12 várost tesztel az NHL

 

Gőzerővel készülnek az újraindulásra, de mivel minden bizonytalan, egyelőre csak a lehetőségeket veszik számba.

Az NHL továbbra is szeretné befejezni a koronavírus-járvány miatt félbeszakított szezont, ám egyáltalán nem biztos, hogy lesz erre módja. A fő törekvés felkészülni a lehető legtöbb lehetőségre, hogy ha zöld utat kapnának, mielőbb el tudjanak indulni. Arról, hogy mi a gondolkodás fő iránya, az NHL hivatalosan keveset kommunikál, de a színfalak mögötti mozgolódásokról sokat megtudhatunk a bennfentes szakíróktól. Pierre LeBrun legutóbb az Athletic hasábjain engedett bepillantást a részletekbe.

Eszerint az NHL 12 várost tesztel, amelyek helyszínei lehetnének a folytatásnak. Lényegében pályázat zajlik, amelyen a résztvevőknek az alábbi feltételeket kell teljesíteniük: legyen mód kellő számú tesztet elvégezni nemcsak a játékosokon, hanem az összes érintett munkatárson, akár naponta többször is; legyen elegendő mennyiségű és minőségű jégfelület, amelyeken a felvezető mérkőzéseket és az edzéseket meg lehet tartani; legyen kellő számú és minőségű hotel a közelben. A 12 helyszín között van Minnesota, Edmonton, Toronto, Pittsburgh, Columbus és Dallas is. A terv az, hogy ezekből négyet választanak ki. Ezek elméletileg a négy divíziót fogadnák. Ugyanakkor arra is készülnek forgatókönyvek, hogy esetleg csak két-három helyszín válik alkalmassá.

A csapatoknak 11-14 meccsük maradt az alapszakaszból, ezeket rendeznék meg üres lelátók előtt, úgy, hogy egy helyszínen naponta három találkozót játszanának le. Ezt megelőzné a közös jeges edzések engedélyezése, majd néhány felkészülési mérkőzés is. A dolog így sem kockázatmentes, hiszen ez teljesen keresztbetenne a felkészülési periódusnak, ami növeli a sérülésveszélyt.

Számos kérdésben ennél is nagyobb a bizonytalanság. A liga felvetette, hogy júniusban megtarthatnák a draftot. Ez bonyolultnak tűnik, hiszen addigra biztosan nem lesz meg az alapszakasz végeredménye, így már a draftlottóra is speciális megoldást kellene alkalmazni. A Pierre LeBrun által megkérdezett 28 csapatvezetőből csak öten támogatták az ötletet, 15-en ellenezték, nyolcan nem foglaltak egyértelműen állást.

Ugyanígy kérdéses, hogy mi lesz az AHL-lel. A bennfentes információi szerint a következő hetekben hivatalosan is bejelentik a szezon végét. Az AHL abban különbözik az NHL-től, hogy sokkal inkább a jegybevételekre támaszkodik. Ott egyszerűen nincs értelme üres lelátók előtt meccseket rendezni. Ez felveti annak a veszélyét is, hogy jövőre sem tudnak a szokott időben elindulni, ami jelentős fejfájást okozna a topcsapatoknak is, hiszen nem tudnának lehetőséget biztosítani a még nem NHL-szintű játékosaiknak.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 10., szerda
FELK 18:30 DEBFHA 3-2VÉGE
augusztus 12., péntek
FELK 17:00 KOSMIS 5-1VÉGE
FELK 17:10 FHADEB 2-3VÉGE
FELK 18:00 NZÁFTC 5-0VÉGE
augusztus 13., szombat
FELK 19:00 OLLBJA 9-1VÉGE
augusztus 16., kedd
FELK 18:40 BJADUM 
augusztus 18., csütörtök
FELK 17:00 DEBDAB 
FELK 18:00 UTELVC 
Partnerünk
Archívum