A Volánnak nyernie kell, a többi nem rajta múlik

   

A Hydro Fehérvár AV19 Linzben zárja a középszakaszt, 3 mérkőzésnek kell számára kedvezően alakulnia a negyeddöntőhöz.

Kezdjük az elején: minden további számolgatásnak csak akkor van értelme, ha a magyar EBEL-csapat rendes játékidőben nyer a Linz otthonában. Ez nem lehetetlen. A szezon során öt meccset játszott egymással a két együttes, és bár idegenben még nem sikerült pontot szerezniük a fehérváriaknak – egy 0-4-es és egy 4-8-as vereség került a jegyzőkönyvekbe –, hazai jégen 1-0-val kezdődött az idény, majd egy hosszabbításos kudarcot követően a középszakaszban 3-1-es győzelem született. Miután a Linz ezzel együtt is csak két vereséget szenvedett az elmúlt hetekben, így régen bebiztosította helyét a playoffban, ez Sarauerék mellett szólhat. Ahhoz ugyanakkor, hogy a 3 pont folytatást érjen, mind a Znojmónak, mind pedig az Innsbrucknak vereséget kell szenvednie aktuális ellenfelétől. Vagyis hazai jégen az utolsó helyezett Dornbirntól, illetve idegenben a már ugyancsak playoffos Villachtól. A csehek és a tiroliak is 16-16 ponttal állnak, a Volán 14-gyel, előbbieknek pontot sem szabad szerezniük, míg ha utóbbiak 1-et eltesznek, az nem probléma. Ez úgy lehetséges, hogy egyenlő állás esetén a középszakaszban nem az egymás ellen elért eredmény rangsorol, hanem az alapszakasz-helyezés, és ott a Fehérvár a Znojmónál rosszabb, de az Innbrucknál jobb helyen végzett. A találkozók egy időben, 17:30-kor kezdődnek, így már menet közben látjuk majd, hogy egy-egy adott pillanatban élnek-e a mieink esélyei. Amelyekről a klub videós előzetesében Antti Karhula vezetőedző mellett Erdély Csanád nyilatkozott.

Linz–Hydro Fehérvár AV19 5-6

   

Volt egy pillanat, amikor 1 gólra volt a negyeddöntőtől a magyar EBEL-csapat, ám végül a saját meccsét sem sikerült rendes játékidőben behúznia.

Linzi támadásokkal kezdődött a találkozó, ám az első kiállítást a hazaiak kapták, ez kihasználatlanul maradt. Az 5. percben megszerezte a vezetést a vendéglátó, Cijan passzolt, Pusnik belőtte. Lendületbe jött a Linz, és kisvártatva megszületett a második gól, távoli lövés után kotorta be a kipattanót DaSilva, 2-0 a 7. percben. Változatlanul ők domináltak, egy kontrából mégis sikerült szépíteni, Erdély beadásából Harty volt eredményes. A Fehérvárt feldobta a fejlemény, és bár komoly helyzetek sokáig nem alakultak ki a linzi kapunál, 10 másodperccel a szünet előtt Timmins közelijével 2-2-re módosult az állás.

A második harmad is linzi próbálkozásokkal indult, ekkor is a hazaiak akarata érvényesült. Mígnem a komoly nyomás ellenére vezetést szerzett a Volán, Yogan tette be a pakkot a kapu elé az egyedül hagyott Timminsnek, ő nem hibázott, 2-3 a 26. percben. A 32.-ben Rutkowski távoli kísérlete kis híján egyenlítést hozott, utána Campbellt büntették. Antti Karhula együttese kivédekezte a hátrányt, sőt Erdély és Sarauer meg is iramodott, de ebből sem lett gól.

A záró felvonás elején Lebler gyakorlatilag azonnal egalizált, 3-3. A Fehérvár nem hagyta annyiban, másfél perccel később Kuralt jóvoltából már 3-4 állt a táblán. Lendületben maradt a magyar gárda, és a 47. percben Timmins belőtte önmaga 3., övéi 5. gólját. Noha ekkor a Znojmo ugyancsak 5-3-ra vezettett a Dornbirn ellen – korábban 3-3-ra is állt az a meccs, ekkor 1 DEC-találatra lett volna szükség a nagy magyar sikerhez –, vagyis a playoff elúszni látszott, sokáig úgy tűnt, a Volánon semmi nem fog múlni, és megnyeri a saját meccsét rendes játékidőben. Nem így történt, a Linz az 58. percben szépített, majd az 59.-ben egyenlített, ennek okán hosszabbítás következett. Ezt végül Erdély góljával megnyerte a Fehérvár. Miután a Znojmo legyőzte a Dornbirnt, utolsóként biztosította a helyét a negyeddöntőben. Az Innsbruck 6-3-ra kikapott Villachban, így a mieink a 2 pontjukkal utolérték és megelőzték a tiroliakat – egyenlő ponszámnál az alapszakasz-helyezés rangsorol –, azaz a 9. helyen zárták a szezont.

bwlavs

fotó: Hydro Fehérvár AV19

A hajrában már versenyképes játékot mutattunk

   

Antti Karhula vezetőedző véleménye a Hydro Fehérvár AV19 szezonbeli utolsó mérkőzéséről.

“Lassan kezdtük a mérkőzést. Úgy mentünk Linzbe, hogy mindent megteszünk azért, hogy a győzelem a miénk legyen, és ehhez az első harmadban kezdtek is jönni a gólok. A második játékrészre aztán javult a játékunk, meg is szereztük a vezetést, a harmadikban pedig már arra törekedtünk, hogy ne engedjük ki a kezünkből a három pontot. Végül a lefújás előtt egy kiállítás után jött a hidegzuhany, a Linz lehozta a kapusát, és előbb előnyben közelebb kerültek hozzánk, majd gyorsan ki is egyenlítettek. Nem tudom, hogy a srácok értesültek-e ekkor arról, hogy a Znojmo megnyerte a maga mérkőzését, de lehet, hogy ez látszott meg a végjátékon. Attól függetlenül, hogy véget ért számunkra a szezon, örülök neki, hogy sikerült megnyerni az utolsó mérkőzésünket. Bosszantó ugyanakkor, hogy 50 mérkőzésünk lett volna megtalálni azt a valamit, amit az utolsó három mérkőzésen már megvolt, hiszen a középszakasz hajrájában már olyan versenyképes játékot mutattunk, amivel most ott lehetnénk az első nyolcban.”

EBEL, 4400 néző. Játékvezetők: Nikolic, Stolc, Bedynek, Pardatscher.
Mocher: 81,2% (Stroj)
K
Ouzas: 88,9% (Kornakker)
Oleksy, Finn, Umicevic, Schofield, Lebler
1
Campbell, Kaijomaa, Kuralt, Sarauer, Erdély
Rutkowski, Altmann, Cijan, Brucker, Kristler
2
Stipsicz, Tikkanen, Sárpátki, Reisz, Metsavainio
Roach, Matzka, DaSilva, McNeill, Fejes
3
Harty, Szabó D., Girard, Timmins, Yogan
Kragl, Wolf, Gaffal, Pusnik, Ober
4
Szabó K.
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:33 EHL Pusnik Cijan Rutkowski
2-0 06:17 EHL DaSilva Fejes McNeill
2-1 13:26 FHA Harty Sarauer Erdély
2-2 19:50 FHA Timmins Yogan Tikkanen
2-3 25:39 FHA Timmins Yogan Girard
3-3 40:21 EHL Lebler Schofield Umicevic
3-4 41:55 FHA Kuralt Erdély Sarauer
3-5 46:55 FHA Timmins Girard Harty
4-5 57:57 EHL PP DaSilva Umicevic Roach
5-5 58:26 EHL Kristler Roach Umicevic
5-6 64:56 FHA Erdély Kaijomaa Kuralt
45 Kapura lövések száma 31
2 Kiállításpercek 6

A Fehérvár utolsó 2019/20-as meccsének góljai

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum