Szinte mindenki bajban van a szlovák Extraligában

 

A közös felkészülés kezdetének időpontjáról egyelőre csak a Dukla Trencín tudott beszámolni.

A koronavírus-járvány következményei miatt kétséges, hogy a szlovák Extraliga milyen formában, milyen csapatokkal és mikor indíthatja el következő szezonját. A MAC Újbuda már visszalépett és az Erste Ligába nevezett a KMH-val közösen, a DVTK Jegesmedvék ugyanakkor bár beadták nevezésüket a magyar bázisú ligába is, továbbra is hangsúlyozzák: náluk a szlovák bajnokságé a priorítás. Erről a Miskolci Televízióban is beszélt Egri István elnök, nem hallgatva el azt sem, hogy milyen bizonytalanságokkal kell szembenézniük, és hogy milyen nehézségek merülhetnek fel a keret megerősítése kapcsán:

A szlovák központi hírügynökség ezenközben összefoglalót készített a csapatok helyzetéről. Eddig egyedül a Dukla Trencinnél tűzték ki az első közös edzés időpontját: a trencséni csapat május 18-án találkozik. A keretük 20 fős, a tavalyi csapatot juniorokkal töltötték fel, sokuknak egyelőre még nincs szerződése.

A többiek közül sokaknál nagyok a bajok. A pozsonyi Slovan új befektetőkkel tárgyal, az elkövetkezendő hónapok hozhatnak döntést a klub jövőjéről. A szlovák hoki kirakatcsapatának tartozásai minden irányba jelentősek, így befektetőket keres annak érdekében, hogy ezeket ki tudja fizetni, illetve képes legyen folytatni szereplését a szlovák Extraligában, valamint fenntarthassa utánpótlását. A csapat magjának ezzel együtt érvényes szerződése van, a tavalyi keretből többek között a kapitány Michal Sersennek, Andrej Meszárosnak, a kapus Barry Brustnak és a vezetőedzőnek is.

A legnagyobb gondokkal a Gyetva küszködik, a klubvezetők szerint a város segítsége nélkül nem tudnak indulni. A keretet elméletben kialakították, és szóban az edzővel is megállapodtak. Gyetva városa eddig is nagymértékben támogatta a jégkorongot, kérdés, hogy ez a kövőben is így marad-e. Hasonló cipőben jár a Liptószentmiklós, amely kötelezettségei teljesítése érdekében szintén a városvezetéshez fordult. A tárgyalások jó úton járnak, de a csapat egyelőre nem kezdi meg a közös felkészülést.

A többszörös címvédő Besztercebánya, a Kassa és a Nyitra is megrendült gazdaságilag, mindannyian kivárnak a közös tréningekkel. Az Érsekújvárnál is borúlátóak, szerintük a nyári felkészülés szeptemberre csúszhat. A Zólyom közben dolgozik a stáb kialakításán, ők megszerezték edzőnek azt a rendkívül rutinos Peter Oremust, aki az előző évadban a most az ex-EBEL-hez csatlakozó Bratislava Capitalst irányította.

misdtr-ot-_20200129_191119

fotó: Orosz Tamás

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum