100 százalékot akarok adni, a lányoktól is ezt várom

 

A MAC Budapest Marilyn kis csoportokban elkezdte a közös edzéseket. Az új vezetőedzővel, Kis Andrással beszélgettünk.

A MAC Budapest Marilyn ezüstérmes lett a magyar bajnokságban és az EWHL-ben, míg az EWHL Supercupban a negyedik helyet szerezte meg. Fodor Zoltán vezetőedző egy év után távozott az együttestől, a klubvezetés pedig Kis Andrásban találta meg az utódát. ?Már egy ideje érlelődött bennem, hogy főállású edző legyek. Érkeztek megkeresések is, de tavaly még nem egyeztünk meg. Most, amikor kiderült, hogy Fodor Zoltán távozik, Marton Tibor, a klub általános igazgatója megkeresett az ajánlattal. Kértem egy kis gondolkodási időt, és arra jutottam, lemondok az eddigi főállásomról, és teljes állásban edző leszek? ? idézte fel a kinevezés körülményeit Kis András. Legutóbb 2010-től 2018-ig dolgozott klubcsapat mellett, a Marilyn edzője volt, és a 2014/15-ös idényben a Bajnokok Ligája final fourban is irányította az együttest. A MAC sem ismeretlen a számára, hiszen a klub utánpótlásában is tevékenykedett edzőként.

Korábban, még 2007/08-ban a divízió 3-as vb-n szövetségi kapitányként vezette a női válogatottat, két idénnyel ezelőtt pedig az U18-as csapat vezetőedzője volt, mégis egyetért azzal a felvetéssel, hogy ez lesz karrierje eddigi legnagyobb kihívása. ?Voltak feladataim a válogatottaknál is, de ez most teljesen más, hiszen egy profi csapatról beszélünk, profi játékosokkal és háttérmunkával, így ez mindenképpen jó lehetőség.?

Elárulta, hogy a stábban nem lesz változás. ?Inglis Márton marad a másodedző, akivel a részleteket még egyeztetnem kell. Az erőnléti felkészítésért Gallyas Gabriella felel a jövőben is. Őt régóta ismerem a válogatottaktól, és eddig is láttam, hogy jó fizikai állapotban vannak a lányok, megbízom benne, nem hiszem, hogy sok mindenben kellene változtatni. Budai Krisztián marad a kapusedző.?

A játékosokat jól ismeri, hiszen az utóbbi szezonokban a felnőtt és az U18-as válogatott videóedzőjeként is dolgozott. ?Mindenkire van rálátásom, a játékosok 80 százalékának voltam valamilyen szinten edzője, vagy a válogatottnál, vagy még gyerekként. Előny, hogy tudom, kire hogyan számíthatok, de persze Inglis Márton véleményére is adok, aki tavaly sokat dolgozott velük.?

Az új szakvezető hivatalosan augusztustól lép munkába, de már elkészítette az edzéstervet szeptember közepéig. A játékosok az utóbbi hetekben otthoni edzéseket tudtak végezni a járványhelyzet miatt, de szombattól kis csoportokban újraindult a közös munka, egyelőre szárazon. ?Idén túl korán lejöttek a jégről a lányok, ezért szeretném, hogy május közepétől két-három hétig néhány alkalommal skill edzéseket tarthassunk nekik. Személyesen is beszélni szeretnék mindenkivel, hogy mit várok, mit szeretnék, hogy fejlesszenek a nyár folyamán. Az biztos, hogy gyors hokit akarok játszani a csapattal.?

A játékoskeretben nagy mozgás nem várható. A magyar válogatottak és a fiatalok is maradnak, a három légióshelyen lesz korrekció, de egyelőre csak jelöltek vannak, a beutazási bizonytalanság miatt képlékeny a helyzet. Főleg hátvédposzton erősítene a MAC külföldiekkel.

A csapat a következő idényben is indul az EWHL-ben és a Supercupban. ?A mostani szezonban jól összeállt a csapat, erre építhetünk. Nincs eredménykényszer, de szeretném a lehető legjobbat elérni, kihozni a csapatból, amit csak lehet. A cél, hogy bejussunk a négyes döntőbe mindkét sorozatban, ott pedig bármi lehet. A fiataloknak több lehetőséget adnék, amikor ez belefér, hogy aztán még inkább lehessen rájuk támaszkodni. Az a cél, hogy mindenki fejlődjön, a szezon végére a maximumon legyen, és minél többen kapjanak lehetőséget a válogatottban, megízlelve a végén az A csoportot.?

Kis András a videós elemzésre is nagy hangsúlyt kíván fektetni a felkészülésben. ?Szeretném, hogy rögzítsük a hazai meccseinket. Fogunk videózni, hiszen eddig is láttam, hogy mennyire sokat tud segíteni. A válogatottnál Pat Cortina is részletesen kielemezte az ellenfeleket a lányoknak a videó segítségével.?

Kis András az előző szezonokban az FTC-Telekom férficsapatának stábját is segítette videóedzőként, de az új idényben erre nem lesz lehetőség. ?A programban elkerülhetetlenek az átfedések, ezért arról a munkáról le kellett mondanom. Szeretnék a lehető legtöbbet foglalkozni a csapattal, 100 százalékot adni, és a lányoktól is ezt várom el. Jó munkát végeznek Fodor Szabolcsék a Fradinál, szerettem vele dolgozni, sokat tanultam tőle is? ? tette hozzá a vezetőedző.

Andras_KIS_197

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum