Egy kattintás, és mennyi mindenkinek jobb lesz

   

Olvasóinkat arra biztatjuk: írják alá a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezését, amelyet a nemzeti régiók védelmében indított.

Első ránézésre semmi közünk hozzá – elvégre soha nem politizálunk –, másodjára azonban nagyon is van. A kezdeményezés célja ugyanis nem más, mint hogy az Európai Unióban kiemelt figyelmet kapjanak és megerősödhessenek az olyan őshonos nemzeti közösségek, nyelvi és kulturális sajátosságaikat őrző régiók, amilyen Katalónia, Baszkföld, Szilézia vagy éppen a Csallóköz és Székelyföld.

Márpedig a magyar jégkorongról mindannyian pontosan tudjuk: amikor róla beszélünk, akkor nem csupán Budapestről, Székesfehérvárról, Dunaújvárosról, Miskolcról vagy Debrecenről beszélünk, hanem többek között Csíkszeredáról, Gyergyószentmiklósról és Karcfalváról is. A székelyek mindenhol ott vannak: a magyar válogatottban, az Erste Ligában, az utánpótlásban. A magyar jégkorong nélkülük nem lehetne az, amivé lett – és amivé még ezentúl lesz. Szerintünk magától értetődő, hogy a segítségükre siessünk egy olyan ügyben, amelynek a tartalma politikai oldalaktól-meggyőződésektől függetlenül pozitív és előremutató.

A kezdeményezést ide kattintva lehet aláírni.

Ha kedves olvasóink előtte-utána több információra lennének kíváncsiak az üggyel kapcsolatban, akkor ide, ide és ide kattintva tájékozódhatnak.

sccgye

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 10., szerda
FELK 18:30 DEBFHA 3-2VÉGE
augusztus 12., péntek
FELK 17:00 KOSMIS 5-1VÉGE
FELK 17:10 FHADEB 2-3VÉGE
FELK 18:00 NZÁFTC 5-0VÉGE
augusztus 13., szombat
FELK 19:00 OLLBJA 9-1VÉGE
augusztus 16., kedd
FELK 18:40 BJADUM 
augusztus 18., csütörtök
FELK 17:00 DEBDAB 
FELK 18:00 UTELVC 
Partnerünk
Archívum