végső sorrendet a pontszázalékok alapján határozzák meg. A keleti és a nyugati konferenciában az első 4-4 kiemelést kapna, míg az 5?12. helyezettek három nyert mérkőzésig tartó párharcban döntenének a továbbjutásról, így alakulna ki a rájátszás 16 csapatos mezőnye, ahol a megszokott, négy győzelemig tartó sorozatok vennék kezdetüket.

A szakszervezett legfelső döntéshozó szervébe minden csapat delegál egy tagot, tehát azok is szavaztak, akik továbbmennének, és azok is, akik nem. A beleegyezés nem számít meglepetésnek. A játékosok abban a bizottságban is képviseltetik magukat, amely a folytatás részleteiről tanácskozik. Az események innen felgyorsulhatnak, a szakszervezet közleményében is említett megállapodás a részletekről napokon belül megszülethet. Ezt követően határozhat a liga a vezetése a draftlottóról, illetve magáról a draftról is. Ezzel együtt a konferenciák szerinti folytatás merőben szokatlan, hiszen 2013 óta divíziós wild card formátumban szervezik a rájátszást. Ez egyben azt is jelz: jelenleg az a legvalószínűbb, hogy két helyszínen folytatódnak a küzdelmek. Hogy minderre mikor kerülhet sor, az továbbra is teljes rejtély, a vírushelyzet alakulásának függvényében kerülhet erre sor. A mostani döntés csak arról szól, hogy milyen formában folytassák a játékot, és nem arról, hogy mikor.

Az alábbiakban bemutatjuk, hogy néz ki a konferenciák állása a jelenlegi elképzelések szerint:

Keleti konferencia
Kiemeltek: Boston Bruins (1), Tampa Bay Lightning (2), Washington Capitals (3), Philadelphia Flyers (4)

Három nyert meccsig tartó párharcot játszanak: Pittsburgh Penguins (5) vs. Montreal Canadiens (12), Carolina Hurricanes (6) vs. New York Rangers (11), New York Islanders (7) vs. Florida Panthers (10), Toronto Maple Leafs (8) vs. Columbus Blue Jackets (9)

Nyugati konferencia
Kiemeltek: St. Louis Blues (1), Colorado Avalanche (2), Vegas Golden Knights (3), Dallas Stars (4)

Három nyert meccsig tartó párharcot játszanak: Edmonton Oilers (5) vs. Chicago Blackhawks (12), Nashville Predators (6) vs. Arizona Coyotes (11), Vancouver Canucks (7) vs. Minnesota Wild (10), Calgary Flames (8) vs. Winnipeg Jets (9)

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum