Törölték a női A csoportos vb-t

   

Elmarad a világ 10 legjobb csapata közé került magyar válogatottat is érintő kanadai torna, az eseményt 2021-ben rendezik meg.

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) a koronavírus miatt a márciusi világbajnokságokhoz hasonlóan törli a magyar válogatottat is érintő női A csoportos eseményt. René Fasel, az IIHF elnöke az AP hírügynökségnek elmondta, a döntést szombaton hozták meg. A világ 10 legjobb csapata a kanadai Halifaxban és Truróban találkozott volna március 31-től. A női vb-k története során másodszorra fordul elő a törlés, 2003-ban a SARS miatt maradt el a kínai világbajnokság. Nemzeti együttesünk Csehországgal, Japánnal, Németországgal, valamint a budapesti vb-n velünk együtt feljutott Dániával játszott volna a csoportkörben. A magyar válogatott csütörtökön kezdte meg a felkészülést, március 21-én Füssenben gyakorolna Németországgal, 26-án és 27-én pedig kanadai egyetemi csapatokkal játszott volna a tengerentúlon. Az A csoportos esemény mellett a divízió 1/A-s vb-t is törölték. A tornákat 2021-ben rendezik meg. A 2022-es pekingi olimpia női selejtezőtornáiról később születik döntés.

Sipos Levente, az MJSZ főtitkára a szövetség honlapján kifejtette: “A világbajnokságok megrendezése napok óta téma a magyar és a nemzetközi szövetségben egyaránt. Folyamatosan egyeztettünk Kolbenheyer Zsuzsannával, az IIHF elnökségének magyar tagjával, ő tájékoztatott minket arról, hogy a mai rendkívüli ülésen döntött a női szakág tornáinak elhalasztásáról a szövetség. Nagyon sajnáljuk, hiszen nemcsak a lányok, hanem a komplett magyar jégkorongos közösség nagy érdeklődéssel várta a történelmi A csoportos szereplést. Az IIHF döntése nyomán az MJSZ várhatóan lemondja a Győrben szervezendő 14 csapatos női U16-os nemzetközi tornát is. Jelenleg kérdéses még a magyar U18-as fiúk és a felnőtt férfi válogatott szereplése. Ugyanakkor fontosabb most a vírus megfékezése, az emberek egészsége, és az, hogy a korábbi rend helyreálljon. Reméljük, ez hamarosan megtörténik, és a két férfi csapatunk részt tud venni a világbajnokságon.”

Photo: Laszlo Mudra - HIIHF

fotó: Mudra László/MJSZ

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum