Április 25.–május 1. között lehet a jövő évi vb

   

A rendező szlovénoknak ez a javaslatuk az idén elmaradt divízió 1/A csoportos torna pótlására, de a döntést az IIHF később hozza meg.

Mint köztudomású, a világbajnokságra ez év április 27. és május 3. között került volna sor a ljubljanai Tivoli jégcsarnokban, a terveket azonban törölte a koronavírus-járvány. A szlovén szövetség most közzétette, hogy jelezte a szándékát az elhalasztott torna megrendezésére 2021. április 25.–május 1. dátumokkal. A nemzetközi szövetség már korábban világossá tette, hogy alapesetben ott tartják meg az elmaradt eseményeket, ahol azokra az idén sor került volna. Így mivel a szlovénok fenntartják rendezési szándékukat, gyakorlatilag biztosra vehető, hogy Ljubljana lesz a helyszín 2021-ben is. A hivatalos döntés az IIHF éves kongresszusán születhet meg, amelyet eredetileg az A csoportos vb utolsó hetében tartottak volna meg, ám alternatív dátuma egyelőre nincs. Azokat a szurkolókat, akik már megvásárolták bérleteiket a világbajnokságra, a szlovénok arról tájékoztatták, hogy a belépők azonos kondíciók mellett érvényesek lesznek a jövő tavasszal esedékes mérkőzésekre. Kérik ugyanakkor, hogy ha egy mód van rá, akkor ne folyamodjanak visszatérítésért, hiszen a forrásokra a rendezőnek mindennél nagyobb szüksége van a mostani helyzetben. Aki mégis szeretné visszakapni belépői árát, azt partnerükhöz, az Eventimhez fogják irányítani.

Csak a rend kedvéért a soron következő divízió 1/A csoportos világbajnokság résztvevői: Franciaország, Ausztria, Dél-Korea, Szlovénia, Magyarország és Románia.

Hala_Tivoli_Rink-1024x683

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk