Falus Ádámék elbúcsúztatták Ortenszkyékat

 

Nagyot küzdött egymással a svájci juniorligában a magyar játékosokat foglalkoztató GCK Lions és Biel.

Hatalmas csatát hozott a svájci juniorliga magyar érdekeltségű negyeddöntője. A Révész Marcellt és Falus Ádámot foglalkoztató GCK Lions előbb otthon 2-1-re, majd idegenben 4-1-re (Révész gólpasszos volt) verte az ekkor még a sérült Ortenszky Tamást nélkülöző Bielt, ám a három győzelemig tartó párharc ezután nagy fordulatot vett. A harmadik meccsen a Lions két harmad után 3-2-re vezetett ? többek között Falus góljának is köszönhetően ? ám ekkor jött a sérülésből visszatérő Ortenszky, aki az utolsó harmadban duplázott, így a Biel idegenben behúzta a harmadik mérkőzést. A negyedik meccset lendületből hozta a Biel, Ortenszky két gólpasszt osztott ki, csapat 3-1-re győzni tudott. Az ötödik, mindent eldöntő mérkőzésen viszont ismét a GCK-nak jött ki jobban a lépés, az előző két meccsről hiányzó Révész 1+2-t ért el, Falus és Ortenszky gólpasszos volt, a Lions 8-1-gyel bejutott a bajnokság elődöntőjébe, ahol a Lugano vár rá.

Véget ért a német juniorbajnokság alapszakasza is. Az Augsburgnak nagyon kellettek volna a pontok a rájátszás eléréséhez, ám az utolsó 4 meccsüket elvesztették, a Krefeld háromszor győzött ellenük (5-2, 3-2, 5-2), míg a Düsseldorf 5-1-gyel küldte haza őket. Péter Donát a négy meccsen 2+1-gyel zárt, Szűcs Ádám két alkalmmal játszott. Az Augsburg a kiesés elkerülésért küzdhet, míg Péter a DNL második legponterősebb játékosa lett 31 meccsen 25+25-tel. Az Eisbären Berlin sem tudott nyerni a záró fordulókban, a Köln ellen otthon (2-4), a Mannheim ellen kétszer idegenben (1-5 és 2-4) kapott ki a fővárosi együttes. Kánya Tamás 1+1-gyel zárta a három találkozót. A harmadik magyar érdekeltségű csapat, a Regensburg sem tudott nyerni, ők is kétszer kaptak ki a Mannheimtől idegenben (2-7 és 0-4), majd otthon 3-1-re a Düsseldorftól. Kovács Péter egy gólpasszt adott. A rájátszás első körében az ötödik Regensburg a Düsseldorffal, a hatodik Berlin a Landshuttal találkozik.

A svéd U20 Elit keleti rájátszásában a Wings 8-1-es vereséget szenvedett az Almtuna vendégeként, így ellenfele 2-0-s összesítéssel jutott a döntőbe. Mindez azt jelenti, hogy a Wings jövőre is ebben az osztályban játszik. Kemény Patrik ezúttal nem játszott, 30 meccsen 22 pontot gyűjtött a szezonban. A déli divízió alapszakaszának utolsó játéknapján a Halmstad 8-6-ra kikapott a Dalen vendégeként, a Jakabfy fivérek közül Sámuel játszott. A Halmstad a 10 csapatos bajnokság harmadik helyén végzett. A legjobb három csapat körmérkőzések során döntötte el a bajnoki címet. Bár a Halmstad az első meccsen 4-3-ra kikapott a Vita Hästentől, a Troja/Ljungbyt 4-0-ra verte, ezután körbeverés alakult ki, és a Halmstad jobb gólkülönbségének köszönhetően az első helyen végezett. A Halmstad a 4 divíziógyőztes rájátszásán vesz részt, ahonnan a legjobb jövőre a SuperElitben szerepelhet.

A svéd SuperElit alsóházában a Karlskrona 3-1-re nyert az AIK vendégeként, majd a Västerast is legyűrte 2-1-re. Kozma Dávid az első meccsen gólt lőtt, összességében 5 meccs után 4 pontos a SuperElitben. A két győzelem ellenére a Karlskrona továbbra is utolsó.

Elindult a cseh junior másodosztály rájátszása is. A keleti divízióban a második helyet elérő Prerov a nyugati harmadik Pisekkel találkozott, és rövidre zárta a három nyert meccsig tartó párharcot. Rózsahegyi Andrásék otthon 7-2-re és 6-4-re győztek, idegenben 11-2-vel tömték ki a Piseket. A magyar csatár az első meccsen gólt lőtt.

A finn B-nuorten Mestis ligában a Viikingit otthon kapott ki 7-2-re a Jokipojattól, Tamási László mind a két hazai gólnál asszisztos volt. A KalPa ellen már két gólt lőtt Tamási, csapata pedig 9-3-as győzelemnek örülhetett. Ismét a Jokipojat és egy újabb (2-6) vereség következett, a 16 éves csatár ekkor gólpasszos volt. A Viikingit a bajnokság hetedik helyén áll, Tamási 16 mérkőzés után 18 pontos. Varga Balázs másfél hónap után játszott ismét a B-nuorten SM-ligában. A KooKoo 3-2-re verte a Bluest, majd 12-2-re a S-Kiekkót (ekkor Varga 2+1-gyel zárt). A Sport elleni 7-4-es győztes meccsen egy gólt lőtt Varga, a Lukko (2-4) és a Tappara (4-3) ellen nem volt eredményes. A KooKoo feljött a bajnokság hetedik helyére.

A Twin City Thunder három győzelemmel zárta az NCDC alapszakaszát, ám így sem jutott be a playoffba. A Thunder kétszer verte a Rockets HC-t (5-2 és 3-1), majd 6-5-re a South Shore Kingset, végül hosszabbításban 4-3-ra alulmaradt a Northern Cyclones ellenében. Keresztes Levente jó meccseket zárt, a Rockets elleni első mérkőzésen mesterhármast szerzett, a másik három találkozón összesen 5 gólpasszt osztott ki. A Thunder ugyanannyi ponttal zárt, mint a nyolcadik helyezett New Hampshire, azonban rosszabb gólkülönbsége miatt lemaradt a rájátszásról. Keresztes szép szezont tudhat a háta mögött, a harmadik legjobb egyesült államokbeli juniorbajnokságban 42 meccsen kereken 42 pontot ért el.

A USPHL Premier rájátszásának első körében a New England divízióban harmadik New Hampshire és a hatodik Junior Bruins csapott össze. Bár az első meccset a magasabban rangsorolt New Hampshire nyerte 5-4-re, a következő kettőt a Bruins 6-3-ra és 9-2-re, így ők jutottak a következő körbe. Szekeres Tamás az első és a harmadik meccsen is betalált a Bruinsnál, míg az ellenfélnél Pákozdi Bálint pont nélkül maradt. A Bruins a következő körben az Islanders HC-vel találkozott, de csak a második mérkőzést tudta elcsípni 3-2-vel, az elsőn (2-5) és a harmadikon (0-6) az esélyesebb Islanders nyert. Szekeres az első két meccsen gólpasszos volt. A Florida Eels 2-0-s összesítéssel nyerte a playoff első körét. Tóth Keve csapata a Florida Bladest múlta felül 4-0-ra, valamint 6-3-ra. Az Eels így a divíziójának első két helyén zárt, és továbbjutott a következő fordulóba.

Megkezdte és be is fejezte az osztrák juniorbajnokság rájátszást az Okanagan. Az alapszakaszban a harmadik helyen végzett Akadémiát a Villach verte ki kettős győzelemmel. A karintiai csapata előbb 8-3-ra, majd 4-3-ra bizonyult jobbnak az Okanagannél. Komáromy Botond egy gólpasszt szerzett, Kóczán János nem gyűjtött pontot.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum