A Titánok most is a maximumot fogják nyújtani

   

Erre lesz szüksége a címvédőnek is Fehérváron, különben nagy bajba kerülhet.

Talán maguk a Fehérvári Titánok sem számítottak arra, hogy az utolsók közt ér véget a párharcuk az Erste Liga negyeddöntőjében. Míg a többi párosítás esetében nem nagyon lehetett favoritot megnevezni, addig itt – legyünk őszinték – teljesen egyértelmű volt, hogy mindenki szerint a középszakaszelső FTC-Telekom az esélyes. Ehhez képest a lentről érkező UTE kisöpörte a DAB-ot, a Csíkszeredai Sportklub elintézte öt meccsen a DEAC-ot, a Volán-farm viszont még versenyben van. A Fradi már az első meccset elveszítette, ám miután a következő hármat megnyerte – egyet simán, kettőt szorosan –, arra lehetett számítani, hogy hétfőn pontot tesznek a történet végére Nagy Gergőék. Nem így lett, Mihály Ákosék a speciális egységek osztályon felüli játékának köszönhetően már az elején megléptek, és a zöld-fehérek onnantól csak szaladtak az eredmény után. A szemlélőknek feltűnhetett, hogy ott volt a fehérvári csapatban Stipsicz Bence is. Ez azért lehetséges, mert a visszajátszás szabályai szerint minden U23-as magyar jégkorongozó szerepeltethető a Titánoknál. Így nem lenne meglepő, ha Szabó Bence és Szita Donát is felbukkanna Kiss Dávid keretében – amennyiben egészségesek –, noha Mihály Ákoshoz hasonlóan őket is az EBEL-csapat foglalkoztatta az utóbbi időben. Tény, ami tény, a fehérváriaknak egyáltalán nincs veszíteni valójuk, a Fradinak viszont nagyon is van. Az évszázad szenzációja lenne, ha bajba kerülne a címvédő. Egyben biztosak lehetünk, Fodor Szabolcs pontosan tudja ezt, nem hiába mondta, hogy most már tényleg az abszolút maximum kell mindenkitől, játékosoktól, edzőktől egyaránt. Az is igaz persze, hogy a Titánoknak viszont – a párharc alakulásának lelki hozadéka folytán – egészen biztosan nincs szükségük extra motivációs tréningre, így igen izgalmas csatára van kilátás a Raktár utcában.

titftc

fotó: FTC-Telekom

Fehérvári Titánok–FTC-Telekom 2-4

   

A végletekig kiélezett küzdelemben nyerte a címvédő a hatodik meccset, a párharc véget ért. Fradi–UTE elődöntő lesz az Erste Ligában.

Remek hangulatban kezdődött a mérkőzés, mindkét szurkolótábor kitett magáért. A vendégeknél Arany Gergely nem tudta vállalni a játékot, a helyén Nagy Kristóf kezdett a kapuban, míg a Titánoknál Dézsi és Balogh hiányzott sérülés miatt. A hatodik meccsen már senki nem lepődött meg azon, hogy egyenlő felek küzdöttek a jégen. Az 5. percben Campbell cselezte magát helyzetig és lőtt az oldalhálóba. A másik oldalon Gyenes sem unatkozott, Karmeniemi takarásból leadott pattogós lövését vakon védte. Újabb hazai helyzet következett, Péter Andort elnyomták a védők, a pakk Nagy Kristóf alatt pihent meg. Öldöklő küzdelem folyt minden korongért. A 16. percben vezetést szerzett az FTC-Telekom, villámgyors három-kettes kontra végén Kulmala első kísérlete még elakadt a blokkban, másodjára már a hálóba vágta a játékszert (0-1). A korábbiakhoz képest jóval kevesebb volt a szabálytalanság, az első kiállításra a 17. percig kellett várni. Tóth Gergely kisbüntetését gyorsan gólra váltották a fehérváriak: Stipsicz a kapu mögül visszajátszott, Császár Hunor a legjobbkor érkezett (1-1). A hajrát megnyomták a zöld-fehérek, de az eredmény a szünetig nem változott.

A folytatásban sem lassítottak a csapatok. A 23. percben Kiss Roland és Tóth Gergely akadtak össze, majd kerültek a földre, a játékvezetők gyorsan közbeléptek. Juusela helyzete következett, ezt Gyenes fogta. Önfeláldozó blokkokban és kőkemény ütközésekben nem volt hiány. Az sem elhanyagolható, hogy mindez szabályos keretek között történt. Egészen a 28. percig, amikor Vincze Gergő szabálytalanul ütközött a palánknál, Tóth Gergely azonnal nekiugrott a fehérvárinak, miközben a korong Zion elé került, aki köszönte szépen és megfordította az állást (2-1). Négy a négy elleni játék következett, majd Mihály Ákos szabálytalansága után ferencvárosi emberelőny. A harmad feléhez érve Tóth Richárd belőtt korongjába Kulmala tette bele gólt érően az ütőjét. A játékvezetők videóztak, majd magas bot miatt érvénytelenítették a találatot. Maradt még néhány másodperc a fővárosiak emberelőnyéből, ennyi elég is volt Nagy Gergőnek, hogy a megnyert buli után kipókhálózza a rövid felsőt (2-2). A 38. percben kirobbant a feszültég a játékosokból, a cserepadnál több duó is összekapaszkodott. A büntetések kiosztása után fehérvári emberelőny zárta a középső játékrészt.

A záró harmad első perceit alaposan megnyomta az FTC-Telekom. Nagy Gergőék letáboroztak a támadóharmadban, ám a legnagyobb helyzetek is kimaradtak, Gyenes ihletett formában védett. Kiss Roland veszélyes kapu előtti beleszúrása és Péter Andor közeli lövése jelezte, hogy öt perc után kijöttek a szorításból a Titánok. Hamarosan újra Fodor Szabolcs csapata ragadta magához az irányítást, Gyenes Dávidon azonban nem tudtak kifogni. A vendégfölény az 52. percben emberelőnyt kamatozott, amit Tóth Adrián használt ki, közelijével előnyhöz juttatva övéit (2-3). Próbáltak változtatni a Titánok, rutinosan ölte az időt a Fradi. Két perccel a vége előtt Mihály közelről egyenlíthetett volna, szorongatott helyzetben leadott lövését Nagy Kristóf tolta fölé. Kiss Dávid időt kért, Gyenes lekorcsolyázott. Hat az ötben Zion ziccere lejött a blokkról, ez volt a hazaiak utolsó lehetősége. A meccs és a párharc végére Kulmala üres kapus gólja tett pontot (2-4). A végső dudaszó után mindét tábor győztesnek kijáró ünneplésben részesítette csapatát, teljes joggal, sokáig emlékezetes sorozatot produkáltak a rájátszás első körében.

titftc

fotó: Fehérvári Titánok

Lehet, hogy most még fáj, és kicsit keserű

   

Fodor Szabolcs, az FTC-Telekom és Kiss Dávid, a Fehérvári Titánok vezetőedzője mellett Madácsi Benedek csapatkapitány beszélt a két csapat mérkőzéséről.

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 1758 néző. Játékvezetők: Rencz, Rencz, Soltész, Kis-király.
Gyenes: 93,2% (Szeles)
K
Nagy K.: 90,0% (Maros)
Mangone, Imre, Mihály, Jakimcsuk, Zion
1
Karmeniemi, Sarcia, Juusela, Nagy G., Tóth A.
Horváth M., Kiss, Péter, Almási, Campbell
2
Boros, Pulli, Switzer, Kulmala, Pavuk
Vas, Stipsicz, Nagy A., Császár, Madácsi
3
Tóth Gergely, Rantanen, Hajós, Németh, Tóth Richárd
Erdély, Rétfalvi, Búzás, Kovács, Vincze
4
Jászai, Tóth Renátó, Farkas, Roczanov, Tóth Gergő
Kiss Dávid, Arany Máté Dániel
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 15:31 FTC Kulmala
1-1 17:49 FHA PP Császár Stipsicz Nagy A.
2-1 27:07 FHA Zion
2-2 29:28 FTC PP Nagy G.
2-3 51:30 FTC PP Tóth A. Nagy G.
2-4 59:26 FTC EN Kulmala Switzer
20 Kapura lövések száma 44
10 Kiállításpercek 18

Így jutott tovább Fehérváron az FTC-Telekom

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum