Szerdán rajtol az U21-es bajnokság negyeddöntője

 

Az EBJL-ben a MAC a Klagenfurttal döntőzhet. Az U14-es bajnokságban ugyancsak a MAC a Sportországgal játszik az aranyéremért.

U21-es bajnokság

Múlt heti beszámolónk után még három meccset játszottak az A csoport középszakaszában. Pénteken a DHK fogadta az Ifj. Ocskay Gábor JA-t, és a hazaiak a 24. percben meg is szerezték a vezetést, a vendégek azonban még a középső játékrészben egyenlítettek, majd a harmadik harmadban két gólt lőve 3-1-re nyertek.

A debrecenieknek vasárnap sem sikerült nyerniük hazai jégen, pedig a 10. percben már 2-0-ra vezettek a Vasas ellen. A folytatás az angyalföldieké lett, akik végül 6-2-es győzelemmel vitték el a három pontot.

A középszakasz a MAC Budapest és az Ifj. Ocskay Gábor JA rangadójával zárult. A vendégek az Erste ligás Fehérvári Titánokból visszajátszó Madácsi Benedek góljával szerezték meg a vezetést a 4. percben, majd öt perccel később az EBEL-es Mihály Ákos is betalált. A MAC másfél perccel a harmad vége előtt Buda Gábor góljával szépített, és 11 másodperccel később Kedves Richárd találatával egyenlített is. A meccs felénél Buzás Arnold emberelőnyös találatával vette át ismét a vezetést a Fehérvár, de a 39. percben Birke Attila egalizált. 3-3-ról indult tehát az utolsó harmad, amelynek az elején Danyiil Jakimcsuk révén került előnybe az Ifj. Ocskay Gábor JA, majd a hajrában Kovács Alex első és Jakimcsuk második góljával beállította a 6-3-as végeredményt.

A B csoportban az UTE pénteken 4-3-ra felülmúlta a második helyet megszerző Dunaújvárost, az Acélbikák vasárnap viszont 2-0-ra legyőzték a lilákat. Emellett a csoport élén végző DVTK 8-5-re nyert zárásként a Győr ellen.

A két nyert meccsig tartó negyeddöntők szerdán rajtolnak, a második mérkőzésekre pénteken, a harmadikakra szükség esetén szombaton kerül sor. Az A csoportot megnyerő MAC Budapest ellenfele a B-ben a negyedik helyen végző Dunaújváros lesz, az Ifj. Ocskay Gábor JA a Győrrel, a DHK az UTE-val, a Vasas a DVTK-val küzd az elődöntőért.

Eredmények, menetrend.

U18-as bajnokság

A rájátszásban a párharcok második mérkőzésére várnak a felek, amelyek ezen a héten csütörtökön esedékesek. Az első meccsen a DVTK nyert az UTE ellen, míg a Vasas a PHC-val szemben került előnybe az elődöntőért vívott harcban. Mindeközben az EBJL-ben lejátszották az elődöntőket, a felső ágon a Klagenfurt jutott a döntőbe az Okanagan ellenében három mérkőzés alatt. Ugyancsak elég volt ennyi a MAC-nak a Fehérvár AV19-cel szemben. Mint arról legutóbb beszámoltunk, a fővárosiak az első két meccset hazai jégen egyaránt 4-1-re nyerték meg. Ezt követően idegenbeli 5-1-es diadallal biztosították a helyüket a fináléban.

Kérdés, hogy megrendezik-e a döntőt az után, hogy a koronavírus miatt törölték az EBEL hátralévő mérkőzéseit, így az osztrák profiliga 2019/2020-as idénye befejezetlenül zárult. Egyelőre nincs hír arról, hogy az EBJL-ben is ez történne, itt szombaton játszanák a felek az első meccset.

Eredmények, menetrend. EBJL.

U16-os bajnokság

Vasárnap három párharc első mérkőzését játszották le a negyeddöntőben. A középszakaszt megnyerő Ifj. Ocskay Gábor JA simán győzött 8-1-re a Győr ellen idegenben. A második DVTK jobban megszenvedett a II. csoportból a nyolc közé kerülő MAC-cal. A miskolciak hiába vezettek a 14. percben már 2-0-ra, a fővárosiaknak két percre sem volt szükségük, hogy megfordítsák a meccset. A 3-2-vel végződött első harmad után a DVTK a 27. percben egyenlített, majd végül az 50. percben emberelőnyös góllal szerezte meg a 4-3-as győzelmet.

Az UTE is csak látszólag nyert simán a Vasas ellen, hiszen az első harmad utolsó percében megszerzett vezetés után az angyalföldiek a másodikban fordítottak. A harmadik játékrészben azonban a lilák háromszor is eredményesek voltak, így 4-2-re nyertek.

A KMH és a Debreceni Hoki Klub első mérkőzését szerdán játsszák a felek, a második mérkőzésekre szombaton kerül sor.

Eredmények, menetrend.

U14-es bajnokság

Lezárultak az U14-es bajnokság 1?4. helyéért zajló küzdelmei. Az első hely kérdése azzal dőlt el, hogy a MAC első harmadban megszerzett 4?1-es vezetése után a Sportország hiába egyenlített ki a rendes játékidőben, a vendégek mégis behúzták a meccset 5-4-gyel a hosszabbításban. Ráadásul a Cápák szombaton az Ifj. Ocskay Gábor JA-t csak szétlövésben győzte le 6-5-re, miközben a MAC 5?3-ra nyert az UTE ellen. Ettől persze az e hét szombaton kezdődő döntőben a MAC Budapest ellenfele a Sportország lesz, míg a harmadik helyért az UTE és az Ifj. Ocskay Gábor JA harcol egymással. Utóbbi két csapat utolsó körös csatáját a lilák nyerték 5-4-re.

Eredmények, menetrend.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 22., hétfő
VB 15:20 CANNOR 2-3 BVÉGE
VB 15:20 DENSWE 1-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 AUTHUN 4-3 BVÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 KAZSLO 4-3VÉGE
május 23., kedd
VB 11:20 GERFRA 5-0VÉGE
  • SPORT 2
VB 11:20 SVKNOR 4-1VÉGE
VB 15:20 CANCZE 3-1VÉGE
VB 15:20 SWEUSA 3-4 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 FINDEN 7-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 SUILAT 3-4 HVÉGE
május 25., csütörtök
VB 15:20 SUIGER 1-3VÉGE
  • SPORT 2
VB 15:20 USACZE 3-0VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 CANFIN 4-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 SWELAT 1-3VÉGE
május 27., szombat
VB 13:20 CANLAT 4-2VÉGE
  • SPORT 2
VB 17:20 USAGER 3-4 HVÉGE
  • SPORT 2
május 28., vasárnap
VB 14:20 USALAT 3-4 HVÉGE
VB 19:20 CANGER 5-2VÉGE
  • SPORT 2
Partnerünk
Archívum