Győzniük kell a miskolciaknak Nyitrán

   

A két csapat egyformán 72 ponttal áll az Extraliga nyolcadik-kilencedik helyén, amelyik nyer, lépéselőnyre tesz szert.

Folytatódik a versenyfutás a playoffért a szlovák bajnokság alsóházában. A két pozícióra három csapat pályázik reálisan, klasszikus rangadóra kerül tehát sor a HK Nitra otthonában. Glen Hanlon, a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője még a Nagymihály elleni pénteki mérkőzést megelőzően mondta azt, hogy igazi playoffhokit vár pénteken és vasárnap is. A két találkozó közül az egyiket sikerült behúzni, igaz, végül csak Kyle Beach remkbe szabott büntetőivel. Nem túlzás azt mondani, hogy ötven percig a piros-fehérek akarata érvényesült, ám a rendes játékidő végén óriási fölényt harcoltak ki a vendégek, így nem volt érdemtelen az egyenlítésük. Bizonyos, hogy legalább ekkora erőfeszítésre lesz szükségük Galaniszéknak Nyitrán is. A tavalyi döntős alapszakasza nem úgy sikerült, ahogyan azt a szurkolói elvárták, viszont a középszakaszban eddig két sima győzelem mellett egy nagymihályi pontszerzés áll a nevük mellett. A Dukla otthonában ráadásul 0-4-ről egyenlítettek az utolsó harmadban – majd a túlórát elbukták –, a küzdeni tudással tehát nem állnak hadilábon. A miskolciak eddig mind a három középszakasz-mérkőzésüket nyerték, fontos lenne, hogy folytatni tudják a sorozatot. (Közben pedig drukkolhatnak a Nagymihályba látogató MAC-nak is, akik esetleges sikere nagy segítség lenne számukra is.) Hogy hogyan kell nyerni Nyitrán, azt tudják a Jegesmedvék: január 10-én még Marcel Rodman irányítása mellett 3-1-es sikerrel térhettek haza a vendégségből. A DVTK hivatalos honlapja felhívja a szurkolók figyelmét: a jégcsarnok közvetlen szomszédságában lévő futballstadionban kiemelt kockázatú Nitra–Slovan Bratislava mérkőzést rendeznek 15:30-tól, ezért mindenki fokozott körültekintéssel közelítse meg az arénát.

misnit2

fotó: Orosz Tamás

HK Nitra–DVTK Jegesmedvék 1-6

   

A miskolci Extraliga-csapat kiütötte közvetlen riválisát, és lépéselőnybe került a playoffért folytatott harcban.

Nagyon bekezdett a Nyitra, az első percekben szinte végig a miskolci kapu előtt zajlott a játék, Rajnát kellően bemelegítették. A Jegesmedvék közel öt perc elteltével jöttek ki a szorításból, és ekkor már Simbochnak is akadt védeni valója. Nagy fölényben játszott a hazai gárda, ám a vezetést a 10. percben mégis a miskolciak szerezték meg egy kontra végén, amikor Szirányi oldalról talált be (0-1). A 12. percben kettős előnybe került a Nyitra, 20 másodpercben belül Vojtkó és Vandane is kiült a büntetőpadra, ám ezt kivédekezték a vendégek. A 17. percben megduplázták az előnyüket a piros-fehérek, ekkor Harrison a harmad közepéről kapásból lőtt a nyitrai kapuba (0-2). Nagyon gyorsan jött a válasz, 36 másodperc elteltével egy kapu előtti kavarodás során Minárik találta meg a leggyorsabban a korongot, és közelről a hálóba emelt (1-2).

A második harmad egy percnyi áthúzódó hazai előnnyel indult, de eredménytelenül telt el. Teljes létszámban is a házigazdák támadtak többet, Rajna azonban továbbra is magabiztos volt. A 29. percben fórban játszottak a Jegesmedvék, amikor a nyitrai kapuba került a pakk, de a játékvezetők rövid videózás után nem adták meg a találatot, mert Valchar korcsolyával rúgta be azt. Fél perc múlva mégis gólt jegyeztek fel a cseh neve mellé, amikor egy méterről a rövid felső sarokba emelt (1-3). A hazaiak mestere azonnal levitte a gyatrán védő Simbochot, és Burgart állt a helyére. Rögtön ezután újabb miskolci előny következett, ez kimaradt. Az emberelőnyös játék a Nyitrának sem ment, ők egymás után kettőt is eltékozoltak a lefújásig.

A harmadik játékrész ismét nyitrai rohamokkal indult, a hazaiak komoly energiákat mozgósítottak a szépítés érdekében, ugyanakkor a vendégek ellencsapásaiban is volt veszély. Ment előre, hajtott a Nyitra, de nem találta a masszív miskolci védekezés nyitját. Az 55. percben emberelőnybe kerültek a házigazdák, sőt a kapusukat is levitték, így kettős fórban játszhattak. Ebből azonban a miskolciak lőttek üres kapus gólt Harrison révén (1-4). Az utolsó percet létszámfölényben játszhatták a Jegesmedvék, és ezt Láda révén használták ki, akinek fonák emelése átcsúszott a kapuson és a gólvonalon (1-5). Sőt: három másodperccel a vége előtt Kiss Patrik állította be a végeredményt (1-6).

Ezzel a Jegesmedvék továbbra is 3 pontra vannak a MAC-ot legyőző Nagymihály mögött, viszont ugyanilyen előnyt szereztek a Nyitra előtt.

misnit

fotó: Orosz Tamás (archív)

Ezen az úton kell tovább haladnunk

   

Így látta a DVTK Jegesmedvék nyitrai diadalát Glen Hanlon vezetőedző.

“Nagyon fontos három pontot szereztünk, de még nem értük el a célunkat. Ha közel negyven lövés érkezik a kapudra, és a kapusod a meccs legjobbja, akkor edzői szemmel biztos, hogy nem lehetsz teljesen elégedett. Ennek ellenére nagyon örülünk a győzelemnek, az emberhátrányos védekezésünk kitűnően működött. Minden korongért megharcoltunk, és ennek meglett az eredménye. Ezen az úton kell tovább haladnunk.”

forrás: dvtk.eu

Extraliga, 2020. márc. 1., vasárnap.
Simboch: 82,4% (Burgart: 100%)
K
Rajna: 97,4% (Adorján)
McNally, Kubka, Bucek, Siska, Csányi
1
Ross, Kiss D., Rodman, Galanisz, Magosi
Mezei, Morrison, Scheidl, Fominih, Yellow Horn
2
Láda, Vandane, Valchar, Vas, Beach
Pupak, Versteeg M., Tábi, Kollár, Lusnák
3
Szirányi, Gőz, Beauvillier, Kiss P., Harrison
Sloboda, Caladi, Mrázik, Minarik, Hrusík
4
Vojtkó, Miskolczi, Páterka
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 09:22 MIS Szirányi Magosi Vandane
0-2 16:10 MIS Harrison Beauvillier Kiss P.
1-2 16:46 NIT Minarik Hrusík Caladi
1-3 29:38 MIS PP Valchar Vas Vandane
1-4 55:47 MIS SH Harrison
1-5 59:37 MIS PP Láda Kiss P. Vandane
1-6 59:57 MIS PP Kiss P. Páterka Vojtkó
39 Kapura lövések száma 30
8 Kiállításpercek 22

Így ütötték ki a Jegesmedvék a Nyitrát

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum