A Titánok újra megszorongatnák a Fradit

   

Három mérkőzésből csak egy alakult könnyen a címvédő számára, a pályaelőnyt azonban sikerült visszaszerezni pénteken.

Joggal volt büszke a csapatára Kiss Dávid vezetőedző az Erste Liga-negyeddöntő harmadik mérkőzését követően, hiszen a Volán-farm ismét alaposan megnehezítette az FTC-Telekom dolgát. Felváltva vezettek a csapatok, és a zöld-fehéreknek csak nagyon nehezen sikerült kicsikarniuk a győzelmet. Ezenközben 5 gólt kaptak, ami alighanem azt jelzi, hogy hátul mindenképpen sokat kell javulniuk, ha messzire szeretnének jutni ebben a playoffban is. Ugyanakkor mint Fodor Szabolcs Fradi-vezetőedző felhívta a figyelmet, végső soron mindegy, hogy 8-1-re vagy 6-5-re nyer egy csapat, a rájátszásban minden siker pontosan egy lépést jelent a továbbjutás felé. Ha innen nézzük, azt látjuk, hogy a legelső találkozón elveszített pályaelőnyt visszaszerezték Nagy Gergőék, és most 2-1-re vezetnek a párharcban. A szombat esti folytatás során nem lehet más a céljuk, mint elérni, hogy Pesterzsébetre visszatérve lehetőleg a meccskorongot kelljen beütniük három nap múlva. Ehhez persze a minden teher nélkül játszó fehérvári fiataloknak is lesz egy-két szavuk, miután immár résztelekbe menően megtapasztalhatták, hogy 100 százalék fölött pörögve mindenki ellen lehet esélyük, és ha netán veszítenek, akkor is lélekemelő élményekben részesülhetnek.

titftc

fotó: Soós Attila/Fehérvári Titánok

Fehérvári Titánok–FTC-Telekom 1-4

   

A Volán-farm ezúttal is megnehezítette a címvédő dolgát, amely csak az utolsó harmadban tudott ellenfele fölé kerekedni.

Zöld-fehér kapura lövés vezette fel az Erste Liga-negyeddöntő negyedik összecsapását. Gyenes pillanatai következtek, gyors egymásutánban 2-3 próbálkozást hárított. Fordult a kocka, támadásba lendültek a Titánok, egy kapu előtti kavarodásban Arany csak nehezen találta a pakkot. A 8. percben Mangone kapta az első kisbüntetést. Jól járatták a korongot a zöld-fehérek, de Gyenes eszén nem tudtak túljárni. A folytatásban is a vendégek voltak kezdeményezőbbek, helyzetekig eljutottak, a vezető gólt azonban nem tudták megszerezni. A 11. percben Jászai Dávid mehetett a büntetőpadra. A fehérváriak is jól forgattak emberelőnyben. A legnagyobb lehetőségük Péter Andor lövése volt, ami után a korong Arany kesztyűjéről a kapuvasra pattant, majd másodjára már rátenyerelt a hálóőr. Öt az ötben is megmaradt a hazaiak lendülete, Mihály közelijénél Arany ismét résen volt. A 16. percben Jere Pulli egy akción belül kétszer is szabálytalankodott, 2+2 percet kapott, így a harmad végéig emberelőnyben játszhattak a Titánok. Jól védekezett a Ferencváros, remekül tolódott a négyszög, helyükön voltak a blokkok. Egészen az utolsó másodpercekig, amikor Péter Andor középre tett korongjába Madácsi ért bele gólt érően (1-0).

A szünet után nagy lendülettel kezdett a Fradi. Ez gyors emberelőnyt kamatozott, a fehérvári védelem kitartott. Az iram és a keménység a pénteki meccset idézte, a felesleges kiállítások nélkül. Mindkét csapat nagyon odafigyelt, hogy ezeket elkerülje. A 26. percben Németh Attila megunta, hogy a távoli lövéseket Gyenes könnyedén teszi ki oldalra, helyzetig cselezte magát, ám a védőktől szorongatva túlhúzta. A meccs felénél még mindig 1-0-t mutatott az eredményjelző, a hazaiak akarata érvényesült. A 32. percig tartott ki a Titánok védelme, egy saját harmadban eladott korong lett a vesztük, amiből Switzer egyenlített (1-1). A játékrész második felére megjöttek a szabálytalanságok, ismét a speciális egységeké lett a főszerep. Hol az egyik, hol a másik csapat volt emberelőnyben, de az eredmény nem változott. A 37. percben Pavuk Attila letaglózta Vincze Gergőt, Kovács Alex azonnal rárontott a vétkesre. A játékvezetők hosszas tanácskozás után döntöttek: a fehérvári támadó 2 perces büntetést kapott, míg az FTC csatárának mérkőzése fejre irányuló támadás miatt 5 perc plusz végleges fegyelmivel véget ért. A hátralevő időben újabb gól nem esett, a döntés, akárcsak pénteken, a záró felvonásra maradt.

Pavuk büntetéséből 1 perc 41 másodperc átlógott az utolsó harmadra. A Titánok nem tudták visszavenni a vezetést, de a lendületük öt az ötben is megmaradt. A pénteki góleső után nagyobb hangsúlyt kapott a fegyelmezett védekezés, kevés volt a ziccer, a tiszta lövőhelyzet. Kulcsfontosságú volt, hogy melyik csapat szerzi meg előbb a második találatot. Vas Márk bedobókörből leadott lövésével, majd Zion ráhúzásával a Fehérvár járt ehhez közelebb, Arany mindkétszer hárított. Az utolsó tíz perchez érve még mindig nem volt döntés. Az 52. percben fordított a Ferencváros: Switzer a támadóharmadban előre bulizott, Németh Attilához passzolt, akinek a kapu előterében már könnyű dolga volt (1-2). Két perccel később eldőlni látszott a mérkőzés: Switzer másodjára is bevette Gyenes kapuját, Juusela kipattanójára ő érkezett elsőként (1-3). Kiss Dávid időt kért. Az eligazítás után két hazai emberelőny következett, ráadásul 34 másodpercig öt a háromban támadhattak a Titánok. A végén Gyenes is lekorcsolyázott, de Rantanen üres kapus góllal lezárta a meccset (1-4).

Az FTC-Telekom két idegenbeli sikerével összesítésében 3-1-re vezet a négy győzelemig tartó párharcban. Folytatás hétfőn Pesterzsébeten.

titfra

fotó: Fehérvári Titánok

Ilyen a rájátszás, küzdeni kell

   

Fodor Szabolcs, az FTC-Telekom és Kiss Dávid, a Fehérvári Titánok vezetőedzője értékelte a két csapat negyedik mérkőzését.

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 1060 néző. Játékvezetők: Haszonits, Haszonits, Horváth, Mizsák.
Gyenes: 91,2% (Szeles)
K
Arany: 96,0% (Nagy K.)
Mangone, Imre, Mihály, Balogh, Zion
1
Karmeniemi, Sarcia, Juusela, Nagy G., Tóth A.
Horváth M., Kiss, Péter, Almási, Campbell
2
Boros, Pulli, Switzer, Pavuk, Tóth Richárd
Vas, Erdély, Nagy A., Császár, Madácsi
3
Pozsár, Rantanen, Hajós, Németh, Jászai
Halasi, Búzás, Kovács, Vincze
4
Tóth Renátó, Farkas, Roczanov, Tóth Gergő
Kiss Dávid, Arany Máté Dániel
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 19:47 FHA PP Madácsi Péter Császár
1-1 31:10 FTC Switzer Németh
1-2 51:19 FTC Németh Switzer
1-3 53:55 FTC Switzer Juusela Tóth A.
1-4 59:20 FTC EN Rantanen Juusela
25 Kapura lövések száma 35
8 Kiállításpercek 39

Gólpassz lett Juusela láb közötti kísérletéből

 

A kipattanót kotorta be Switzer. A negyedik Fehérvári Titánok–FTC-Telekom mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum