Nagyon komoly bajba kerülhet a Brassó

   

Ha a Coronának szombaton sem sikerül nyernie Gyergyószentmiklóson, akkor onnantól kezdve az életéért kell harcolnia.

A Gyergyói HK az erdélyi “házi” Erste Liga-negyeddöntő eddigi mérkőzésein bebizonyította, hogy valóban remek formába lendült az alsóházi középszakaszban. Azt a kört veretlenül, 8 győzelemmel abszolválták a székelyek, majd ugyanott folytatták, ahol abbahagyták. Ha az alapszakasz utolsó összecsapását is beleszámoljuk, a legutóbbi 12 meccséből 11-et megnyert a GYHK. Ráadásul 12/12 is lehetett volna ebből, ha a negyeddöntő első találkozóján 2-0-s vezetésük után nem rontják el a végjátékot. Igaz, könnyen lehet, hogy akkor a folytatás másképpen alakul, és korántsem biztos, hogy most a söprés esélyeiről kellene értekeznünk. Maradjunk inkább a tényeknél, amelyek azt mutatják, hogy Malcolm Cameron együttese azért lép ma jégre saját közönsége előtt, hogy harmadjára is felülmúlja ellenfelét, és ilyenformán a továbbjutás kapujába jusson. A vezetőedző a cápához hasonlította csapatát, amely megérezte a vérszagot, és ha ez valóban így van, akkor szombat este minden korábbinál harciasabbnak és eltökéltebbnek kell lenniük a székelyeknek. Brassóban nyilvánvalóan nem így képzelték el ezt a negyeddöntőt, és mindent beleadnak az egyenlítés érdekében. Egyelőre úgy tűnik, nem feltétlenül volt jó ötlet a playoff előtt lecserélni a kifejezetten eredményes Július Pénzes vezetőedzőt Dave MacQueenre. A kanadai mester rutinjához, felkészültségéhez, eredményességéhez és szemmel látható intelligenciájához nem férhet kétség, ám eddig nemigen volt ura a helyzetnek. Messzemenő következtetéseket mégis korai lenne levonni, hiszen egy bravúros győzelem elég lehet ahhoz, hogy a teljes összkép megváltozzon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

fotó: Gyergyói HK

Gyergyói HK–ASC Corona Brassó 1-4

   

A brassóiak egyenlítettek a negyeddöntőben, így biztosan sor kerül hatodik mérkőzésre.

A vendégek kapujában ezúttal Tőke pihent, Polc kapott lehetőséget, valamint Tranca nem lépett jégre. A mérkőzés kiegyenlített játékkal indult. Az első emberelőny a Gyergyói HK előtt adódott, de nem váltotta gólra Fowlie büntetésével. A harmad közepén a Brassó furcsa körülmények között szerezte meg a vezetést: Armstrong lövését követően Zagidullin és Fowlie is próbálta bekotorni Cooke kapujába a korongot, ám közben az orosz játékos ütője eltalálta Góga arcát. A játékvezetők némi tanakodás után megadták a gólt. Nem sokkal később újabb gyergyói fór jött, amit egy brassói előny követett. A vendégek éltek az első 5 a 4 elleni lehetőségükkel: Carlson lövésébe Zagidullin ért bele sikeresen.

A második felvonás áthúzódó brassói fórral indult, aztán a kibekkelt hátrány után a hazaiak próbáltak szépíteni, az egyik legnagyobb lehetőség Sára Tibor előtt adódott. Bíró Ottó kiállítása alatt Ryan Rupert lőtt éles szögből, több mint tíz percig videóbíróztak, végül gólt láttak. A döntés után Dave MacQueen, a brassóiak edzője vitatkozott hosszasan a játékvezetőkkel. A meccs felénél túl sok gyergyói játékos volt a jégen, kivédekezték a büntetést. A 37. percben Gliga betört a gyergyói kapu elé, majd egy sikertelen próbálkozás után már betalált, így visszaállt a kétgólos különbség.

A 47. percben eljött a negyedik Brassó-előny, Cooke meccsben tartotta csapatát. Négy perccel a vége előtt nagy lehetőséghez jutott a GYHK, Mihály Ede büntetésével 5 a 4 ellen támadhattak a hosszabbítás kiharcolásáért. A hazai fór kimaradt, sőt a végjátékban Elekes Darabont kapott kiállítást, így a kapuslehozatallal sem tudtak létszámfölényt kialakítani a gyergyóiak. A 4-1-es végeredményt Armstrong állította be egy üres kapus góllal.

A párharc 2-2-re áll, a csapatok biztosan visszatérnek még Gyergyószentmiklósra, legközelebb hétfőn csapnak össze a felek Brassóban.

gyhk-bra-200229

fotó: Gyergyói HK

A negyedik Gyergyó–Brassó mérkőzés góljai

 

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 1225 néző. Játékvezetők: Csomortani, Csomortani, Andre, Kis-király.
Cooke: 93,6% (Ruczuj)
K
Polc: 97,7% (Tőke)
Jones, Ferencz Csibi, Péter Zs., Rupert R. J., Vorobjov
1
Armstrong, Carlson, Zagidullin, Fowlie, Gliga
Raszulov, Góga, Tendler, Valdix, Csergő
2
Boriszenko, Mihály, Franko, Péter B., Molnár Zs.
Nagy, Kozma, Elekes Darabont, Barabás, Sára
3
Gajdó T., Bíró O., Brown, Zsók, Bíró G.
Orbán, Antal, Daradics, Benedek
4
Haraga, Constantin, Bíró M., Gajdó B.
Cameron Malcolm, Hamell Christopher
E
MacQeen Dave, Rusnák Ondrej
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 09:51 BRA Fowlie Zagidullin Armstrong
0-2 13:24 BRA PP Zagidullin Carlson Gliga
1-2 24:37 GYE PP Rupert R. J. Tendler
1-3 36:41 BRA Gliga Fowlie Zagidullin
1-4 59:34 BRA EN Armstrong Gliga
44 Kapura lövések száma 48
30 Kiállításpercek 8
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum