A miskolciaknak muszáj lenne verniük a MAC-ot

   

Ebben a szezonban utoljára találkozik egymással a két magyar Extraliga-csapat.

Öt fordulóval a szlovák bajnokság középszakaszának vége előtt már csak a DVTK Jegesmedvék számára van igazi tétje a rangadónak. Míg a MAC-nak annyi a dolga a hátralévő másfél hétben, hogy az alsóház alsóházának élén végezzen – megelőzve az Érsekújvárt és a Gyetvát –, és ezenközben Majoross Gergely vezetőedző a jövőre készülve próbálgassa, kikkel és hogyan lesz értelme később is együtt dolgoznia, addig a miskolciak óriási harcban vannak a playoffért. Glen Hanlon együttese jelenleg befutó helyen áll, nyolcadikként 3 pont az előnye a HK Nitra előtt. Lehetne ez 6 is, ha a Jegesmedvék az előző körben legyűrik szezonbeli mumusukat, a HC 07 Detvát, de nem tették. Ugyanakkor lehetne nulla is, ha a MAC a papírformát felborítva – és kifejezetten jól játszva – nem intézi el a nyitraiakat, egyebek közt a 18 éves Schlekmann Márk első Extraliga-góljával és Bálizs Bence meccs végi földöntúli bravúrjával. A DVTK-nak egyébként nem egy mumusa van, hanem kettő, és a másik éppen az újbudai gárda. Amelyet legutóbb sikerült ugyan felülmúlnia 2-0 arányban, ám az alapszakaszban 4-ből 3-szor a MAC nyert. Elképzelhető, hogy a szurkolók fejében megfordul, a magyar csapatoknak segíteniük kellene egymást – állítólag a szlovákok is ezt teszik, más kérdés, hogy ez eredmények nem ezt mutatják –, ám szerintünk szomorú lenne, ha ez a jégkorongban valóban megtörténhetne. Nem is tartunk reálisnak efféle forgatókönyveket, ellenkezőleg: kiélezett presztízscsatára számítunk a Tüskecsarnokban. A meccset a Digi Sport élőben közvetíti.

Majoross Gergely, MAC Újbuda: “Az idei szezon utolsó magyar–magyar rangadójára készülünk. A sorokon megint kicsit változtatunk, és megint annak érdekében, hogy válaszokat kapjunk a jövőt illetően fontos kérdésekre, és jobban használjuk ezeket a mérkőzéseket arra, hogy a jövő csapatának építésében minél hatékonyabb döntéseket tudjunk hozni. Mindezek mellett természetesen azt szeretnénk látni, hogy a csapatunk mindent beleadva küzd azért, hogy a lehető legtöbb pontot szerezze és a lehető legjobb helyezést érje el a szezon végén. A mérkőzések nagy részén eddig ezt kiválóan sikerült megvalósítani, motivált csapatot láttunk, bízom benne, hogy ez ma sem lesz másképp.”

Glen Hanlon, DVTK Jegesmedvék:  ”Rövid időn belül harmadszor találkozunk az újbudai csapattal, így elég friss emlékeink vannak. Ezúttal is szoros, a végletekig kiélezett találkozóra van kilátás. Az előző fordulóban láthattuk, hogy a szezon ezen szakaszában is kiszámíthatatlanok a meccsek, minden pontért keményen meg kell harcolni. Mindössze öt mérkőzésünk maradt hátra a középszakaszból, ebből az öt meccsből pedig legalább négyet meg kellene nyernünk, hogy a saját kezünkben tartsuk a sorsunkat. Ennek tudatában lépünk jégre a Tüskecsarnokban. A játékosaim motiváltak, és felkészülten fogják megkezdeni ezt a magas hőfokú rangadót.”

macmis

fotó: Orosz Tamás

MAC Újbuda–DVTK Jegesmedvék 5-2

   

Az Extraliga-szezon utolsó magyar rangadóját Majoross Gergely együttese nyerte a Tüskecsarnokban.

A mérkőzés mezőnyjátékkal és hazai tilos felszabadításokkal kezdődött. Két perc elteltével a MAC kapta az első emberelőnyt, ebben csak egy Klempa-lövést jegyezhettünk fel. Alig telt le a fór, 6 másodperccel később mégis megszerezte a vezetést a házigazda: Szigeti keresztpasszát Brance Orbán egy lépésről csúsztatta át Rajna lábai között (1-0). A 7. percben komolyabb kavarodás alakult ki a MAC kapuja előtt, de a korong nem pattant be. A 12. percben Bernard fél percen belül többször is remekül védte a miskolci próbálkozásokat. Rögtön ezután ismét előnybe került a MAC, ezt gólra is váltották: Klempa a saját kipattanóját közelről lőtte Rajna mellett a hálóba (2-0). A Jegesmedvék a 11. percben vágtak bele először a kétperces speciális támadójátékukba, ebben Bernard több nagy védésére is szüksége volt a MAC-nak ahhoz, hogy az eredmény ne változzon. Ezt követően felváltva költöztek be a csapatok a másik harmadába, de csak kisebb helyzetekig jutottak, amelyekkel a kapusok könnyedén elbántak.

A második harmadban folytatódott az elsőben látott nagy iramú játék. A csapatok megosztoztak a támadóidőn és a helyzeteken, egyik sem tudott tartósan a másik fölé kerekedni. A 26. percben több gócpontú kakaskodás, illetve bunyó alakult ki, amelynek a végén Rodman és Macaulay kapott hosszabb pihenőt, a miskolciak pedig emberelőnyt, ám azzal nem tudtak élni. A csapatok nem sokat játszottak egyenlő létszámban, előbb a MAC, majd a Jegesmedvék hagyták ki soron következő létszámfölényüket. A 37. percben tovább növelte előnyét a házigazda. Szigeti vitte be a korongot a támadóharmadba a jobb szélen, majd a védője mellől kilőtte a rövid felső sarkot (3-0). Fél perc múlva ritkán látható góllal szépítettek a miskolciak. Vas oldalról adott középre, ott nem követte egyik csapattársa sem, ám a pattogó korong Szigetiről a saját kapujába sodródott (3-1). Gyorsan válaszolt a MAC. Már csak bő egy perc volt hátra, amikor a kapu elé egyedül érkező Klempa oldalról kapott remek keresztpasszt, és a korongot a felső sarokba emelte (4-1).

A harmadik játékrész elején ismét repkedtek a kiállítások, így mindkét csapatból eggyel kevesebben voltak a jégen, amikor a 45. percben szépítettek a vendégek. Gyors 2 az 1 elleni kontrát vittek végig a miskolciak, Beauvillier nem hibázott (4-2). Nem sokkal később egy páros kiállítás miatt újabb 4 a 4 elleni játék következett, ezt egyik csapat sem tudta a maga javára fordítani. Az 56. percben a büntetőpadról visszatérő Sofron adott gólpasszt Nagy Krisztiánnak, aki villámgyors kontra végén lőtt a bal sarokba (5-2). A MAC ezzel a Magyar Kupa-bronzmeccset is beleszámítva 7-ből 5-ször győzte le a miskolciakat.

Ami a playoffért harcoló közvetlen Jegesmedvék-riválisokat illeti, a Nagymihály kikapott a Gyetvától, a Nyitra viszont túlórában nyert Érsekújváron, így Glen Hanlon tanítványai megőrizték a 8. helyüket, az előnyük azonban 1 pontra csökkent.

macmis

fotó: MAC Újbuda

A hátralévő négy meccsen ennél több kell

 

Mestermérleg az Extraliga-szezon utolsó MAC Újbuda–DVTK Jegesmedvék mérkőzése után.

Tokaji Viktor másodedző, MAC: “Sok energiát fektettünk bele, hogy a kezünkben tartsuk az irányítást. Nagy löketet adott, hogy az első két előnyünket ki tudtuk használni, és bár utána a DVTK ránk jött, és elkezdtünk hibázni, így is sikerült behúznunk a meccset. Jó volt látni, hogy a fiatalok remekül mozognak, köztük az első sorba a meccs előtt felkerült Szigeti Ákos is, aki lehet, hogy Guinness-rekordot jegyzett azzal, hogy fél percen belül az ellenfél és a saját kapujába is betalált…”

Glen Hanlon, DVTK Jegesmedvék: “A MAC a játék valamennyi elemében felülmúlt minket, minden területen jobb volt, beleértve a kapusposztot, a védelmet és a támadóalakzatot is. Sajnos tovább nőtt a sérültjeink száma, öt-hat játékosunk is hiányzott, remélem, vasárnapra visszatérhetnek néhányan. Nincs veszve semmi, még mindig playoffpozícióban vagyunk, de a hátralévő négy meccsen ennél sokkal több kell.”

forrás: nso.hu

Extraliga, 2020. márc. 6., péntek.
Bernard: 94,1% (Bálizs)
K
Rajna: 84,8% (Adorján)
Carlisle, Macaulay, Szigeti, Stretch, Sofron
1
Ross, Kiss D., Beauvillier, Galanisz, Magosi
Orban Blake, Busenius, Klempa, Majoross, Terbócs
2
Láda, Vandane, Valchar, Vas, Rodman
Pozsgai, Bugár, Orban Brance, Pitt, Kreisz
3
Szirányi, Wehrs, Vojtkó, Kiss P., Harrison
Lőczi, Garát, Fejes, Nagy, Szűcs
4
Páterka
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:08 MÚB Orban Brance Szigeti Carlisle
2-0 09:33 MÚB PP Klempa Stretch Pitt
3-0 36:46 MÚB Szigeti Busenius
3-1 37:12 MIS Vas
4-1 38:47 MÚB Klempa Stretch Busenius
4-2 44:10 MIS Beauvillier Harrison
5-2 55:22 MÚB Nagy Sofron
33 Kapura lövések száma 34
34 Kiállításpercek 32
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum