A Tivoli gőzerővel készül a világbajnokságra

   

Kívül-belül rendbe teszik a ljubljanai divízió 1/A csoportos vb helyszínét. Más kérdés, hogy a tornát aligha rendezik meg az eredeti időpontban.

Egyelőre nem született hivatalos döntés az IIHF legfontosabb idei eseményeiről, a felnőtt elit-világbajnokságról és a két divízió 1-es csoport küzdelmeiről, így a válogatottaknak és a rendezőknek is úgy kell készülniük, hogy az eredeti időpontra mindennel készen legyenek. Ennek keretében folyik Ljubljanában a Tivoli jégcsarnok felújítása is.

Az 1962-ben átadott létesítményre alaposan ráfért a megújulás. A Siol portál szerint legutóbb 40 éve nyúltak hozzá komolyabban a csarnokhoz. Bár az épület keretei adottak, tehát nem lesz semmi tágasabb, összességében sokkal kulturáltabb körülmények fogadhatják a nézőket és a sportolókat, mint eddig. Felújítják, kifestik a játékosok és a nézők által használt tereket, új palánkot és világítást kap a csarnok, és az eddigi eredményjelzők helyett a mennyezetre függesztett videókocka szolgáltathatja a tájékoztatást. Az épület mellett felállított kültéri pályát is befedik, a csarnok régi palánkja oda kerül át. Ez az új fedett pálya lesz a tervek szerint az Olimpija Ljubljana utánpótlásának otthona. A munkák teljes erővel zajlanak, a koronavírus-járvány sem állította meg azokat.

“Amikor határoztunk a vb helyszínéről, rájöttünk, hogy a Stozice nem lehet jó megoldás ? mondta Dejan Kontrec, a szlovén szövetség főtitkára a portálnak. ? Az az aréna sosem lesz alkalmas jégkorongra, hiszen a nézőtér jelentős részéről nem látni jól a pályát. Ráadásul a jégpálya felállítása önmagában is óriási összegekbe kerül. Annyiba, hogy abból rendbe lehet hozni a Tivolit. Mindent az IIHF előírásainak megfelelően végzünk. A jeget leolvasztottuk, építjük az új palánkot. Az öltözők felújítása is ütemterv szerint halad. Sok mindennel végeztünk, a csarnok is készen lesz, amikorra készen kell lennie. Természetesen ha a vb-t elhalasztják, akkor kevésbé fog kaotikusnak tűnni az egész, de a határidők maradnak. Március végére végeznünk kell mindennel, és ezt valamennyi érdekelt tudomásul vette.”

Az IIHF korábbi közlései szerint március 17-én születhet döntés a divízió 1-es világbanokságok halasztásáról. Az előzmények és a fejlemények tükrében hatalmas meglepetés lenne, ha Ljlubljanában bedobhatnák a korongot április végén. A nemzetközi szövetség korábban előbb a márciusi, majd az áprilisi felnőtt és korosztályos világbajnokságokat törölte.

84e1b7e15751339f62be-prenova-dvorana-tivoli

fotó: siol.net, Vid Ponikvar

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum