Az NCAA-ben a következő szezon is veszélybe került

 

Az NHL-ben még mindig megmentenék az idei rájátszást, ezáltal ugyanis dollárszázmilliók elveszítését spórolhatnák meg.

Az idei szezonnak már biztosan vége van az amerikai egyetemi bajnokságokban, de a jövőt illetően is sokasodnak a kérdőjelek. Erről Bob MacKenzie beszélt a TSN műsorában. A szakíró elmondta: a koronavírus-járvány fejleményei miatt általános aggodalom övezi az egyetemi sport közeljövőjét. A múlt héten egyre többen jelezték a lehetőséget, hogy nem nyitják meg a kampuszokat a diákok előtt 2021-ig. Múlt szerdán az egyetemi futballbajnokság vezetői tartottak videókonferenciát Mike Pence amerikai alelnökkel, és bár a politikus igyekezett meggyőzni a sportvezetőket arról, hogy mielőbb indítsák újra a küzdelmeket, a vezetők kerek perec kijelentették: ha az iskolák zárva tartanak, ha nem nyitnak ki a sportlétesítmények, és ha nem lesznek hallgatók a kampuszokon, akkor fociszezon sem lesz. Bob MacKenzie szerint ez az álláspont kiterjeszthető az egyetemi hokira is, vagyis ha zárva maradnak az egyetemek, akkor nem lesz NCAA-jégkorong sem 2021 előtt.

Az NHL vonalán más a helyzet, ott ugyanis ha meg tudnák tartani a rájátszást, azzal egyes számítások szerint félmilliárd dollárt is megmenthetnének. Még akkor is, ha az NHL-ben példa nélküli módon, nézők nélkül rendeznék meg a playoffot. Márpedig egy ekkora összegért sok áldozatot érdemes meghozni.

A TSN bennfentes négyese, James Duthie, Pierre LeBrun, Bob MacKenzie és Darren Dreger az Insider Trading legutóbbi adásában három témában beszéltek a legfrissebb fejleményekről. Megvitatták például azt, hogy Gary Bettman ligakomisszár már többször egyeztetett az USA elnökével, Donald Trumppal. Ugyanilyen konzultációk a kanadai miniszterelnökkel, Justin Trudeau-val egyelőre nem folynak, azonban a miniszterelnöki kabinettel intenzívek a kapcsolatok. A fő téma ebben az esetben is a rendszeres tesztelés bevezetése a jégkorongban, amihez számtalan akadályt kell leküzdeni. Ez ugyanakkor csak az egyik feltétele a szezon újrakezdésének, amiről az utolsó szót végül az egészségügyi hatóságok fogják kimondani.

A szezon befejezéséhez mindenesetre kétségkívül jelentős anyagi érdekek fűződnek. Pierre LeBrun úgy tudja, a médiaszerződések és a szponzori pénzek révén akár 400-500 millió dollár is megmenthető lenne. Ez tekintélyes összeg úgy is, ha tekintetbe vesszük, hogy az összesített veszteségek elérhetik az 1,1 milliárdot. Ha ennek a felét-harmadát visszahozhatnák, az akkor is megérné, ha jelentősen fel kellene bolygatni a következő NHL-szezon naptárát.

Az Egyesült Államok jelenleg messze a legfertőzöttebb ország a világon, közel 700 ezer igazolt koronavírusos esettel és több mint 35 ezer halálos áldozattal. Kanadában csaknem 32 ezer megbetegedést regisztráltak, míg az elhunytak száma meghaladja az ezerháromszázat.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum