Magabiztosan menetel a MAC

 

Az U21-es bajnokságban sorra aratta a győzelmeket a fővárosi csapat, míg az EBJL-elődöntőben 2-0-ra vezet. Heti összefoglalónk az utánpótlásból.U21-es bajnokság

A középszakaszban a MAC Budapest az első játéknapon elszenvedett veresége óta négy győzelmet számlál, az elmúlt egy héten háromszor is sikerrel vívta meg a mérkőzéseit. Múlt szerdán az Ifj. Ocskay Gábor JA hiába szerzett az első harmad elején vezetést, végül hazai pályán sima 8-3-as vereséget szenvedett fővárosi riválisával szemben. Vasárnap a MAC visszavágott a DHK-nak, 5-2-vel szerzett újabb három pontot, míg most szerdán a Vasas ellen nyert ugyanilyen arányban.

A második helyen álló Debreceni Hoki Klub a már említett vereség mellett egy hete szerdán 3-0-ra nyert a Vasas ellen, majd ezen a héten az Ifj. Ocskay Gábor JA-t is legyőzte. Utóbbi mérkőzésen a 27. percben szerezték meg a vezetést a debreceniek, ám nyolc perccel később egyenlítettek a hazaiak. Öt másodperc volt vissza a harmadból, amikor a vendégek emberelőnyben ismét vezetést szereztek, és mint kiderült, ez a találat jelentette a 2-1-es győzelmüket.

A fehérváriaknak is volt sikerélményük az elmúlt egy hétben, pedig nagyon rosszul kezdték a Vasas elleni találkozót. Az angyalföldiek a 15. percben már 3-0-ra vezettek, és bár a vendégek az első harmad végén, majd a második elején lőtt találatokkal visszajöttek egy gólra, a harmadik harmad előtt is a Vasas vezetett 5-3-ra. A hajrá viszont a Fehérvárnak sikerült jobban, a 48. és az 50. percben is betaláltak, az 54. percben pedig megszerezték a 6-5-ös győzelmet érő gólt.

A B csoportban a DVTK Jegesmedvék szerezték eddig a legtöbb pontot, noha múlt hét szerdán 4-3-ra kikaptak a Győrtől, ezen a héten viszont 7-6-ra legyőzték az UTE-t. A lilák is megszenvedtek a győriekkel, vasárnap hosszabbítás után nyertek 3-2-re. Ehhez képest a Dunaújvárosi Acélbikák simán győzték le 13-6-ra a kisalföldieket.

A középszakasz utolsó mérkőzéseit mindkét csoportban vasárnap játsszák, jövő hét szerdától negyeddöntőznek. 

Eredmények, menetrend.

U18-as bajnokság

A rájátszásban múlt szerdán a Vasas a PHC-t fogadta, a vendégek a 30. percben szerezték meg a vezetést, az angyalföldiek viszont még a szünet előtt egyenlítettek. A harmadik harmad első öt percében aztán kétszer is eredményesek voltak, így a párharc első mérkőzését 3-1-re nyerték. 

E párharc, illetve a DVTK Jegesmedvék–UTE széria második mérkőzését is csütörtökön játsszák. 

Az UTE és a DVTK sem érdekelt már az EBJL-ben. Előbbi 10-0-s és 7-2-es vereséggel búcsúzott a Klagenfurttal szemben a negyeddöntőben. Utóbbit a Fehérvár AV19 ütötte el a továbbjutástól 11-4-es és 10-4-es győzelemmel.

A fehérváriak mellett a MAC Budapest is bejutott az elődöntőbe a DHK-val szembeni 6-0-s és 4-0-s diadalával. A két magyar csapat két elődöntős mérkőzést már lejátszott, a MAC mind a kétszer 4-1-es győzelmet aratott.

Eredmények, menetrend. EBJL.

U16-os bajnokság

Lezárult az U16-os bajnokság középszakasza, amelyet 49 ponttal toronymagasan az Ifj. Ocskay Gábor JA nyert meg. A fehérváriak az utolsó héten 5-3-ra nyertek a DVTK ellen, 4-3-ra múlták felül az UTE-t, és ugyancsak a miskolciak ellen 16-0-val zárták vasárnap a középszakaszt. A DVTK szerezte meg a második helyet 29 ponttal, amely az említett mérkőzéseken kívül pénteken 8-5-re kikapott a KMH-tól. A harmadik UTE (21 pont) a Fehérvár elleni meccs mellett a DHK-val játszott még az utolsó héten, és 3-2-re alulmaradt. A debreceniek a Vasas ellen is nyertek, hosszabbításban 5-4-re. Az angyalföldiek a KMH-tól is kikaptak 3-1-re.

A B csoportot a MAC Budapest nyerte meg, mögötte a Győr végzett, így ez a két csapat jutott még be a vasárnap kezdődő negyeddöntőbe. A két nyert meccsig tartó párharcok párosítása: Győri Nemak Dana ETO– Ifj. Ocskay Gábor JA, MAC Budapest– DVTK Jegesmedvék, UTE–Vasas, KMH–Debreceni Hoki Klub.

Eredmények, menetrend.

U14-es bajnokság

Az U14-es bajnokság 1–4. helyéért zajló küzdelmében jelenleg a Sportország és a MAC Budapest egyaránt 12 ponttal áll. A Sportország csütörtökön fordulatos meccsen nyert az Ifj. Ocskay Gábor JA ellen. A Cápák a 11. percben már 2-0-ra vezettek, a fehérváriak azonban az 51. percre megfordították az állást. A Sportország az 53. percben egyenlített, de a vendégek az 56. percben újra előnyhöz jutottak. Egy perc sem telt el, amikor a hazaiak ismét egalizáltak, ezzel 4-4-gyel zárult a rendes játékidő. Végül a hosszabbítás hozott döntést: a Sportország Birta Levente találatával nyert 5-4-re.

A Cápák szombaton is nyerni tudtak az UTE ellen, pedig a lilák az utolsó harmad előtt 4-1-re vezettek. A Sportország a 46. percre kiegyenlített, sőt 33 másodperc alatt fordított, és a folytatásban még egy gólt lőve 6-4-re nyert.

Ugyancsak szombaton játszották a MAC Budapest és az Ifj. Ocskay Gábor JA összecsapását, amelyen az első gól a 36. percben esett, ezzel szereztek vezetést a fővárosiak. Néhány perc múlva viszont a fehérváriak egyenlítettek, de a harmadik harmadban két gólt is kaptak, így 3-1-re veszítettek.

A helyosztókból még négy mérkőzés van hátra, a bajnokság ezen szakasza szombaton zárul. Eredmények, menetrend.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
december 1., csütörtök
EL 18:30 DABSCC 7-9VÉGE
EL 18:30 FHABRA 1-4VÉGE
december 2., péntek
EL 18:00 UTEBRA 1-2VÉGE
EL 18:30 DEBSCC 2-3ÉLŐ
EL 18:30 FTCFHA 7-1VÉGE
EL 18:30 MISGYE 1-5VÉGE
ICEHL 19:15 AVSPIO 3-0VÉGE
december 3., szombat
SHL 15:15 BIFFRÖ 
    • SPORT 2
AL 19:00 SPCLHL 
AL 20:00 SZGETO 
AL 21:00 IKOFTC 
december 4., vasárnap
EL 14:05 UTEGYE 
    • M4 SPORT+
EL 17:00 DABBRA 
ICEHL 17:30 AVSASI 
EL 18:00 MISSCC 
EL 18:30 DEBFHA 
AL 20:00 WRMDBF 
Partnerünk
Archívum