Nagyon fel kellene szívnia magát az UTE-nak

   

A címvédő mindent egybevetve magabiztosan nyerte a budapesti Erste Liga-elődöntő első mérkőzését.

Összeszedett és célratörő FTC-Telekom lépett jégre az UTE ellen vasárnap, aminek nem is lehetett más a vége, mint hazai győzelem. A lila-fehéreknek nem egészen sikerült felvenniük a ritmust, egyelőre úgy tűnik, a hosszú pihenő inkább ártott nekik, mint használt. A fáradtság persze a későbbiekben még beleszólhat a zöld-fehérek dolgába is, de ilyesmi első körben nem volt rajtuk észrevehető. Ahogy azzal sem volt problémájuk, hogy első számú kapusuk, Arany Gergely hiányzott, az őt helyettesítő fiatal Nagy Kristóf ugyanolyan színvonalon tette a dolgát, mint a Fehérvári Titánok elleni párharc utolsó találjkozóján. A hangsúly ugyanakkor a Fradi támadójátékán és aktivitásán volt ezen a mérkőzésen, a hivatalos statisztika szerint gyakorlatilag kétszer annyit lőttek a vendéglátók, és végül 55-nél állt meg ez a mutató, ami elképesztően magas szám. Ráadásul a hatékonyságra sem lehetett panasz. A másik oldalról nézve Duschek Dávid máris eggyel több gólt kapott, mint a Dunaújvárosi Acélbikák elleni négymeccses párharc során – a hatodik üres kapura ment –, amiből viszont nem az következik, hogy romlott a formája, hanem az, hogy a liláknak sokkal feszesebbé kell tenniük a védekezésüket. Valamint muszáj felvenniük az ellenfél ligaszinten kivételes sebességét is, különben egykettőre nagy bajba kerülhetnek. Az elődöntő-döntő – mint tudjuk, a magyar bajnoki cím is a tét – második fejezetét élőben közvetíti hétfőn este az M4 Sport.

ftcute

fotó: FTC-Telekom

FTC-Telekom–UTE 3-1

   

Nagyon nehéz meccs volt ez a címvédő számára, ám az utolsó harmadban sikerült fordítania és nyernie.

Az első mérkőzéshez képest az újpesti légiósok közt Csamangó váltotta Hendersont, illetve bekerült a keretbe Pokornyi és Nemes is. A zöld-fehéreknél továbbra is Nagy Kristóf védett, Arany Gergely még lábadozik sérüléséből.

A lilák gyorsabban és agilisabban kezdtek, mint egy nappal korábban, és ennek hamar meglett az eredménye, az 5. percben Rafaj akarta előretenni a korongot, amely a vonalbíró testén megpattanva Odnogához került, az UTE csatára nem hibázott, 0-1. A folytatásban alapvetően a Fradi dominált, rengeteg lövést kapott Duschek, aki ismét fantasztikus formában védett. A túloldalon is jó volt Nagy, akit egy alkalommal a kapuvas is kisegített. Fodor Szabolcs együttese háromszor két percig emberelőnyben támadhatott, nem tudott élni vele.

A második felvonás elején nagy lendülettel vetették bele magukat a küzdelembe a zöldek, mindhiába, erőfeszítéseiket nem koronázta siker. Később kiegyenlítődött a játék, abszolút oda-vissza hoki folyt, a helyzetek kimaradtak. Az utolsó pillanatban Sikorcin kapott szép passzt Benktől, lőtt, a korong talán egy tizedmásodperccel a dudaszó után haladt át a gólvonalon, a játékvezetők hosszas videózás után nem adták meg a találatot, maradt a 0-1.

A harmadik menetben eleinte a játék küzdő jellege domborodott ki, az FTC ment előre, ám az UTE odaadóan akadályozta meg a gólszerzésben. Legalábbis a 48. percig, amikor is Switzer tökéletesen ért bele Kulmala lövésébe, Duschek itt már tehetetlen volt, 1-1. Ezt követően az Újpest próbált nyomni néhány perc erejéig, a vezető gólt azonban a zöldek szerezték meg, Nagy Gergő passzából Tóth Adrián volt eredményes, 2-1. A végére a vendégek kicsit szétestek, egymás után két kisbüntetést kaptak, így a meccs végi kapuslehozatal nyomán is csak öten mehettek ötre, aminek egy eladott korong és egy mindent eldöntő Nagy Gergő-gól lett a következménye. A címvédő 3-1-re győzött és 2-0-ra vezet a párharcban.

ftcute

fotó: FTC-Telekom

Nagyon keményen megdolgoztunk a győzelemért

   

Virág Csaba, az UTE edzője és Fodor Szabolcs, az FTC-Telekom vezetőedzője nyilatkozott a két csapat mérkőzéséről.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 650 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Kis-király, Soltész.
Nagy K.: 96,3% (Maros)
K
Duschek: 96,3% (Márkus)
Karmeniemi, Sarcia, Juusela, Nagy G., Tóth A.
1
Kovács A., Varga, Benk, Pance, Sikorcin
Boros, Pulli, Switzer, Kulmala, Pavuk
2
Pokornyi, Saukko, DiDiomete, Reed, Ainsworth
Tóth Gergely, Rantanen, Hajós, Németh, Tóth Richárd
3
Rusk, Nagy N., Csamango, Nemes, Vincze
Jászai, Tóth Renátó, Farkas L. S., Roczanov, Tóth Gergő
4
Horváth Á., Horváth A., Godó, Odnoga, Rafaj
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
E
Baróti Zsolt, Virág Csaba
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:25 UTE Odnoga Rafaj
1-1 47:48 FTC Switzer Tóth Gergely Kulmala
2-1 54:02 FTC Tóth A. Nagy G.
3-1 59:34 FTC EN Nagy G.
54 Kapura lövések száma 27
6 Kiállításpercek 10

A második FTC–UTE elődöntő képei

 

A második FTC-Telekom–UTE összefoglalója

   

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum