Muszáj volt ebből a kátyúból kirángatni a szekeret

 

Az Erste Liga hivatalos honlapján Azari Zsolt, a Dunaújvárosi Acélbikák ügyvezetője értékelte a szezont és vázolta fel a terveket.

Azari Zsolt sokkal jobbnak ítélte meg az előző szezont, mint az azt megelőzőt. A negyeddöntő kudarcáról azt mondta: “Nyilván jobb lett volna a rájátszás első körében szorosabb mérkőzéseket játszani, de tudomásul kell vennünk, hogy kifulladt, elfáradt a csapatunk az idény végére. Amit szeretnék mindenképpen kiemelni, hogy nagy átlagban sokkal jobb volt a hangulat az öltözőben, a jégpálya környékén, mint egy évvel előtte, és ez sokat számít.”

Kommentálta az ügyvezető a szezon közbeni edzőváltást is, amikor David Leger érkezett Miroslav Ihnacak helyére: “Minden szezon előtt megfogadom, hogy idén senkit sem rúgok ki, de aztán valahogy soha nem jött össze. Most először tartottam magam a fogadalmamhoz. Látni kell, hogy egy évről évre alapjaiban felforgatott csapatnál nagyon nehéz előre látni, milyen lesz az a híres belső kémia”a csapatban, ami nélkül nagyon nehéz eredményeket elérni. A botos módszerben soha nem hittem, így mindig maradt a meggyőzés, az érvelés, ami viszont olyan csapattagokat feltételez, akik szintén hisznek az értelemben. Az az igazság, hogy a csapat kezdeményezte, hogy valahogyan mozduljunk ki az állóvízből. Sajnos megint az történt, hogy a kezdő vezetőedzőnek elfogytak az érvei a játékosok felé, lelassult, beállt a gépezet. Muszáj volt ebből a kátyúból valahogyan kirángatni a szekeret. Úgy gondolom, Dave Leger, aki már dolgozott nálunk, tehát ismerősként kerestük meg, abszolút jól ellátta ezt a feladatot, tehát igen is jól sült el a váltás, igaz, nem két forintba került.”

Azari emellett elmondta még, hogy “a járványügyi helyzet miatt kicsit késik az indulás, a jövő évi csapat építése, ráadásul a dunaújvárosi jégpálya üzemeltetése, helyzete is sok fejfájást okoz. E két probléma nagyon megnehezíti a költségvetés tervezését, márpedig mindig a takaróval kellene kezdeni, nehogy tovább nyújtózkodjunk, mint ameddig ér. De természetesen már dolgozom a jövő évi kereten. Zsoci fiammal már elküldünk jó pár ajánlatot a kiszemelt játékosoknak, várjuk a visszajelzéseket. Nem túl örömteli hír, de tudomásul kell venni, hogy a 2020/2021-es idényre kevesebb bevétellel számolhatunk, ami elsősorban a játékosoknak kínált fizetéseken csapódik le.”

A teljes beszélgetést ide kattintva olvashatják el.

dab

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk