2021-ben is Ljubljana rendezheti a vb-nket

 

A szlovénok úgy tudják, minden elmaradt világbajnokság ugyanott lesz, ahol idén lett volna. Egy kivétellel.

Az IIHF kedden jelentette be – több másik esemény korábbi törlése után –, hogy nem rendezik meg a divízió 1/B és 1/A csoportos világbajnokságokat sem. Ez utóbbi érintett bennünket a legfájdalmasabban – a női A csoportos torna mellett –, miközben a kijelölt rendező szlovénoknak is hozzá kellett látniuk az újratervezéshez.

Dejan Kontrec, a szlovén szövetség főtitkára a Siol.net hasábjain elmondta, tudomása szerint az IIHF úgy számol, hogy minden világbajnokságot ugyanazzal a mezőnnyel és ugyanott rendeznek meg 2021-ben, ahol 2020-ban tették volna. Ez alól az A csoport a kivétel, mivel ott 2025-ig előre kiosztották a helyszíneket. Minden bizonnyal Svájc elbukja a rendezési lehetőséget, mert 2021-ben Rigában és Minszkben lesz az esemény. Az elit idei vb-jének sorsáról még nem döntött az IIHF, de jelen helyzetben szinte kizárt, hogy a svájci tornát megtartsák. A kijelölt májusi időszakban legalábbis biztosan nem lesz erre lehetőség.

Minderről ugyanakkor – Kontrec közlése szerint – nyáron dönthet az IIHF.

A szlovénok 2021-ben is a Hala Tivoliban szeretnék megrendezni a világbajnokságot. Mint arról a napokban mi is beszámoltunk, zajlik a létesítmény felújítása, mivel a szlovénok úgy ítélik meg, hogy a háromszor akkora befogadóképességű Stozice aréna – ahol a 2012-es vb-t rendezték – nem alkalmas jégkorongra.

Mindemellett a szlovén szövetség hamarosan tájékoztatja a közvéleményt az idei vb-re megváltott jegyek és bérletek árának visszatérítéséről.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk