A Fehérvár is kipróbálhatja a pozsonyi jégcsarnokot

 

Végleges: a Bratislava Capitals minden feltételt teljesített, így indulhat ősztől az ex-EBEL-ben.

Minden előzetes feltételt teljesített a Bratislava Capitals, így megszerezte a jogosultságot az indulásra az osztrák bázisú nemzetközi bajnokság következő idényében. Minderről rövid közleményben tájékoztatta a közvéleményt a liga. Az ex-EBEL ügyeiben mindig jól értesült szakíró, Bernd Freimüller szerint az egyik utolsó teljesítendő feltétel az volt, hogy a pozsonyiak tulajdonosa és névszponzora – az eddig az Extraliga-bajnok Besztercebányát is finanszírozó iClinic – fizessen ki minden olyan támogatást, amit a 2019/20-as idényre vonatkozóan a Vienna Capitals számára megígért.

A Kleine Zeitung a napokban közölt egy interjút Ivo Durkovic szemészorvossal, a szlovákok tulajdonosával. Durkovic elmondta: a bécsiekkel korábban kötött támogatási megállapodás ügye lezárult, így mostantól kizárólag a pozsonyi csapatra fókuszál az osztrák ligában. Azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy mennyibe kerül majd a klub szponzorálása, ez a koronavírus-járványt követően kialakított új fizetési rendszertől is függ.

A Bratislava Capitals eredeti célja az volt, hogy feljusson a szlovák élvonalba, ám azzal, hogy a Slovan az elmúlt nyáron a KHL-t elhagyva hazatért, kétségessé vált a projekt értelme. Mivel az iClinic üzleti ügyeinek jelentős része Ausztriához kötődik, kézenfekvő volt az EBEL megcélzása. Durkovic úgy gondolja, az osztrák liga jó meccseket visz Pozsonyba, így kemény munkával ugyan, de be lehet vonzani a szurkolókat a tízezres Ondrej Nepela-jégcsarnokba. Tervei szerint a szlovák másodosztályt fölényesen vezető csapat magja nem változik jelentősen, de a szlovák piac megfelelő hátországot biztosít a szükséges erősítésekhez is.

Egyelőre nem gondolkodnak eredményekben a pozsonyiak, a Capitals elsősorban jó meccseket szeretne játszani. Mint Durkovic mondja, az első 20 találkozót követően lesz értelme értékelni a tapasztalatokat. Az biztos, hogy a két Capitals – az egymástól 50 kilométerre levő bécsiek és pozsonyiak – csatája mellett eleve jut nekik még egy pikáns derbi, mégpedig a Znojmo elleni cseh-szlovák párviadal.

A pozsonyi jégkoronghelyzet külön érdekessége, hogy a Slovan a hírek szerint továbbra is nagy bajban van. A szlovák hoki kirakatcsapatának tartozásai minden irányba jelentősek, és befektetőket keres annak érdekében, hogy ezeket ki tudja fizetni, illetve képes legyen folytatni szereplését a szlovák Extraligában.

bracap

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk