Ők okozták a legnagyobb csalódást az NHL-ben

 

6 játékos mélyen a tudása alatt teljesített a félbeszakított szezon során – köztük a kétszeres Vezina-győztes Szergej Bobrovszkij is.

Múlt nyáron a nagy terveket szövögető Florida megszerezte a piac legkeresettebb játékosai közé tartozó Szergej Bobrovszkijt. Az orosz kapus elfogadta a Panthers hétéves, 70 millió dolláros szerződését, de annyira nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, hogy a szezon második felében Joel Quenneville vezetőedző többször is a kispadra ültette. Bobrovszkij 50 mérkőzésen volt kezdő, és 19 alkalommal kapott 4 vagy több gólt, így átlaga kerek hármas lett, míg a védési hatékonysága 90%-ra süllyedt. Az orosz legutóbb a 2011/12-es szezonban védett ilyen gyengén, még a Philadelphia Flyers tagjaként.

Amikor az Arizona megszerezte Phil Kesselt a Penguinstől, a csapat bérleteseinek 94%-a megújította a belépőjét. A szurkolók részéről megvolt a bizalom Kessel felé, akiről azt feltételezték, hogy enyhíteni fog a gólszegénységen, és a fiatalok vezére lesz. Ez nem valósult meg, szakmailag és anyagilag is hatalmas melléfogásnak bizonyult a rutinos támadó leigazolása. Kessel 14-szer volt eredményes, ami egyrészt azt jelentette, hogy 12 év után először nem érte el a 20 gólos határt, másrészt minden találata közel félmillió dollárjába került az Arizonának. A kétszeres bajnok 32 éves szélső a védekezésben sem jeleskedett, –21-es mutatójával a Coyotes legrosszabb játékosa volt.

P. K. Subbanhoz még nagyobb reményeket fűztek New Jersey-ben, mint Kesselhez Arizonában. A James Norris-trófeával kitüntetett olimpiai bajnok hátvéd az év legnagyobb kudarca lett, a neve mellé az első két és fél hónapban mindössze 5 pont került. Ezt a szezon megszakításáig 18 egységre küzdötte fel, de még ez is rettentő vékony egy évi 9 milliót kereső játékostól. Subban korábban mindig elérte a 30 pontos küszöböt, erre most esélye sem volt. A drámát tovább fokozza, hogy a hátvéd a –21-es mutatójával a Devils legrosszabbja a hátsó hatosból.

Sean Monahannak óriási szerepe volt abban, hogy a Calgary tavaly megnyerte az alapszakaszt nyugaton. Akkor 82 ponttal segítette a kanadai gárdát – idén viszont 48 pontot termelt 70 összecsapáson, ami a centerek rangsorában a 35. helyre elég. Főleg egyenlő létszám mellett nem ment neki a játék: csak 11 gólt lőtt, és –16-tal állt. Ezzel a teljesítménnyel akár kérdésessé is válhat a jövője Calgaryban. Brad Treliving GM idén nyáron még elcserélheti, mert nem köti a kezét semmi, de a 2020/21-es szezontól kezdve szerződése 2023-as lejártáig csak a beleegyezésével lehet majd áruba bocsátani őt.

Jeff Skinner 40 gólt lőtt tavaly a reménytelen Buffalóban. Ezt a klub egy 72 millió dolláros szerződéssel hálálta meg, ami eddig kidobott pénznek tűnik. A 27 éves szélső 14 gólt lőtt, úgy, hogy emberelőnyben egyszer sem talált a kapuba. Összességében 23 pontot szerzett, amihez –22-es plusz/mínusz mutató párosult. Az éves szinten minimum 9 milliót kereső játékosok között Skinner a legdrágább: minden pontja a Buffalo közel 400 ezer dollárjába kerül.

Pekka Rinne elfáradt. A két éve még az év kapusának választott és az kezdő hatosba emelt finn karrierje legrosszabb szezonján van túl: 36 mérkőzésből 14-szer kapott négy vagy több gólt, a gólátlaga 3,17-re nőtt, a védési hatékonysága 89,5%-ra zuhant. A gyenge teljesítménynek megvolt a következménye: Rinnét a 13 évvel fiatalabb Juuse Saros a szezon második felére teljesen kiszorította. A 38 éves hálóőrnek jövőre jár le az évi 5 millió dolláros szerződése, ezért nem lenne meglepő, ha a bérkeret szorításában lévő Nashville kivásárolná őt az utolsó évéből.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk