Júliusban indul a női válogatott 2020/21-es idénye

 

A nemzeti csapat annak ellenére sem hagyja abba a felkészülést, hogy az IIHF a koronavírus-járvány miatt törölte az A csoportos vb-t.

A nemzetközi szövetség szombaton döntött arról, hogy idén nem tartják meg az A csoportos női világbajnokságot Kanadában. A magyar csapat vezetői azonban az első sokk után úgy döntöttek, hogy a továbbiakban is folytatják az edzéseket.

Az aktuális tervek szerint a keret tagjai ezen a héten szerdától péntekig, majd jövő héten hétköznap délutánonként edzenek a Tüskecsarnokban. Ezeken a foglalkozásokon az egyes játékelemek gyakorlása és az egyéni képesség fejlesztése lesz a középpontban. A keret április elején és végén is találkozik négy-négy napra, ekkor szárazedzések zajlanak, majd májusban és júniusban is rendelkezésre áll egy-egy hét az erőnlét fejlesztésére.

A következő idény programjáról egyelőre annyit tudni, hogy júliusban Finnországban indul, és az A csoportos vb mellett egy másik kiemelt feladat vár a csapatra: a februári olimpiai selejtező. Az ellenfelek mellett hamarosan a helyszín is ismertté válik.

Vas Márton, a válogatottak GM-je így kommentálta a fejleményeket: ?Természetesen nagy veszteség a vb elhalasztása, amit a játékosok nehezen éltek meg, de most ebből a helyzetből kell kihozni azt, hogy jövőre még jobb legyen a csapat. Olyan programot állítunk össze, ami a fejlődést segíti elő, és azt, hogy júliusban még jobb állapotban tudják elkezdeni az új idényt a lányok.?

Marton Tibor edző véleménye: ?Rövidebb lett a szezon, és nagyon hosszú lenne a pihenő, ha most leállnánk. Ezért szeretnénk kihasználni a rendelkezésre álló időt és jeget arra, hogy olyan dolgokat végezzünk el, amire a szezon közben kevesebb a lehetőség, és ami a játékosoknak hasznára válik. A képességfejlesztés mellett olyan apró játékelemekről van szó, amelyek javítása mindig hasznos, míg szárazon lehet végezni egy alapozást, és be lehet tanítani olyan feladatokat, amiket a lányok egyénileg is el tudnak végezni a nyáron. Azt, hogy elmarad a vb, nem tudjuk befolyásolni, de azt, hogy jövőre jobbak legyünk, igen. Most ezen fogunk dolgozni. A helyzet ahhoz hasonló, mint amikor a versenyló beáll a rajthoz, és várja a startpisztoly eldördülését, ám ez nem történik meg. Természetesen beszéltünk már a játékosokkal, és fogunk is még a kanadai torna elmaradása jelentette csalódásról, de profi gondolkodású jégkorongozókról van szó, akiket nem kell külön motiválni. Minden jégkorongozó minden nap tud valami olyat találni, amiben jobbá tud válni. Ezeken próbálunk csiszolni.?

Kiss-Simon Franciska is a jövőbe tekintett: ” Rossz érzés, hogy elhalasztották az idei vb-t, hiszen tavaly óta erre edzettünk, de megpróbáljuk úgy felfogni, hogy ez egy plusz lehetőség arra, hogy még jobban felkészüljünk jövőre. A következő másfél hét edzései hasznosak lesznek. Ebben a szezonban előfordult, hogy az idő rövidsége miatt csak a tornák helyszínén edzettünk, és már kezdődtek is a meccsek. Most arra tökéletes ez az idő, hogy a technikai, taktikai elemeket gyakoroljuk. Néhány kacérkodtak a gondolattal, hogy a vb után befejezik, de ez egy jel lehet arra, hogy várjanak és folytassák, hiszen több fontos torna is következik.”

hunita2

fotó: Mudra László/MJSZ

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum