A svéd játékosok visszatérhetnek a jégre

 

A tengerentúlon nem aratott osztatlan sikert ez a bejelentés.

Az NHL március 12-én szakította félbe a bajnokságot a koronavírus-járvány miatt, majd néhány nappal később karantént írt elő a játékosok és a szakmai stábok számára. Közben azonban engedélyezte, hogy mindenki hazatérjen, és az otthonában vészelje át ezt az időszakot. A svéd játékosok nagy többsége is így tett. Azok, akik ezt választották, most óriást profitálhatnak, ugyanis elsőként az NHL-esek közül elkezdhetik a jeges edzéseket.

Ennek oka, hogy Svédország – a nyugati világban egyedüli államként – különutas válságkezelést folytat. A svéd stratégia arra épít, hogy a népesség sebezhető részét izolálja, és bízik benne, hogy az egészséges emberek előbb-utóbb immúnisak lesznek. Ők csupán a betegeket és időseket próbálják izolálni, az óvodák, az alapfokú iskolák, az üzletek, az éttermek és a kávéházak továbbra is nyitva tartanak. Másrészt csak azokat a fertőzötteket azonosítják, akiknek súlyos az állapotuk. A többieknek azt mondják: maradjanak otthon, és várják meg, amíg meggyógyulnak. Ennek köszönhetően ők nem jelennek meg a statisztikákban sem. A különutas járványpolitikának köszönhetően Elias Petterssonék engedélyt kaptak a helyi hatóságoktól arra, hogy visszatérjenek a jégre. A TSN meg is kérdezett néhány tengerentúli játékost a kialakult helyzetről, akik kivétel nélkül azt válaszolták: nem boldogok a döntéstől. Véleményük szerint a svédek jogtalan előnyre tesznek szert azzal, hogy hamarabb edzhetnek jégen, így a későbbiekben versenyképesebbek lesznek Észak-Amerikában maradt társaiknál. Ott ugyanis változatlanul csak az a néhány jégkorongozó gyakorolhat jégen, akiknek a sérülésük utáni rehabilitáció miatt van erre szükségük.

Az NHL-játékosok karanténja elvben április 30-án jár le – többszöri hosszabbítás után –, de az egyesült államokbeli és a kanadai járványhelyzet alakulása tükrében nem lenne meglepő, ha  ismételten kitolnák ezt a dátumot.

elias petterson 2

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
január 17., hétfő
EL 17:30 BRAFTC 6-2VÉGE
EL 17:30 GYETIT 4-2VÉGE
EL 17:30 SCCMIS 3-2 HVÉGE
január 18., kedd
ICEHL 18:30 G99AVS TÖRÖLVE
EL 19:00 ETODAB 2-0VÉGE
január 21., péntek
EL 16:00 TITMAC 6-4VÉGE
EL 17:30 GYEBRA 4-0VÉGE
január 22., szombat
MK 14:05 DEBMIS 5-3VÉGE
    • M4 SPORT+
MK 17:15 AVSFTC 5-0VÉGE
    • M4 SPORT+
január 23., vasárnap
MK 14:05 FTCMIS 4-3VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 16:30 BRASCC 0-3VÉGE
MK 17:15 AVSDEB 3-4VÉGE
    • M4 SPORT+
január 24., hétfő
EL 18:40 TITDAB 
január 26., szerda
ICEHL 19:15 AVSZNO 
Partnerünk
Archívum