Át akarom élni mindazt, amit az A csoport jelent

   

Jókai Szilágyi Zsófia a hatodik szezonját kezdheti a Luleánál, és nagyon készül az elhalasztott elit-világbajnokságra is.

1+1 éves szerződést ír alá a svéd elitligás Lulea együttesével Jókai Szilágyi Zsófia. A csatár 2015 óta játszik a csapatban, amellyel három bajnoki címet nyert. A 27 éves játékos azt fontolgatta, hogy idén nyáron ? egy jól sikerült A csoportos világbajnokság után ? befejezi, de a torna elhalasztása miatt egy újabb évet vállal. ?Imádom a hokit, ezért élek, ezért dobog a szívem. Sok világbajnokságon szerepeltem már, és hatalmas dolog lett volna egy sikeres A csoportos tornával és egy újabb bajnoki aranyéremmel búcsúzni. Úgy éreztem volna: megtettem és átéltem mindent, elértem a legnagyobb célokat. Ez mentálisan is segített, mindent bele tudtam adni, felszabadultan játszhattam. Egész jó kis karrier van mögöttem, de a történtek után szeretnék még egy évet játszani. Át akarom élni mindazt, amit az A csoport jelent, de tudom, hogy ez még sok kemény munkával jár? ? mondta a játékos blogunknak.

Jókai Szilágyi Zsófia a svéd döntőben volt érdekelt március elején, ezért nem utazott haza a válogatott összetartásának elejére, így a torna elhalasztásáról szóló hírt is Svédországban hallotta. ?A testvérem, Kinga hívott, mind a ketten sírtunk. Egy idő után megemészti ezt az ember, de azért furcsa érzés. Végre volt egy sérülésmentes szezonom, sokat is játszottam, főleg a harmadik sorban. Úgy érzem, jól sikerült az idény, számítottak rám. Nagyon vártam a vb-t, számoltam vissza a hátralévő időt. Amiatt is szomorú voltam, hogy nem játszottuk le a bajnoki döntőt, de három arany után kevésbé volt fájdalmas, mint az A csoportos vb elmaradása.?

A svéd bajnoki fináléba a címvédő Lulea mellett a HV71 jutott be. Az első mérkőzést rendezték meg a sorozatból, ezt idegenben 3-2-re nyerte a HV71, amikor a koronavírus-járvány miatt félbeszakították a bajnokságot, és nem is hirdettek győztest. ?Igazságos volt ez így. Az első meccset otthon elveszítettük, pedig jobbak voltunk. De ilyen a hoki, aki több gólt lő, aki kihasználja a helyzeteit, az nyer. Ezek után még elutaztunk a második meccsre, de akkor jelezték, hogy a szövetség felfüggeszti a játékot. Sejtettem, hogy ez lesz, mert a fiúknak is lefújták a szezont. Ekkor buszra ültünk, és 16-17 órát utaztunk vissza? ? mondta a csatár, aki az alapszakaszban 36 meccsen egy gólt és egy asszisztot jegyzett, majd a rájátszásban is betalált egyszer.

jokaiszilagyizsofia

Két találkozón a Lulea második csapatában is szerepelt a másodosztályban, ott egy gólja volt. Elismerte, hogy furcsa lenne az élete hoki nélkül, de lassan már a civil létre is fókuszálnia kell, mert csak a sportból nem tud megélni. A jégkorong mellett egy üzletben dolgozik árufeltöltőként, míg a barátjával közös lakás vásárlását tervezik, vagyis Svédország északi részén szeretne letelepedni. ?A munkahelyemen figyelmesek, megértőek velem, ez más helyen nem így működne. Az előléptetést is felajánlották, de a hoki mellett ez nem jöhet szóba, az edzéseket, utazásokat csak a mostani beosztásban tudom összeegyeztetni a munkával.?

A munkahelyén is testközelből tapasztalja a járvány miatti változtatásokat. Az üzletben természetesen gyakori a fertőtlenítés, a kasszáknál plexiket helyeztek ki, a dolgozók igyekeznek másfél méteres távolságot tartani. Emellett rengetegen rendelnek termékeket otthonra.

Svédországban nem vezettek be drasztikus korlátozásokat, a klub konditerme is használható, de Zsófia inkább egy közelebbi létesítményt használ az edzésekre. ?Az emberekre nagy hatással van a járvány itt is. Volt olyan csapattársam, aki nagybevásárlást tartott, és bespájzolt, de talán már nem vásárolnak fel mindent az emberek. Persze mindent fertőtlenítek, erre odafigyelnek a konditeremben is. Én is elővigyázatos vagyok, de lejárok. Mindent nem szeretnék megvonni magamtól, és az otthoni edzés nem annyira kielégítő. Ahogy lefújták a bajnokságot, a barátommal elmentünk síelni, hogy legyen egy kis kikapcsolódás és sport is. Északon, ebben a hidegben talán nagyobb eséllyel elkerül minket a vírus.?

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum