Lars Haugen elhagyta az EBEL-t

 

A világbajnoki és olimpiai rutinnal is rendelkező kapus hazatért a Klagenfurttól Norvégiába. Átigazolási híreink az osztrák bajnokságból.

Bár a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt a pontos új nevét még kereső EBEL idei szezonja is, a csapatok háza táján nem állt meg a munka, a klubvezetők szervezik a jövő évi keretüket, néhány játékos pedig már meg is találta leendő kenyéradóját.

Az Innsbruck 4 játékosának is meghosszabbította a szerződését: John Lammers a hatodik, a saját nevelésű Clemens Paulweber az ötödik, az exznojmói védő, Jan Lattner és a szlovén válogatott Miha Zajc a második idényét kezdheti meg Tirolban. Közben megszerezték véglegesen a Villachtól az eddig csak kölcsönben náluk játszó Christof Krompot is. A csapat ugyanakkor nemcsak a vezetőedzőjét, Rob Pallint vesztette el nemrégiben, de visszavonult az a Florain Pedevilla is, aki 8 szezon során 364 mérkőzést játszott a klub színeiben.

Ligaszinten a távozók sora egyelőre hosszabb, mint az érkezőké. A Villach fiatal hátvédje, Bernd Wolf Svájcba szerződött, ahol a Luganót erősítheti. Karl Johansson csak másfél évig maradt Grazban, a következő szezont ismét hazájában, Svédországban kezdi. A Salzburg sem lehetett elégedett az NHL-t is megjárt Brendan Mikkelson teljesítményével, a kanadai bekk a svéd másodosztályú Modóhoz szerződött. Lars Haugen, a norvég válogatott kapusa is elhagyta az osztrák bázisú ligát, ő nevelőklubját, a Manglerudot erősíti a továbbiakban.

A Linz meghosszabbította Dragan Umicevic szerződését. A 35 éves svéd csatár 50 mérkőzésen 65 pontot szerzett, ezzel a legutóbbi EBEL-idény pontkirálya lett.

A fehérvári átigazolási hírekről legutóbb itt számoltunk be.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk