Magyarjaik többségét megtartják a Jegesmedvék

 

A miskolciaknál azt is elképzelhetőnek tartják, hogy csak késő ősszel indul el a 2020/21-es szezon.

Erről Nagy Ádám, a DVTK Jegesmedvék általános igazgatója beszélt a Boon.hu hasábjain. Mint arról a napokban beszámoltunk, a miskolci Extraliga-együttes nyilvánosságra hozta, hogy beadta nevezését az Erste Ligába is. Az erről szóló közleményben ugyanakkor világossá tette a klub, hogy a prioritás számára továbbra is a szlovák Extraligában való részvétel, ám semmiképpen sem szeretne a koronavírus-járvány okozta bizonytalanságok miatt két szék között a pad alá esni.

Nagy Ádám most ennek kapcsán így fogalmazott: ”Azzal is számolnunk kell, hogy mi történik akkor, ha a vírus visszanyal, fellép egy második hullám, mert a tudósok ennek a lehetőségét sem zárják ki. Milyen sors várna ránk, ha a határátlépési korlátozás vagy zárlat miatt nem tudnánk átjárni a Tipsport Liga meccseire, itthon pedig nélkülünk kezdenék el az Erste Liga küzdelmeit? Erre május elsején senki nem tud válaszolni.” Az általános igazgató ugyanakkor azt is megállapította, hogy a csapatsportok közül a jégkorong van a legkedvezőbb helyzetben: ”Nekünk egyenesen fél évünk van arra, hogy a helyzet kirúgja magát, és rendezzük a sorainkat. Mi kezdhetünk szeptemberben, októberben, de akár november elején, ezt majd az élet adja. Szóval most figyelünk, informálódunk, egyeztetünk, tárgyalunk és főleg várunk.”

A piros-fehérek, miként arra a Boon.hu cikke is kitér, még nem tudják, hogy ki lesz a vezetőedzőjük ? az előző szezonban Marcel Rodman kezdett a csapattal, majd a Magyar Kupa kudarca után visszatért a tengerentúlról Glen Hanlon ?, illetve azt sem, hogy az utazási problémák és az esetleges finanszírozási nehézségek miatt lesznek-e tengerentúli légiósaik. Nagy Ádám arról számolt be, hogy leendő stábjuk és játékosállományuk összetétele később kerül terítékre ? ez ügyben akár júliusig is várhatnak ?, ám arról beszámolt, hogy magyarjaik többségét megtartják.

misnza

fotó: Orosz Tamás

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR INFO
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
Partnerünk
Archívum