Leon Draisaitl nagyon akarja az Art Ross-trófeát

   

Az Edmonton csatára lenne az első német, aki a kanadai táblázat élén végez. Igen közel állt hozzá, ám az alapszakasz félbeszakadt.

Leon Draisaitl, az Edmonton szélsője 71 mérkőzésen szerzett 110 pontjával toronymagasan vezeti az NHL kanadai táblázatát. Az öt követő Connor McDavid 97, míg a David Pastrnak, Artyemij Panarin páros 95 pontos, így a németet elvben semmi sem mentheti meg attól, hogy hazavigye az Art Ross-trófeát. Erről, a koronavírus-járványról és a jövőről kérdezték a 24 éves szélsőt. “Jelenleg senki sem tudhatja, hogy a szezon mikor folytatódhat, ha folytatódhat egyáltalán ? kezdte Draisaitl. ? Egy biztos: óriási dolog lenne megszereznem az Art Ross-trófeát. Nem tudom, mennyit kell még hozzátennem ehhez, de folyamatosan szinten tartom magam. Itt maradtam Edmontonban a családommal, itt készülök. Három hete voltam utoljára jégen, de berendeztem itthon egy konditermet, ott naponta másfél-két órát edzhetek. Úgy érzem magam, mint a nyári szünetek végén, amikor már másfél hónapja nem láttam jeget: mint aki sohasem jégkorongozott. Remélem, ez az állapot hamar el fog múlni. Ha ismét jégre léphetek, tényleg mindenképpen szeretném megszerezni a pontkirályi címet. Ha nem lesz folytatás, arra fogok törekedni, hogy a következő szezonban megcsináljam. Ez azonban nagy csalódás lenne.”

Arra a kérdésre, hogy hogyan látja az Edmonton idei és következő szezonját, így felelt: “A szünetig viszonylag jó évad volt. A rájátszásba akartunk kerülni, és úgy is állunk. A klub az elmúlt 14 évben csak egyszer jutott playoffba, de most jó úton haladtunk, rettenetes lenne, ha nem mehetnénk tovább. A legfontosabb a csapat sikere, a Stanley Kupa megszerzése az elsődleges cél. Mindenki szereti a stabilitást, ezt a klub megadja. Remélem, hogy itt maradok, ameddig csak lehetséges, és még rengeteg meccset nyerhetek. A legnagyobb segítségem és társam Connor McDavid, akivel a jégen és azon kívül is barátok vagyunk. Jobbá tesszük egymást, egészséges versenyhelyzet van közöttünk. Ez kell a csapat sikeréhez.”

NHL: Colorado Avalanche - Edmonton Oilers

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum