Nincs kétségem: minden meccsen telt ház lesz

 

Hatmeccses sorozatból érkezik az Erste Liga elődöntőjébe az FTC-Telekom, ahol az örök rivális UTE vár rá. Tóth Adriánt kérdeztük.

A címvédő kitűnően teljesített az ősz folyamán, ám a többfrontos küzdelem miatt az alapszakasz végén ?csak? a második helyen végzett. A középszakaszban viszont a nyolcból hat meccset behúztak, így az első helyen zártak, elsőként választhattak ellenfelet, továbbá a pályaelőny is végig az övék lesz, amennyiben eljutnak a döntőig. ?A középszakaszban nyújtott teljesítményünkkel kapcsolatban nem lehetünk elégedetlenek ? mondta blogunknak Tóth Adrián, a zöld-fehérek kiváló támadója. ? A célunk az volt, hogy visszavegyük az első helyet, hiszen ez a pályaelőny szempontjából mindig lényeges. Ezt teljesítettük, így nyugodtan vághattunk neki a rájátszásnak.?

A Fradi a nyolcadik helyezett Fehérvári Titánokat választotta, ám a sorozat nem lett olyan egyértelmű, mint az sokan várták. ?Úgy gondolom, kitűnő párharcot vívtunk a Titánokkal. Nem egyszerű ellenük játszani, fiatalok, sikerre éhesek, az utolsó csepp vérükig küzdenek. Remekül felkészültek a sorozatra, keményen harcoltak, sokat korcsolyáztak, mindig visszaértek a kapujuk elé, nehéz volt feltörni a védelmüket. Valóban sokan elkönyvelték, hogy ez sima siker lesz, és azért az esélyesség, ha csak kis mértékben is, de terheli ilyenkor a csapatot. Az ellenállásuk azért bennünket is felpörgetett, így tovább jutni jobb, mintha kisebb erőfeszítéssel győztünk volna 4-0-ra.?

A hokiban örök kérdés, hogy a rájátszásban mi a jobb: többet pihenve vágni neki az újabb párharcnak, vagy lendületből, meccsből érkezni. ?Szerintem ez az 5-6 mérkőzésből álló sorozat az ideális, persze csak akkor, ha továbbjutsz. Így van idő regenerálódni, de azért a tempó még benne van a csapatban. Miskolcon megtapasztaltam: nem feltétlenül jó, ha söpréssel lép tovább a csapat. A hosszabb szünetben óhatatlanul leül kicsit a társaság, ilyenkor újra fel kell pörögni, ami időt vesz igénybe.?

Következik tehát az UTE elleni elődöntő, ami egyben a magyar bajnokság döntője is lesz. 1992 óta először. ?Nagyon örülünk neki, hogy az Újpesttel játszhatunk a magyar bajnoki címért. Nekem még nem volt ilyen élményem, hogy tulajdonképpen direkt magyar bajnoki döntőt vívhatunk. Biztos vagyok benne, hogy rendkívül izgalmas és színvonalas párharc lesz ez, hiszen az UTE-nak nagyon erős csapata van, és a meccsek hangulata is kitűnő lesz. Már nagyon várjuk, hogy elkezdődjön a párharc.?

Tóth Adrián idén is húzóembere az FTC-Telekomnak, már az alapszakaszban is a harmadik legjobb pontszerző volt (44 mérkőzésen 17 gólt és 33 asszisztot szerzett), a negyeddöntőben pedig 6 meccsen 10 egységet, 3 gólt és 7 gólpasszt jegyeztek fel a neve mellé. ?Jól megy a játék, de ennek nincs különösebb oka. Az én erősségem a támadójátékban rejlik, és Fodor Szabolcs vezetőedző pontosan olyan poszton játszat, ahol ki tudom magamból hozni a legtöbbet. De ez egyedül nem menne, a mi erőnk a közösségben rejlik, ahogyan küzdünk, segítjük egymást. Az idén is remek társaság jött össze nálunk, mindössze ennyi a titok.?

Vasárnap tehát kezdődik az Erste Liga elődöntő, amely egyben a magyar bajnoki döntő is, de vajon milyen hosszú szériára számít a 29 éves csatár? ?Semmiféle jóslásba nem szeretnék belemenni. Számunkra egy a lényeg: nyerjük meg a párharcot. Hogy ez négy vagy hét mérkőzésen dől el, teljesen mindegy. Nincs kétségem: minden meccsen telt ház lesz. Ez minden játékost feldob, teljesen más érzés tömött lelátók előtt játszani, és hallani, ahogy a szurkolók biztatnak bennünket. Mi ezt úgy hálálhatjuk meg, ha győztesen fejezzük be a szériát.?

tothadrian

fotó: FTC-Telekom

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
    • stream
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum