A Jegesmedvék jelentkeztek az Erste Ligába

   

A következő szezonban is számítunk az erdélyi csapatok részvételére, jelentette ki Szőke Álmos elnök az Erste Liga hivatalos honlapján.

A DVTK Jegesmedvék a járványhelyzet okozta körülmények ellenére továbbra is elhivatott a Tipsport Liga-szereplés iránt, de minden lehetséges forgatókönyvre felkészülve a május 4-ei határidőig beadja nevezését az Erste Ligába is – olvasható a klub hivatalos honlapján.

“Jelenleg felkészülünk minden lehetséges forgatókönyvre, és ezeknek a forgatókönyveknek a határidőit be kell tartanunk – mondta Nagy Ádám, a DVTK Jegesmedvék általános igazgatója. – Ennek jegyében a magyar központú Erste Liga május 4-ei határidejéig mi is beadjuk nevezésünket, ez azonban még nem garancia arra, hogy a 2020/2021-es szezont ebben a bajnokságban kezdjük meg. Klubunk továbbra is elhivatott a Tipsport Liga irányába. Az alapvető célunk, hogy a hároméves program harmadik évében is Európa egyik legerősebb bajnokságában szerepeljünk. Amennyiben a gazdasági, illetve utazási körülmények adottak lesznek, a szlovák központú liga következő szezonjára is be fogunk nevezni a Magyar Jégkorong Szövetséggel, valamint az Erste Ligával egyeztetve.”

Ezenközben az erdélyi sajtóban olyan spekulációk jelentek meg, amelyek szerint az Erste Liga úgymond nem számít az ottani együttesek részvételére a következő szezonban. A Gyergyói HK erre reagálva a hivatalos közösségi oldalán külön hangsúlyozta, mindenképpen a magyar bázisú bajnokságban fognak indulni, és ők is beadták a jelentkezésüket.

A dilemmát az Erste Liga hivatalos honlapján igyekezett feloldani Szőke Álmos elnök, mondván: „A következő szezonban is számítunk az erdélyi csapatok részvételére, várjuk őket. Fontosak nekünk, büszkék vagyunk arra, hogy az Erste Ligában szerepelnek, a csapatok színvonala és a szurkolói bázis is komoly tényező. Olyan bajnoksággal számolunk, amilyen az előző idényben is volt. Az lenne az optimális, ha minden vissza tudna térni a normális mederbe, és az erdélyi csapatok részvételével egy erős Erste Liga indulna el, míg három együttesünk külföldi ligában szerepelhetne, ez segíti a magyar hoki fejlődését.”

Szőke Álmos hozzátette: több megoldáson is dolgoznak annak érdekében, hogy a bajnokság biztonságban el tudjon indulni. Az Erste Liga és a magyar szövetség vezetősége folyamatosan elemzi a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetet, illetve egyeztet az erdélyi együttesekkel is, és a fejlemények ismeretében dönt majd az új szezon pontos menetrendjéről.

sccgye

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk