Még hatalmasabb feladat előtt áll a DEAC

   

Lendületbe jött a Sportklub, amelynek nem lehet más a célja, mint hogy 2 meccses előnnyel térjen vissza Debrecenbe.

Csütörtök este választ kaptunk a csíki sérültekkel kapcsolatos kérdésekre, mint láthattuk, nemcsak az eltiltott Taratuhin tért vissza a csapatba, hanem Shalla és Becze is. A teljes kerettel felálló Szereda egyértelműen sok volt a 3 soros DEAC-nak, az, hogy David Musial együttese mindössze 3-1-re kapott ki, voltaképpen dicséretes. Mindez azonban nem sokat ér a párharc alakulása szempontjából. Ha a debreceniek akarnak még valamit ettől a negyeddöntőtől, akkor mindent ki kell magukból adniuk péntek este. A vezetőedző pont ezt ígérte, azt mondta, megpróbálják a legjobbjukat nyújtani és visszavenni a pályaelőnyt. A hazaiak nyilván másképpen gondolkodnak erről, és feltett szándékuk, hogy tovább fokozzák a tempót, feledtetve a középszakaszban bemutatott vesszőfutást. Ebből megint csak nem kerekedhet ki más, mint egy izgalmas mérkőzés, csúcsra járatott támadóhokival az egyik oldalon, önfeláldozó védekezéssel és gyors kontrákkal a másikon.

sccdeb

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

SC Csíkszereda–DEAC 3-2

   

Hosszabbításban nyerte a második szeredai meccset a Sportklub, így 3-1 arányban vezet az Erste Liga-negyeddöntőben.

Az első harmadra alaposan felszívta magát a továbbra is 3 soros Debrecen, amely egykettőre előnybe is került – Berta Ákos a 2. percben talált be –, majd sokáig ügyesen és önfeláldozóan tartotta az eredményt. A játékot ekkor néhány kisebb konfliktus színezte, ezek páros kisbüntetésekkel jártak. A közbülső játékrészben azonban fordítani tudott a Sportklub. Ezt két DEAC-kiállítás előzte meg, mindkettőt amiatt kapták a vendégek, mert túl sok ember volt a jégen. A másodikat használta ki Bíró Tamás – 1-1 a 39. percben –, majd hiába kért időt David Musial, Taratuhin révén rövidesen már a hazaiak vezettek 2-1-re. A harmadik menet is kiállításokkal kezdődött, ezek során nem esett újabb gól, ellenben Clint Filbrandt az 56. percben egyenlített, és maradt is a döntetlen. Hosszabbítás következett, melynek során késleltetett kiállítás keretében 1 kerek percig támadtak Jason Morgan fiai, utána következettt az előny. Ezt végül gólra váltotta Gyenyisz Kuljas, 3-2-re nyertek a csíkiak, és 3-1-re vezetnek a párharcban, vagyis hétfőn a továbbjutásért lépnek jégre Debrecenben.

sccdeb

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

A kiállítás megpecsételte a sorsunkat

   

Vezetőedzők a negyedik Csíkszeredai Sportklub–DEAC playoffmérkőzésről.

Jason Morgan, Csíkszeredai Sportklub: “Nem volt ideális a kezdés a részünkről, de apránként rendeztük a sorainkat. Igazából a második harmadra érkeztünk meg a meccsbe, akkor sikerült nagy sebességgel játszanunk és nagy nyomást az ellenfélre helyeznünk. Sikerült elkapnunk a momentumot, és az első gólunk után azonnal lőttük a másodikat is. Az utolsó harmadra jobban kinyílt a Debrecen, ám a helyzeteinket nem tudtuk kihasználni. A hosszabbításra és kiváltképpen az előnyre nagyon erős négyest küldtem a jégre, és végül Kuljas eldöntötte. Nagyszerű csapatgyőzelem volt. Elutazunk Debrecenbe és megpróbáljuk lezárni a sorozatot, de nem lesz egyszerű.”

David Musial, DEAC: “Remekül kezdtünk, sikerült gólt szereznünk, a védekező játékunkat is jól szerveztük, ám ebből a második harmadban semmit sem láttam viszont. A harmadikban nagyot küzdöttünk, egyenlítettünk, bizakodtunk a jó folytatásban, de a kiállítás megpecsételte a sorsunkat. Nincs más dolgunk, innentől kezdve minden meccsünket meg kell nyernünk.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1950 néző. Játékvezetők: Soós, Soós, Balla, Crisan.
Szamankov: 91,7% (Adorján)
K
Hetényi: 92,9% (Gönczi)
Pyett, Salló A., Brophey, Pelley, Shalla
1
Léránt, Vokla, Graaskamp, Mazzag, Novotny
Kuljas, Papp, Becze, Rokaly Sz., Taratuhin
2
Markov, Filbrandt, Essery, Hári, Sági
Láday, Gecse, Bíró, Rokaly N., Fodor
3
Mestyán, Salló B., Molnár, Berta, Kulesov
Györfy, Flinta, Farkas, Casaneanu, Horváth
4
Kozma
Morgan Jason, Hozó Levente
E
Musial David, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:22 DEB Berta Molnár
1-1 38:19 SCC PP Bíró Pelley Rokaly Sz.
2-1 38:50 SCC Taratuhin Becze Kuljas
2-2 55:02 DEB Filbrandt Hári Sági
3-2 64:12 SCC PP Kuljas Shalla
47 Kapura lövések száma 26
10 Kiállításpercek 14

Így gyűrte le a Sportklub a DEAC-ot

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum