Fél lábbal már az NHL-ben vannak

 

A The Hockey News összeszedte azokat a játékosokat az AHL-ből, akik a legnagyobb eséllyel pályáznak a legjobbak közé.

A tekintélyes kanadai szaklap első körben azoknak a fiatal játékosoknak a rangsorát hozta nyilvánosságra, akik az elmúlt évben a legnagyobb fejlődést produkálták. A The Hockey News a második összeállítását azon hokisoknak szentelte, akiknek a legnagyobb az esélye arra, hogy stabil NHL-essé váljanak. Nagy részük már többször lehetőséget kapott a legjobbak között, de még rengeteg munka vár rájuk ahhoz, hogy állandó státust tudjanak kiharcolniuk maguknak.

1. IGOR SESZTYORKIN, G, NY Rangers

Mindössze két játékos tudott bekerülni mindkét ranglista első tíz helyének valamelyikére. Egyikük a Rangers orosz kapusa, aki az elmúlt négy évben az NHL-ben, az AHL-ben és a KHL-ben 121 mérkőzésből mindössze 18-at vesztett el. Az NHL-ben 12 meccsen tízszer győzött, ami mellé 93% feletti hatékonyság párosult. Az orosz hálóőr Georgijevet és Lundqvistot is kiszorította a kapuból.

2. OWEN TIPPETT, RW, Florida

A 2017/18-as szezon előtt még nem ok esélyt jósoltak neki. Az azóta eltelt két évben viszont az AHL egyik legjobb játékosává nőtte ki magát a Springfieldben, akinek a neve mellé idén 19 gól és 40 pont került 49 összecsapáson. Tippett született gólszerző, aki joggal pályázik a Panthers első két sorának valamelyikére. Erre nemcsak a játéka miatt van esély, hanem azért is, mert a Floridában Mike Hoffman és Jevgenyij Dadonov szerződése is lejár.

3. HENRIK BORGSTROM, C, Florida

A 22 éves center a 2018/19-es évadban kereken félszáz meccset kapott a Panthersben. Nagy reményekkel várta az idei évadot, de sérülés miatt csak négy találkozón játszhatott. Ezeken sem volt konzisztens a játéka, ezért visszaküldték a farmba izmosodni, ahol visszanyerte korábbi formáját. Az egyéves AHL-es kitérő számára nem volt visszalépés, viszont az életkora miatt a soron következőn túl aligha lesz több lehetősége, hogy stabil helyet harcoljon ki magának a Panthersben.

4. EVAN BOUCHARD, D, Edmonton

Az Oilers ponterős bekkjét kvalitásai és játékstílusa alapján Tony DeAngelóhoz, az NHL-ben az ötödik legtöbb pontot szerző hátvédhez hasonlítják. Négyéves OHL-es pályafutása alatt nem volt nála termékenyebb hátvéd. Egy osztállyal feljebb, az AHL-ben sem lassított, az újoncok rangsorában a harmadik legponterősebb volt a szezon félbeszakításakor.

evan bouchard

5. ERIK BRANNSTROM, D, Ottawa

A Senators 20 éves hátvédje és Borgstrom között erős párhuzamot lehet vonni. A svéd bekk egy sérülés és az ezt követő hullámzó teljesítmény miatt került vissza a fővárosiak farmcsapatába. Ez ugyan papíron visszalépést jelent Brannstrom számára, technikailag azonban teljesen felkészült arra, hogy two-way hátvédként elfoglalja a helyét az Ottawa védelmében.

6. JOSH NORRIS, C, Ottawa

A 20 éves Norrisnak csak egy szezonra volt szüksége, hogy bizonyítsa, készen áll az NHL-re: az egyetemi bajnokságból (NCAA) fellépve rögtön pont/meccs felett teljesített. 61 pontjával úgy negyedik az AHL-ben a 70 pontos listavezető, Sam Anas mögött, hogy hét meccsel játszott kevesebbet. Norris, aki többek között Erik Karlsson csereértékeként érkezett Ottawába, kiváló barátságot ápol Brady Tkachukkal. Innen már csak egy lépés, hogy működjön a két játékos között a kémia a jégen is.

7. MORGAN FROST, C, Philadelphia

Frost az utolsó két évében 100 pont felett zárt az OHL-ben, ami kitűnő ajánlólevél. Alain Vigneault fel is hívta a Flyershez, így az AHL-t átugorva mutatkozhatott be a legmagasabb szinten. Jól is kezdett, az első két mérkőzésén eredményes volt, de a következő 18 alkalommal nem talált a kapuba, ezért letették az AHL-be tanulni. A jegelés jót tett a 20 éves centernek, visszanyerte a formáját, 29 pontot szerzett 41 meccsen. A két osztálynyi ugrás elsőre sok volt Frostnak, de a féléves AHL-es túrából mind a csapat, mind a játékos profitálhat.

morgan_frost

8. JACK STUDNICKA, C, BOSTON BRUINS

Sesztyorkin mellett a Bruins centere a másik, aki mindkét lista top tízében helyet kapott. A 21 éves kanadai center a Providence messze legeredményesebb játékosa volt idén, hiszen 10 pontot vert arra a Paul Careyre, akinek félezer meccse van az AHL-ben és az NHL-ben összesen. A minden szituációban bevethető csatár aktívan kivette a részét a támadásokból és a védekezésből, emellett alapember volt előnyben és hátrányban is.

9. JESPER BOQVIST, LW, New Jersey

A svéd szélsőnek a harmadik vagy a negyedik sor egyik posztját szánták a Devilsben. A terv nem vált be maradéktalanul, 4 gól és 35 meccs után leküldték a farmba. Ott magára talált, ismét konzisztens lett a teljesítménye: 11 gólt lőtt 19 meccsen. A fiatalokkal teletűzdelt New Jersey jövőre is rebuild üzemmódban lesz, így semmiről sem marad le, ha az AHL-ben játszik. Az alapokat tökéletesen megszerezheti magas jégidejével és a gólveszélyes játékával.

10. CONOR TIMMINS, D, Colorado

A Colorado roppant tehetséges hátvédjének agyrázkódás miatt 16 hónapot kellett kihagynia, közte a teljes 2018/19-es évadot. A végtelennek tűnő szünet ellenére jól sikerült a váltása az OHL és az AHL között, hiszen 40 meccsen 27 pontot tett a közösbe. Az egyetlen gond vele kapcsolatban nem is az egészsége vagy a teljesítménye, hanem az, hogy az Avalanche nagyon jól el van látva kiváló fiatal védőkkel. Olyanokkal kell megküzdenie a csapata kerülésért, mint Cale Makar, Samuel Girard, Nyikita Zadorov és Ryan Graves, éppen ezért nem lenne meglepetés, ha a Colorado cserealapnak használná a közeljövőben.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum