Ki nem szarja le, hogy mikor indulhat újra a hoki?

 

Egy frontvonalban dolgozó kanadai orvos mondta ezt a vírushelyzet kapcsán. Közben Donald Trump USA-elnök egyeztetett a nagy ligák vezetőivel.

Az Egyesült Államok elnöke videókonferencia keretében tartott megbeszélést a komisszárokkal szombaton. A téma természetesen a koronavírus-járvány volt, beleértve annak gazdasági-társadalmi következményeit. A résztvevők: Adam Silver (NBA), Cathy Engelbert (WNBA), Rob Manfred (MLB), Roger Goodell (NFL), Gary Bettman (NHL), Don Garber (MLS), Jay Monahan (PGA Tour), Dana White (UFC), Vince McMahon (WWE), valamint az IndyCar, a Nascar, az LPGA (női golfszövetség) és a Breeders Cup (a legnagyobb amerikai ügetőverseny) képviselői. A ligakomisszárok köszönetüket fejezték ki az elnöknek, amiért külön figyelmet fordít a sportra, Trump pedig a sportszervezetnek volt hálás, amiért felelősen viselkednek, illetve törődnek a helyi közösségekkel és a szurkolókkal. Jóllehet minden sportágban meghatározatlan időre felfüggesztették a versenyzést, az USA elnöke kifejezte reményét, hogy a szurkolók augusztus-szeptember környékén visszatérhetnek a lelátókra. „Azt akarom, hogy a szurkolók visszatérjenek a stadionokba. Nem tudok pontos dátumot mondani, de erre mihamarabb sor fog kerülni. Ezt az országot nem arra tervezték, hogy zárva tartson” – fogalmazott Trump.

Ennek alapján is figyelemre méltó, hogy a világ legdurvább helyzetben lévő államának elnöke – jelenleg több mint 300 ezer fertőzött és több mint 8400 halálos áldozat – minimum négy-öt hónapos további szünetre számít. Ugyanakkor a fejleményekkel kapcsolatban érdemes felidézni dr. Alan Drummond szavait is, aki a sürgősségi betegellátásban dolgozó kanadai orvosok szövetségének a tagja. Rick Westhead szakíró a twitterén szólalta meg a frontvonalban dolgozó orvost, aki a következőket mondta arról, hogy mikor indulhat újra a jégkorong: „Ki nem szarja le? Most az egész világ csak egyetlen dologra koncentrál. Én is legalább annyira szeretem a sportot, mint bárki más, de ennek most tényleg nincs itt az ideje. Végső soron a sport pusztán a szórakoztatás egyik formája, amelyet jól fizetett sportolók játszanak mindannyiunk legnagyobb örömére. Kiváló kikapcsolódás, amely hatalmas egyesítő erővel bír. De most az életünkért küzdünk. Így annak van itt az ideje, hogy kizárólag egy dologra koncentráljunk: a Covid-19-re. Egészen őszintén: az orvosi személyzet védelme érdekében sem akarjuk, hogy akár csak egy fiatal is egy bádogdobozban iderepüljön Ottawába a nyugati partról, és potenciális fertőzöttként kockára tegye az életünket. Ehelyett inkább mobilkórházat vagy hullaházat kell csinálni a hokiarénákból átmenetileg.”

Dr. Drummond érvelése a járvány térhódítását figyelve abszolút helytálló – ugyanakkor Észak-Amerikában a profi sport 73 milliárd dolláros üzlet. Tehát az is “életbevágó”, hogy minél rövidebb ideig tartson a kényszerszünet. Pierre LeBrun, a neves szakíró mindenesetre így foglalta össze a helyzetet: “Személy szerint nem hiszem, hogy a következő szezont megelőzően lesz itt még jégkorong. De ez csak az én meglátásom, és remélem, hogy tévedek.”

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk