Ovecskin addig akar játszani, amíg hasznos a hokija

 

A Capitals-kapitány szerződése jövőre lejár, de mindenki megdöbbenne, ha elhagyná az NHL-t, vagy ha befejezné a hokit.

A 34 éves orosz gólgyáros karrierje során mindössze két szerződést írt alá a világ legjobb bajnokságában, és mindkettőt az őt draftoló Washington Capitalsszal. Az elsőt újoncként 2005-ben, a másodikat három évvel később: ez 13 évre szólt – akkor még lehetett extra hosszú távú kontraktusokat kötni –, és 2021 nyarán jár le. Az NBC Sports stábja – ahogyan azt mostanában többen is megteszik, és a jövőben még többen meg fogják – a folytatásról kérdezte Alekszandr Ovecskint. “Még van egy évem a szerződésből, aztán meglátjuk, mi lesz – válaszolta a klasszis. – Ami a legfontosabb, az az, hogy egészséges vagyok, és még mindig imádom a játékot. Tisztelem a hokit és a társaimat, ezért biztosan nem akarok olyan lenni, aki nincs hasznára a csapatnak, és csak a neve miatt van ott a pályán, mástól veszi el a helyet. Ilyen játékos nem leszek. A mostani kényszerszünet idején rengeteg időm volt gondolkodni a folytatáson. Egyelőre azt tudom mondani: örülök, hogy a csapat tagja vagyok, hogy itt vagyok Washingtonban, és hogy a szurkolók is láthatnak. Annyi biztos:most nyolcadik vagyok az NHL összesített góllövőlistáján, ami igen különleges dolog a számomra.”

Mint arról mi is több alkalommal írtunk már, Alekszandr Ovecskin egyre feljebb kapaszkodik ebben a rangsorban, miután idén megelőzte Teemu Selannét, Mario Lemieux-t, Steve Yzermant és Mark Messier-t. Több mint valószínű, hogy ha nincs a koronavírus-járvány miatti szünet, akkor már Mike Gartner és esetleg Phil Esposito is mögötte lenne. Emellett az orosz az egyetlen, aki a körülmények kedvező összejátszása esetén utolérheti Wayne Gretzkyt is, lévén, hogy a Great One előnye 188 találat. Ehhez persze jó néhány szezonra lenne még szüksége Ovecskinnek, viszont legendás fizikuma ezt akár lehetővé is teheti.

E heti érdekesség, hogy az orosz sajtóban felbukkant a hír, amely szerint a Dinamo Moszkva jövőre ajánlatot tehet egykori játékosának. (Ovecskin a draft előtt és a lockoutok idején is ott jégkorongozott.) Ebben a pillanatban természetesen nem sokan vannak, akik ezt az információt bármennyire is komolyan vennék.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
január 17., hétfő
EL 17:30 BRAFTC 6-2VÉGE
EL 17:30 GYETIT 4-2VÉGE
EL 17:30 SCCMIS 3-2 HVÉGE
január 18., kedd
ICEHL 18:30 G99AVS TÖRÖLVE
EL 19:00 ETODAB 2-0VÉGE
január 21., péntek
EL 16:00 TITMAC 6-4VÉGE
EL 17:30 GYEBRA 4-0VÉGE
január 22., szombat
MK 14:05 DEBMIS 5-3VÉGE
    • M4 SPORT+
MK 17:15 AVSFTC 5-0VÉGE
    • M4 SPORT+
január 23., vasárnap
MK 14:05 FTCMIS 4-3VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 16:30 BRASCC 0-3VÉGE
MK 17:15 AVSDEB 3-4ÉLŐ
    • M4 SPORT+
január 24., hétfő
EL 18:40 TITDAB 
január 26., szerda
ICEHL 19:15 AVSZNO 
Partnerünk
Archívum