Törölték a svájci A csoportos világbajnokságot

   

Az IIHF hivatalosan is bejelentette azt, ami nem lehetett kétséges: az elit válogatottjai sem mérik össze erejüket 2020-ban.

A koronavírus-járvány fejleményei miatt nem volt más választása a nemzetközi szövetségnek. Rene Fasel, az IIHF elnöke azt mondta, szembe kellett nézniük a kőkemény valósággal, és más döntést nem hozhattak. Gian Gilli, a vb szervezőbizottságának főtitkára úgy fogalmazott, elfogadják a történteket, noha mélységes csalódás ez mindenki számára, aki dolgozott a projekten. Értelemszerűen elmarad a szövetség éves kongresszusa is, amelyre Zürichben, a vb utolsó hétvégéjén került volna sor májusban. Hogy mikor lesz A-vb Svájcban, azt egyelőre nem tudni, mivel a rendezési jogokat korábban 2025-ig kiosztották.

A 2019/20-as hokiszezon érdemi része ezzel véget ért. Egy bajnokság rájátszása ugyan még tart – mint arról épp beszámoltunk, a fehérorosz Extraliga küzdelmei ráadásul közönség előtt zajlanak –, illetve az NHL és a KHL is bízik benne, hogy újraindulhat, ám a gyakorlatban erre vajmi kevés az esély.

avb

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk