Csodás lenne bajnoki döntőt játszani a Fradival

 

Az UTE jutott be elsőként az Erste Liga elődöntőjébe. Benk András csapatkapitányt kérdeztük a DAB kiütéséről és a további feladatokról.

A magyar bázisú nemzetközi bajnokság középszakaszának felsőházában meggyőző teljesítményt nyújtó, ott a második helyet megszerző Dunaújvárosi Acélbikák az Újpestet választották ellenfélnek. Nyilvánvaló volt, hogy ebben a párharcban senki sem mehetett biztosra, arra azonban kevesen számítottak, hogy az alulról érkező lila-fehérek söpréssel mennek tovább. Talán maguk az újpesti játékosok sem. ?Úgy vágtunk neki a rájátszásnak, hogy nincs semmi veszítenivalónk, most tényleg mindent ki kell tenni a jégre ? idézte fel blogunknak Benk András, az UTE csapatkapitánya. ? A DAB a középszakaszban remekül ment, a teljesítménye tiszteletre méltó volt. Pontosan tudtuk, hogy csak akkor lehet esélyünk, ha az egész csapat 200 százalékot ad ki magából, és elkerüljük a hullámvölgyeket. Már a párharc első meccsének első harmadában úgy játszottunk, ahogy elképzeltük, működött taktikánk, és jóformán minden további találkozó minden harmadában rá tudtuk erőltetni az akaratunkat a DAB-ra.?

Az Újpest rapszodikus alapszakaszt tudhatott maga mögött, így adódott a kérdés, hogy mitől állt most össze a játék. ?Való igaz, az alapszakaszban voltak nehézségeink. Sok csere zajlott le a keretben, érkeztek magyar játékosok, a nem megfelelő légiósokat lecserélte a menedzsment, edzőváltás is volt. Én úgy éreztem, hogy az alapszakasz végére összeállt a csapat játéka. Az utolsó három meccset úgy nyertük meg, hogy legyőztük a bajnok FTC-Telekomot, és hibátlan erdélyi túrával zártunk. Alapvetően a középszakasz is jól sikerült, így megfelelő önbizalommal vágtunk bele a negyeddöntős sorozatba, ahol tényleg a szezon eddigi legjobb teljesítményét nyújtottuk.?

Ebből Benk András is alaposan kivette a részét, hiszen a 4 meccsen 7 pontot szerzett 2 gól és 5 assziszt formájában. ?Nem szeretném ezt egyéni teljesítményre kihegyezni, bár valóban jól ment a játék a DAB ellen. A mostani erősségünk éppen a csapat remek működésében rejlik. Az egyik mérkőzésen a mi sorunknak megy jól, a következőn a másiknak. Ez nagyon lényeges kérdés, hiszen amikor egy sornak nem megy úgy, ahogy kellene, akkor a másik a helyére tud lépni, és hozzák a gólokat, a pontokat. Most mindenki hozzáteszi a saját a teljesítményét a csapatéhoz, és ennek láttuk az eredményét a DAB ellen.?

A negyeddöntő eddigi eredményei alapján finoman szólva sem kizárt ? ellenfélválasztás már nem lesz, a legjobb középszakasz-helyezéssel bíró együttes a “leggyengébbel” találkozik ?, hogy FTC-Telekom?UTE elődöntőre kerül sor a következő körben. ?Természetesen mi is árgus szemekkel figyeljük a többi párharcot. Ha minden abba az irányba halad, amit most látunk, akkor valóban nagy az esélye a Fradi-Újpest párosításnak. Csodás lenne elődöntőt játszani a zöld-fehérekkel. Különösen akkor, ha egyben az lenne a magyar bajnoki finálé is. Ha ez összejön, hihetetlenül kemény csata lesz, biztos vagyok benne, hogy minden meccsen telt ház előtt. És ha azokon a találkozókon is úgy játszunk, ahogy a negyeddöntőben, akkor tényleg bármi megtörténhet.?

benkute

fotó: UTE

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum