A fehérorosz Extraliga zavartalanul megy tovább

 

A Sahtyor Szoligorszk 1908 néző előtt verte péntek este 3-0-ra a Nyemant, és egy lépésre van a döntőtől, ahol a Junoszty Minszk várna rá.

Egyetlen bajnokság maradt Európában, ahol nem állították le a küzdelmeket a koronavírus-járvány miatt, és ez nem más, mint a fehérorosz Extraliga. A kelet-európai államban ráadásul közönség előtt zajlanak a rájátszás egyre kiélezettebb küzdelmei. A Junoszty Minszk és a Dinamo Mologyecsno utolsó találkozóján a Csizsovka arénában ugyan csak háromszázan szurkoltak, ám a Nyeman és a Sahtyor rangadójára pénteken közel kétezren voltak kíváncsiak Grodnóban. A felfokozott érdeklődés nem véletlen, hiszen előzőleg 2-2-re álltak a csapatok. A népes publikum nem a legboldogabban ment haza, a vendég szoligorszkiak ugyanis nyerni tudtak idegenben, így egy lépésre kerültek a döntőtől. Külön érdekesség, hogy mindhárom nyert meccsét 0-ra hozta a Sahtyor. Makszim Maljutyin tripla shutoutja rekord, arra korábban csak egy kapus volt képes, hogy ugyanabban a playoffpárharcban háromszor ne kapjon gólt. Ő Makszim Szamankov, a Csíkszeredai Sportklub játékosa, aki éppen a Nyeman színeiben a Mologyecsno elleni 7 meccses csatában állította fel a csúcsot 2016-ban.

Éppen 2016 óta először fordulhat elő most, hogy nem a sokszoros Kontinentális Kupa-résztvevő Nyeman és Junoszty játssza a finálét az Extraligában. Ha a szoligorszkiak vasárnap hazai jégen is nyernek, akkor beteljesül az álom. A gárda utoljára 4 éve volt döntős, bajnoki címet pedig 2015 óta nem szerzett.

A Junoszty már befejezte a maga párharcát, az utolsó meccsen 6-0-ra kiütötte a Dinamót, így 4-1-es összesítéssel továbblépett. Aki szeretné követni a folytatást, és nincs haragban a cirill betűkkel, ide kattintva teheti meg. Fehéroroszországban szombat délelőtti állás szerint 69-en fertőződtek meg a koronavírussal, 15-en már meggyógyultak, halálos áldozatról nem tudni.

belarus

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum