A Jegesmedvéknek le kell győzniük a Zámkyt

   

A miskolci Extraliga-csapat két egymást követő veresége ellenére tartja rájátszáshelyét, de egy harmadik kudarc nagyon veszélyes lenne.

Négy szép győzelemmel kezdték a szlovák bajnokság középszakaszát a DVTK Jegesmedvék, ám utána megtorpantak. Mind a két “mumusuktól” kikaptak, előbb a Gyetvától hazai pályán, majd a MAC-tól idegenben, az újbudaiak ellen ráadásul csak nagyon rövid periódusokban játszottak jól. A miskolciak szerencséje, hogy ezenközben a playoffért küzdő másik két együttes is bukdácsolt. A Nagymihály két vereséget szenvedett, és bár a Nyitra a DVTK elleni 1-6 és a MAC elleni 3-4 után Érsekújváron túlórában nyerni tudott, Glen Hanlon együttese megőrizte a 8. helyét. Ahhoz azonban, hogy ez így is maradjon, most már vissza kell térniük Galaniszéknak a győzelmek útjára. Annál is inkább, mert a két rivális egymás ellen játszik vasárnap. Első nekifutásra verték a Jegesmedvék az Érsekújvárt a középszakaszban, valamint az alapszakaszban is győztek négyből háromszor, de pontosan tudják, hogy az ellenfél veszélyes, hiszen az egyetlen vereség katasztrofális volt. Egy érdekesség, amelyről természetesen korai beszélni, ezért csak futólag említjük: a felsőházban eldőlt, hogy a Besztercebánya végez az élen, ami azt jelenti, hogy a 8. helyezett a háromszoros címvédővel negyeddöntőzhet. Addig azonban nagyon sok teendője van még a Hanlon-csapatnak, amelynek először tehát a Zámkytól kell elvennie mind a 3 pontot. A összecsapást élőben közvetíti a Digi Sport.

misnza

fotó: Orosz Tamás

DVTK Jegesmedvék–HC Nové Zámky 3-2

   

A miskolci Extraliga-csapat büntetőkkel múlta felül az Érsekújvárt.

A mérkőzés első helyzete fél perc elteltével Vas előtt adódott, közeli lövése azonban elakadt a kapusban, és az ismétlés sem sikerült. A következő időszakban a mezőnyjáték vette át a főszerepet, a kapuk nem nagyon forogtak veszélyben. A 6. percben előbb Rogon, majd a másik oldalon Valchar lőtt, ám az i-re a pontot nem tudták feltenni. A harmad derekán felpörgött az Érsekújvár, sorra alakították ki a helyzeteiket, szinte üres kapus lehetőségük is akadt, ekkor nagy szükség volt Rajna védéseire. Ezt követően visszabillent az egyensúly a támadások terén, a játékosok, ahogy módjuk adódott, lőttek, a hálóőrök azonban magabiztosak voltak. A 18. percben hatalmas kavarodás támadt a miskolci ketrec előtt, a korong ide-oda pattogott, a vendégek többször is rátették azt, végül nem lett belőle gól.

A második harmad miskolci kettős előnnyel indult, ekkor megszerezték vezetést: Vas középre adása az egyik védőről a kapus füle mellett a felső sarokba vágódott (1-0). A gól lendületet adott a Jegesmedvéknek, a következő cserékben a vendégkapus Nechvatalnak kemény feladatai voltak. A játékrész felénél tértek magukhoz a vendégek, ekkor ismét több időt töltöttek a támadóharmadban, és tesztelték is Rajnát. Az első emberelőnyüket a 33. percben kapták a zöld-fehérek, de azt kivédekezték a Jegesmedvék. A 36. percben egyenlített az Érsekújvár, Pavuk a harmad közepéről bődületesen eltalált lövéssel küldte a korongot a bal felső sarokba (1-1). A harmad hajrája a kiállításokról szólt, a 39. percben tömeges konfliktus alakult ki a kiállításokat úgy osztották el a játékvezetők, hogy nem lett belőle emberelőny egyik oldalon sem.

A harmadik játékrész elején a vendégek veszni hagytak egy emberelőnyt. A 48. percben ismét a hazaiaknál volt a vezetés: Vojtkó egy kipattanót lőtt közelről a hosszú sarokba (2-1). A miskolciak támadtak többet, volt 2 az 1 elleni kontrájuk is, de Nechvatal kitűnően védett. Az 56. percben ismét egyenlített az Érsekújvár. Hatala küzdött meg a korongért a kapu mögött, középre adását Bajtek egy méterről nem hibázta el (2-2). Két és fél perccel a lefújás előtt nagy lehetőséget kaptak a Jegesmedvék a meccs rendes játékidős megnyerésére, miután emberelőnybe kerültek, ám nem jutottak el kapura lövésig.

A hosszabbításban mindkét oldalon volt egy-egy nagy helyzet, gól azonban nem, jöhettek a büntetők. Ebben a miskolciak bizonyultak jobbnak 3-1-re, a pluszpontot tehát otthon tartották. A győztes gólt Galanisz neve mellé írták, de Kyle Beach és Vas János is sikeres kísérletet hajtott végre.

Mivel a Nyitra megverte a Nagymihályt, a playoffért küzdő három csapat immár egy ponton belül áll, azaz hihetetlen izgalmak várhatók a jövő heti fordulókban.

misnza

fotó: Orosz Tamás

Azt terveztük, hogy az elejét megnyomjuk

   

Glen Hanlon vezetőedző a DVTK Jegesmedvék Érsekújvár elleni győzelméről.

“Azt terveztük, hogy az elejét megnyomjuk, mert tudtuk, hogy az érsekújváriak hosszú buszút után kezdik a meccset. Ez sikerült is, gólt ugyan nem szereztünk, de mi irányítottunk. A folytatásban már kiegyenlítettebb lett a játék. Kétszer is sikerült megszereznünk a vezetést, azonban kiengedtük a kezünből az előnyt. Ezek már mind nagyon intenzív és szoros találkozók, így nem meglepetés, hogy ezúttal is csak a büntetőlövések döntöttek. Nagyon szoros hajrája lesz a középszakasznak.”

Extraliga, 2020. márc. 8., vasárnap.
Rajna: 92,0%
K
Nechvátal: 91,4%
Ross, Kiss D., Valchar, Vas, Beach
1
Magovac, Hatala, Rogon, Bajtek, Obdrzalek
Láda, Vandane, Kiss P., Galanisz, Magosi
2
Fereta, Drtina, Andrisík, Holovic, Stevuliak
Szirányi, Wehrs, Rodman, Harrison, Beauvillier
3
Mikus, Pavúk, Jurík, Fábry, Sille
Vojtkó, Páterka
4
Hain, Mikula, Ondrusek
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 20:34 MIS PP2 Vas Vandane Beauvillier
1-1 35:21 NZÁ Pavúk Andrisík Jurík
2-1 47:13 MIS Vojtkó Harrison Beauvillier
2-2 55:34 NZÁ Bajtek Hatala
3-2 65:00 MIS GWS Galanisz
34 Kapura lövések száma 25
20 Kiállításpercek 12

A DVTK Jegesmedvék–Érsekújvár képei

 
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum