A Jegesmedvék jelentkeztek az Erste Ligába

   

A következő szezonban is számítunk az erdélyi csapatok részvételére, jelentette ki Szőke Álmos elnök az Erste Liga hivatalos honlapján.

A DVTK Jegesmedvék a járványhelyzet okozta körülmények ellenére továbbra is elhivatott a Tipsport Liga-szereplés iránt, de minden lehetséges forgatókönyvre felkészülve a május 4-ei határidőig beadja nevezését az Erste Ligába is ? olvasható a klub hivatalos honlapján.

“Jelenleg felkészülünk minden lehetséges forgatókönyvre, és ezeknek a forgatókönyveknek a határidőit be kell tartanunk ? mondta Nagy Ádám, a DVTK Jegesmedvék általános igazgatója. ? Ennek jegyében a magyar központú Erste Liga május 4-ei határidejéig mi is beadjuk nevezésünket, ez azonban még nem garancia arra, hogy a 2020/2021-es szezont ebben a bajnokságban kezdjük meg. Klubunk továbbra is elhivatott a Tipsport Liga irányába. Az alapvető célunk, hogy a hároméves program harmadik évében is Európa egyik legerősebb bajnokságában szerepeljünk. Amennyiben a gazdasági, illetve utazási körülmények adottak lesznek, a szlovák központú liga következő szezonjára is be fogunk nevezni a Magyar Jégkorong Szövetséggel, valamint az Erste Ligával egyeztetve.”

Ezenközben az erdélyi sajtóban olyan spekulációk jelentek meg, amelyek szerint az Erste Liga úgymond nem számít az ottani együttesek részvételére a következő szezonban. A Gyergyói HK erre reagálva a hivatalos közösségi oldalán külön hangsúlyozta, mindenképpen a magyar bázisú bajnokságban fognak indulni, és ők is beadták a jelentkezésüket.

A dilemmát az Erste Liga hivatalos honlapján igyekezett feloldani Szőke Álmos elnök, mondván: ?A következő szezonban is számítunk az erdélyi csapatok részvételére, várjuk őket. Fontosak nekünk, büszkék vagyunk arra, hogy az Erste Ligában szerepelnek, a csapatok színvonala és a szurkolói bázis is komoly tényező. Olyan bajnoksággal számolunk, amilyen az előző idényben is volt. Az lenne az optimális, ha minden vissza tudna térni a normális mederbe, és az erdélyi csapatok részvételével egy erős Erste Liga indulna el, míg három együttesünk külföldi ligában szerepelhetne, ez segíti a magyar hoki fejlődését.?

Szőke Álmos hozzátette: több megoldáson is dolgoznak annak érdekében, hogy a bajnokság biztonságban el tudjon indulni. Az Erste Liga és a magyar szövetség vezetősége folyamatosan elemzi a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetet, illetve egyeztet az erdélyi együttesekkel is, és a fejlemények ismeretében dönt majd az új szezon pontos menetrendjéről.

sccgye

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum