Extraliga: a jövedelmező szerződések ideje lejárt

 

Komoly bajban vannak a szlovák bajnokság topklubjai, a DVTK Jegesmedvéknél pedig fizetéscsökkentést jelentenek be.

A Boon.hu cikket közölt az Extraliga fejleményeiről. Az írásban kiemelten esik szó arról, hogy a bajnokság két dobogósa, a Slovan Bratislava és a HC Kosice rendkívül nagy bajban van. A cikk szerint a pozsonyiak összes játékosát és alkalmazottját elküldték, és a klubnál az anyagi gondok miatt el sem tudják képzelni, hogy milyen jövő vár rájuk. A Slovannál a szezon kényszerű zárása hatalmas gazdasági problémákat vetett fel: több mint egymillió euró kárral számolnak, most éppen ennek ?csillapításánál? tartanak.

Hasonló a helyzet a Kassánál, amelynek elnöke, Julius Lang a szlovák szövetség honlapjának így nyilatkozott: ” A veszteséget mi is sok százezer euróban mérjük. Ami történt, összességében az egész sportélet hatalmas problémája.” A HC Kosice működése szorosan kapcsolódik szponzorainak termeléséhez ? írja a Boon.hu ?, az acél- és az autógyártás leállítása számukra kiütéssel ért fel, ennek következtében március 31-ei hatállyal mindenkinek felmondtak.

“Most minimalizáljuk a költségeket, a célunk a HC Kosice megmentése ? fogalmazott Julius Lang. ? Márciusra még kifizettük a fiúkat, és ezzel véget vetettünk az évadra vonatkozó együttműködésünknek. Amennyiben a kormány segít nekünk, akkor áprilisra az alkalmazottak megkaphatják a fizetésük nyolcvan százalékát, de napirendre sem kerül az új idényre szóló szerződések témája. Annak persze örülnénk, ha volt játékosaink nálunk folytatnák pályafutásukat. Jelenleg nem tudjuk megmondani, hogy mit tudunk ajánlani, hiszen nem vagyunk tisztában azzal, milyen bevételekkel számolhatunk. Számítunk vezetőedzőnk, Peter Draisaitl és a játékosok kitartására, de azt tudniuk kell, hogy a jövedelmező szerződések ideje lejárt.”

A Boon.hu megkérdezte a helyzetről az Extraliga magyar résztvevőit is. Majoross Gergely, a MAC Újbuda vezetőedzője elmondta, a szakmai szempontokat figyelembe véve szeretnének a ligában maradni, de a jövőbeni szereplés forrásoldali részét még titok övezi.

A DVTK Jegesmedvék részéről ugyanakkor már kiderült, az együttesnél fizetéscsökkentés lesz, ennek mértékére ? mint Nagy Ádám általános igazgató elmondta ? hétfőn délelőtt adnak választ, ugyanis szóban már megállapodtak az érvényes szerződéssel rendelkező játékosaikkal.

A Boon.hu írását teljes egészében ide kattintva tudják elolvasni.

macmis

fotó: MAC Újbuda

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum