Egy ideig nem lesz A csoportos vb Svájcban

 

A koronavírus-járvány miatt elmaradt idei tornát megkaphatták volna a svájciak jövőre, ám gazdasági okokra hivatkozva nem kértek belőle.

A többi világbajnoksággal ellentétben nem tolják el egy évvel az A csoportos torna rendezési jogát, így az eredeti terveknek megfelelően 2021-ben Fehéroroszország és Lettország ad otthont a 16 csapatos eseménynek. A vb záró szakasza és a döntő Minszkben lesz a tervek szerint.

Mint arról márciusban írtunk, törölték a svájci A csoportos világbajnokságot. A többi elhalasztott vb-vel ellentétben a legjobb 16 válogatott tornáját érintően 2025-ig leosztották előre az időpontokat: 2021-ben Fehéroroszország és Lettország, 2022-ben Finnország, 2023-ban Oroszország, 2024-ben Csehország, 2025-ben Svédország és Dánia rendezi az eseményt. Ezzel együtt az IIHF lehetőséget biztosított a svájciaknak arra, hogy jelentkezzenek a 2021-es rendezésre, és arra figyelemmel döntöttek volna a naptár esetleges módosításáról. A Nemzetközi Jégkorong Szövetség azonban most hivatalosan is bejelentette: 2021-ben Minszk és Riga ad otthont az A csoportos világbajnokságnak. Ennek oka, hogy az idén elmaradt esemény szervezőbizottsága úgy nyilatkozott: nem szeretnék jövőre megtartani a tornát a gazdasági kockázatok miatt. Ezek után nagy valószínűséggel a 2026-os vb-t kapják meg a svájciak. A jegyárak visszatérítésének módjáról jövő héten számolnak be részletesen a szervezők.

A 2020-as vb-t május 8. és 24. között rendezték volna, a 2021-es tornát május 7. és 23. között fogják.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk