Arizona mostantól szívesen látná az NHL-t

 

Az állam területén május 16-ától ismét lehet sporteseményeket rendezni.

Az NHL március 12-én szakította félbe az alapszakaszt a koronavírus-járvány miatt, majd néhány nappal később karantént írt elő a játékosok és a szakmai stábok számára. Közben azonban engedélyezte, hogy mindenki hazatérjen, és az otthonában vészelje át ezt az időszakot. Az azóta eltelt több mint két hónapban Gary Bettman komisszár vezetésével folyamatosan ment az ötletelés, hogy valamilyen formában megmentsék a szezont. Ennek egyik feltétele, hogy az államok kormányzói feloldják a tilalmat, és ismét engedélyezzék a sportesemények megrendezését. Ennek Arizona tett eleget elsőként, amit Doug Ducey kormányzó jelentett be: “Május 16-ától hivatalosan ismét lehet Arizona állam területén sportrendezvényeket tartani, a járványügyi hivatal irányelveinek megfelelően. A biztonságos körülmények legfontosabb feltétele, hogy nézők sehol sem lehetnek jelen.” A bejelentés után Ducey azt is elárulta: beszélt az NHL, az MLB és az NBA vezetőivel arról, hogy az USA hatodik legnagyobb állama készen áll bármelyik liga fogadására.

Arizona ugyanakkor nem az egyetlen pályázó a folytatás és/vagy a rájátszás lebonyolítására. Pierre LeBrun, a neves ? és általunk is sokszor idézett ? szakíró értesülései szerint 15 város jelentkezett arra, hogy az aktuális forgatókönyvek szerinti négy helyszín egyike legyen. A listát máris elkezdték szűkíteni, most 8-9 város lehet versenyben, köztük Vancouver, Toronto, Edmonton, Minnesota és Las Vegas. A nagy érdeklődés érthető, a járvány miatt leállt gazdaságnak minden lökés életmentő lehet, még akkor is, ha nézők nélkül kevesebb bevételre számíthatnak.

A héten kétszer is összeült az újrakezdés megtervezésére létrehozott bizottság, ahova a játékosok és a liga is delegált küldötteket a semleges szakértők mellett. A hírek szerint két forgatókönyv nyert nagyobb figyelmet: egy 24 csapatos és egy 20 csapatos rájátszás ? miközben az alapszakasz eredetileg tervezett befejezéséről egyre kevesebb szó esik. Most e két szcenárió részleteit dolgozzák ki, hogy a lehető legmegalapozottabb döntést tudják meghozni, amint újraindul az élet.

Húszcsapatos rájátszás eseten az adott konferenciában hetedik helyen álló csapatok két nyert meccsig tartó párharcot vívnának a tizedikekkel, a nyolcadikok pedig a kilencedikekkel. De továbbra is minden bizonytalan, egyik megoldás mellett sem cövekelte le magát a liga. Olyan megoldás nem létezik, amely mindenkinek megfelel, kivéve ha szeptemberre rendeződne minden, és tényleg le lehetne játszani az alapszakasz hátralévő meccseit is. Ez arra is rámutat, hogy az időzítés is nagyon a döntés meghozatalakor: induljanak egy kompromisszumos megoldással azonnal, amint lehet, vagy várjanak, hátha javul a helyzet. Ha ez nem lenne elég, a végső döntést a játékosoknak is jóvá kell hagyniuk, márpedig ők végtelenül megosztottak életkor, családi állapot és a tabellán elfoglalt hely szerint.

Jövő hétfőn a liga igazgatótanácsa, vagyis a tulajdonosok testülete konferenciázik, a fő téma azonban most nem is az újraindulás, hanem a draft lehet.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum