A svéd játékosok visszatérhetnek a jégre

 

A tengerentúlon nem aratott osztatlan sikert ez a bejelentés.

Az NHL március 12-én szakította félbe a bajnokságot a koronavírus-járvány miatt, majd néhány nappal később karantént írt elő a játékosok és a szakmai stábok számára. Közben azonban engedélyezte, hogy mindenki hazatérjen, és az otthonában vészelje át ezt az időszakot. A svéd játékosok nagy többsége is így tett. Azok, akik ezt választották, most óriást profitálhatnak, ugyanis elsőként az NHL-esek közül elkezdhetik a jeges edzéseket.

Ennek oka, hogy Svédország – a nyugati világban egyedüli államként – különutas válságkezelést folytat. A svéd stratégia arra épít, hogy a népesség sebezhető részét izolálja, és bízik benne, hogy az egészséges emberek előbb-utóbb immúnisak lesznek. Ők csupán a betegeket és időseket próbálják izolálni, az óvodák, az alapfokú iskolák, az üzletek, az éttermek és a kávéházak továbbra is nyitva tartanak. Másrészt csak azokat a fertőzötteket azonosítják, akiknek súlyos az állapotuk. A többieknek azt mondják: maradjanak otthon, és várják meg, amíg meggyógyulnak. Ennek köszönhetően ők nem jelennek meg a statisztikákban sem. A különutas járványpolitikának köszönhetően Elias Petterssonék engedélyt kaptak a helyi hatóságoktól arra, hogy visszatérjenek a jégre. A TSN meg is kérdezett néhány tengerentúli játékost a kialakult helyzetről, akik kivétel nélkül azt válaszolták: nem boldogok a döntéstől. Véleményük szerint a svédek jogtalan előnyre tesznek szert azzal, hogy hamarabb edzhetnek jégen, így a későbbiekben versenyképesebbek lesznek Észak-Amerikában maradt társaiknál. Ott ugyanis változatlanul csak az a néhány jégkorongozó gyakorolhat jégen, akiknek a sérülésük utáni rehabilitáció miatt van erre szükségük.

Az NHL-játékosok karanténja elvben április 30-án jár le – többszöri hosszabbítás után –, de az egyesült államokbeli és a kanadai járványhelyzet alakulása tükrében nem lenne meglepő, ha  ismételten kitolnák ezt a dátumot.

elias petterson 2

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 10., szerda
FELK 18:30 DEBFHA 3-2VÉGE
augusztus 12., péntek
FELK 17:00 KOSMIS 5-1VÉGE
FELK 17:10 FHADEB 2-3VÉGE
FELK 18:00 NZÁFTC 5-0VÉGE
augusztus 13., szombat
FELK 19:00 OLLBJA 9-1VÉGE
augusztus 16., kedd
FELK 18:40 BJADUM 
augusztus 18., csütörtök
FELK 17:00 DEBDAB 
FELK 18:00 UTELVC 
Partnerünk
Archívum