A női klubszezon utolsó trófeája a tét

 

Az EWHL négyes döntőjében a KMH Budapest és a MAC Budapest Marilyn is érdekelt, ám a két magyar élklub csak a helyosztókon találkozhat.

A női klubszezon utolsó trófeája a tét a hétvégén, az EWHL négyes döntőjében a KMH Budapest és a MAC Budapest Marilyn is érdekelt. A két magyar élcsapat csak vasárnap, az éremért találkozhat.

A magyar női bajnoki döntő után nem sok pihenőjük maradt az aranyérmes KMH és a második helyezett MAC játékosainak. A finálé szerdai második meccse után pénteken buszra ültek a csapatok, és elindultak a karintiai Spittal an der Drau városába, ahol az EWHL négyes döntőjét rendezik.

2008 óta először fordul elő, hogy nincs osztrák csapat a legjobb négy között, a Vienna Sabres egy ponttal maradt le erről. Ott van viszont újoncként a MAC, amely ráadásul rögtön az első évében megnyerte az alapszakaszt. Fodor Zoltán együttese gólerősen szerepelt, 50 pontot gyűjtött, két ráadásos veresége volt egész szezonban: egyszer szétlövésben a KMH, egyszer az Almaty győzte le. A MAC a szombati elődöntőben a Bolzanóval találkozik, amelyet az alapszakaszban oda-vissza megvert, idegenben 4-2-re, otthon 6-1-re. A dél-tiroliak azonban egy hónapja éppen Budapesten, a KMH ellen bizonyították, hogy képesek meglepetést okozni.

?Hiába előztük meg 20 ponttal az alapszakaszban a Bolzanót, a rájátszás teljesen más, ott bármi megtörténhet. Kiegyenlített volt az élmezőny, az ötödik-hatodik is tudott bárkinek meglepetést okozni. Megpróbálunk minél jobban felkészülni, és 60 percig úgy játszani, ahogy a KMH elleni döntő utolsó két harmadában tettük. Van még a tarsolyunkban, elkezdtünk gyakorolni egy új figurát pár hete, bízom benne, hogy el tudjuk sütni a Bolzano ellen. Az fog továbbjutni, aki keményebben küzd, fegyelmezetten játszik végig, és a helyzeteit jobban ki tudja használni. Sokat tanultunk a decemberi Supercupból is. Jó lecke volt számunkra, hogy 60 percig tart egy mérkőzés, és a harmadik helyért is meg kell küzdeni. Most megpróbáljuk már szombaton bebizonyítani, hogy nekünk igenis a döntőben van a helyünk? ? mondta érdeklődésünkre Fodor Zoltán vezetőedző.

A MAC-nál több kulcsember is remek formában van, és gólerős játékkal tért vissza Mayer Fruzsina is. Az egyetlen hiányzó Stacey Scott.

A másik magyar élklub, a KMH önbizalommal telve várja a hétvégét a hazai döntő megnyerése után. Ráadásul az újbudai gárda a történelmi mesterhármasra hajt: a magyar bajnoki cím mellett decemberben az EWHL Supercupban is diadalmaskodott. Az EWHL final fournak ráadásul címvédőként vághat neki a csapat. A szombati elődöntőben a kazah Almaty következik a KMH számára, amelyet az alapszakaszban kétszer sikerült legyűrnie.

?Az Almaty jó csapat, remekül védekezik, és az egyik legjobb kapusa van a ligában. Meg kell találnunk a módot arra, hogy gólokat szerezzünk, miközben nekünk is figyelni kell hátul, mert az ellenfél is veszélyesen támad. Nem hiszem, hogy a szerdai döntőben látott teljesítmény elég lesz a sikerhez. Csak a meccs felében játszottunk jól, utána átadtuk az irányítást, és néha az ilyen meccseket elveszíted. Remélem, hogy tanultunk belőle, és tudjuk, hogyan kell játszani, ha nálunk van az előny? ? mondta Mika Väärälä, a KMH finn vezetőedzője.

A KMH-nak január végén volt egy hullámvölgye, akkor egy héten belül kétszer is kikapott, ám ebből kilábalt az együttes. A sérültek közül Averi Nooren és Huszák Alexandra is felépült, de Dabasi Réka továbbra sem játszhat, és a szerdán megsérülést Kaitlin Lowy szereplése is bizonytalan.

A program

Elődöntők
Február 29., szombat, 15:40 MAC Budapest?Bolzano?Február 29., szombat, 18:40 KMH Budapest?Aisulu Almaty (KAZ)

Helyosztó
Március 1., vasárnap, 10:10 Bronzmérkőzés?Március 1., vasárnap, 13:10 Döntő

mackmh

fotó: Szűcs Attila/MJSZ

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum