Bettman: Nincs konkrét menetrendünk

 

Most az is elképzelhetőnek látszik, hogy mindössze két helyszínen játszanák le az NHL-szezonból hátralévő mérkőzéseket.

Az NHL március 12-én függesztette fel az idei alapszakaszt. Az azóta eltelt két hónapban Gary Bettman komisszár vezetésével továbbra is megy az ötletelés, hogy valamilyen formában megmentsék a szezont. Az elmúlt néhány napban rengeteg egyeztetés folyt Bettman, a tulajdonosok és a Visszatérés a Játékhoz Bizottság tagjai között. Ezeket a megbeszéléseket foglalta össze az NHL első embere.

” Úgy gondolom, Észak-Amerika minden ligája ugyanazokkal a gondokkal küzd, és ugyanúgy dolgozik a folytatáson, mint mi. Nagyon sok mindent kell összehangolnunk ahhoz, hogy az újraindítás lehetséges legyen. A szünet kezdete óta keményen dolgozunk, de rengeteg a bizonytalanság, nincs konkrét menetrendünk. Először is azt kell eldöntenünk, hogy hol játszhatunk. Az elmúlt hetek alapján 8-9 helyszín jöhet szóba. Bármelyik várost választjuk, annak legalább 12 csapatot kell vendégül látnia. Korábban szóba kerültek semleges városok, de rá kellett jönnünk, hogy csak ott tudunk mérkőzéseket rendezni, ahol NHL-arénák vannak. Ezeknek a csarnokoknak a felszereltsége semmilyen szempontból nem mérhető a többihez.”

Vannak más problémák is. Gary Bettman szerint “az egyik ilyen a határok lezárása. A játékosok 17 százaléka európai, nekik az ideutazás  óriási logisztikai kihívás. Ezeken túl meg kell oldanunk a csapatok és a személyzet elszállásolását. A hotelek szerint az elkövetkezendő hónapokban lesz elég kapacitásuk a nagy tömegek fogadására. A külső tényezők mellett ott van a két legégetőbb kérdés. Az egyik, hogy befejezzük-e az alapszakaszt, vagy kezdjünk egyenesen a rájátszással. Mindkét variációra van tervünk, amelynek a végcélja ugyanaz: a szezont lezárni, bajnokot hirdetni, átadni a Stanley Kupát. A másik nagy kérdés az egészségügyi kockázat. Mindenkit tesztelni kell. A játékosoktól kezdve a személyzeten át a velük kapcsolatba lépő összes személyt. Ennek végrehajtásához rengeteg tesztre és külön orvosi stábra van szükség. Ám bármit tervezünk, és bármit is szeretnénk végrehajtani, a végső szót minden esetben a kormányok és az egészségügyi szervezetek fogják kimondani. Mindent úgy kell terveznünk, hogy amit ők mondanak, arra azonnal tudjunk reagálni, aszerint cselekedni. Úgy gondolom, át fogjuk vészelni ezt az egészet, és erősebben térünk vissza, mint valaha. Ez  csak idő kérdése.”

A hét végén intenzív tárgyalások voltak, most a 24 csapatos folytatás tűnik a legvalószínűbbnek, de ezt bármikor felülírhatja a vírushelyzet. Bettman szavaiból az is kiderül, hogy a korábbi négy helyszínes forgatókönyv mellett komolyan felmerült, hogy a számot kettőre csökkentenék, ezért keresnek olyan lokációkat, ahol az arénák közelében van annyi szállodai kapacitás, amely 12 csapat személyzetét is megfelelő színvonalon tudja ellátni. A hírek szerint az alapszakasz sorrendjét a pontszázalék határozná meg. Ha ez így lesz, akkor a divíziók a következőképpen nézhetnek ki:

Atlantic: Boston, Tampa, Toronto, Florida, New York Rangers, Montreal
Metropolitan: Washington, Philadelphia, Pittsburgh, Carolina, New York Islanders, Columbus Blue Jackets
Central: St. Louis, Colorado, Dallas, Nashville, Winnipeg, Chicago
Pacific: Vegas, Edmonton, Vancouver, Calgary, Minnesota, Arizona

Továbbra is nagy fejtörést okoz a sérülésveszély, ami abból adódik, hogy több hónapos kihagyás után egyből a rájátszásban találnák magukat a játékosok. Ennek áthidalására is tervek születtek, az egyik ilyen szerint a csapatok csoportmeccseket játszanának a divízión belüli ellenfeleikkel. Ez divíziónként 5-5 meccset jelentene, amit 8-9 nap alatt le lehet tudni. Ezt követően az első kettő kiemelést kapna, míg a többiek két nyert meccsig tartó párharcban döntenék el, ki jut be a rájátszásba.

Jelenleg itt tartanak a gondolkodásban. Hétfőn volt egy igazgatótanácsi ülés, de ezen nem történt érdemi előrelépés. A draftról sem lehet tudni újabbat, a bennfentesek szerint egyre kevésbé valószínű, hogy júniusban megtartanák azt. De a végső szó ebben a kérdésben is Bettmané, ő pedig nagyon szerette volna, hogy az eredeti időpontban tartsák meg a válogatást.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum