Számíthatunk-e újabb bravúrra a Titánoktól?

   

A fehérvári fiatalok harmadszor játszanak az FTC-Telekommal, 1-1-ről folytatódik a párharc az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

Nehéz eldönteni, hogy ki okozta eddig az Erste Liga-negyeddöntők legnagyobb meglepetését. Néhány nappal ezelőtt még azt mondtuk volna, hogy nyilván a címvédőt elsőre legyőző Fehérvári Titánok, ám azóta kiderült, hogy az alsóházból érkező UTE nem akárhogyan, hanem söpréssel intézte el a középszakasz-második Dunaújvárosi Acélbikákat. Mindez persze semmit sem von le Kiss Dávid együttesének érdemeiből, amelyet az sem kisebbít, hogy másodjára kiütéssel vágtak vissza a zöld-fehérek. A két mérkőzés közötti különbségek mindazonáltal jelezték, hogy ebben a ligában és ebben a playoffban senki ellen sem mehet biztosra senki, a győzelmeket nem adják ingyen, a teljes erőbedobásnál kevesebb nem elegendő. A második összecsapás azt mutatta, hogy az FTC-Telekom játékosai megtanulták a leckét, így a kérdés az, hogy képesek lesznek-e ezt hibátlanul felmondani idegenben is. Az alapszakasz során a Raktár utcában ellentétes eredmények születtek. Elsőre nagyon simán nyert Fodor Szabolcs csapata, másodjára 5-0-s diadalt arattak a vendéglátók. További érdekesség, hogy a felek egyelőre döntetlenre állnak az idény egészét tekintve, minthogy háromszor-háromszor nyertek mindketten. Végezetül még valami: az már biztos, hogy ha az FTC-Telekom behúzza a párharcot, akkor a már továbbjutott UTE-val fog találkozni az elődöntőben. (Amennyiben a Titánok diadalmaskodnának világszenzáció-számba menően, az alaposan megkavarná a kártyákat.) Ez azonban még messze van, miként Fodor Szabolcs szokta mondani, az érdekelteknek csak a soron következő meccsre szabad koncentrálniuk, hiszen ha nem így tesznek, simán bajba kerülhetnek.

ftctit

fotó: Tumbász Hédi/FTC-Telekom

Fehérvári Titánok–FTC-Telekom 5-6

   

Felváltva estek a gólok a mérkőzésen, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, a címvédő végül előnyre tett szert a párharcban.

Lendületes hokival indult a negyeddöntő harmadik mérkőzése. Az első perc végén Mihály Ákos került lövőhelyzetbe, Arany védett. A tempó mellett a keménységgel sem volt gond, a test-test elleni játék élvezetessé tette az összecsapást. A 8. percben emberelőnyből vezetést szerzett a Fradi: Tóth Adrián kimaradt helyzete után Tóth Richárd kapirgált jól a kapu előtt (0-1). Innentől jött az őrület, egymást váltották a játékosok a büntetőpadon. Négy a négy elleni játékban Mangone a kék vonalról egyenlített (1-1), majd az FTC támadhatott négy a háromban, Gyenes védéseivel őrizte a döntetlent. A 15. percben ismét a vendégek szereztek vezetést, ezúttal is emberelőnyből: Gyenes kétszer még hárított, a védők nem tudtak felszabadítani, harmadszorra Switzer bevágta a kipattanót (1-2). A gól után kettős emberfórba kerültek a zöld-fehérek, alaposan körbelőtték a kaput, de betalálni nem tudtak. Fordult a kocka, Titánok-emberelőny következett, ami meghozta az egyenlítést: Imre Patrik lövésébe Kovács Alex tette bele az ütőjét (2-2). Egy perc volt már csak hátra a harmadból, amikor egy buli utáni korongkihozatalnál Mangone könnyelműen középre passzolt, Nagy Gergő olvasta a szándékot, lefülelte a passzt, majd góllal fejezte be az akciót (2-3).

A középső játékrész gyors hazai góllal indult. Császár Hunor lekészítését Vas Márk bombázta a hálóba (3-3). A fiatal bekk első gólját szerezte a felnőttek között. A feszültség nem csökkent, Mihály Ákos és Pavuk Attila találták meg egymást útban a cserepad felé. Azonnal feljebb kapcsoltak a budapestiek, de túlságosan kinyíltak hátul. A 23. percben Campbell lépett ki és góllal zárta a szólót (4-3). Továbbra sem kímélték egymást a játékosok, rengeteg volt a szabálytalanság, a meg nem engedett keménység. Előbb szűk egy perc alatt három fehérvárit szórtak ki a játékvezetők, majd a másik oldalon Tóth Richárd is kiült. A 26. percben gyors korongjáratás után Juusela lőtt a rövidbe, kihasználva a kettős emberelőnyt (4-4). Egymás után jöttek a ferencvárosi helyzetek, Gyenes Nagy Gergő lövését, Roczanov közelijét és Tóth Gergely ziccerét is bravúrral hárította. Többször öt az ötben is felálltak a vendégek, a Titánok túlélték a nehéz pillanatokat, majd kontrákkal veszélyeztettek. A 39. percig úgy tűnt, döntetlennel zárul a harmad. Ekkor Tóth Adrián kapura húzott korongjába Nagy Gergő kotort bele, a pakk Gyenes lábai között gurult a gólvonalon túlra (4-5). A dudaszó után Mangone és Nagy Gergő szóban rendezték nézeteltérésüket. Remek negyven perc után szikrázóan kemény záró harmadra volt kilátás.

A Fehérvár tovább küzdött az egyenlítésért, különösen Zion volt elemében, kétszer is tesztelte Aranyt. A lelkesedés emberelőnyt kamatozott, amit kihasználatlanul hagyott Kiss Dávid csapata. A 47. percben két játékos is a jégen maradt. A Fradiból Tóth Richárd egy ütközést követően, míg a Titánokból Kiss Roland egy önfeláldozó blokk után. Előbbi tudta folytatni, utóbbit a társai támogatták le a jégről. Újabb hazai létszámfölény következett, jól zárt a ferencvárosi retesz, ebből sem lett gól. Az utolsó 10 percre sem változott a játék képe, a hazaiak mentek előre, míg a vendégek a korábbinál jóval zártabban védekezve őrizték előnyüket. Az 56. percben harmadbeli harmadik emberelőnyét már kihasználta a Fehérvár: Mangone passza Mihály Ákost találta üresen a kapu előtt, aki befordult és kiegyenlített (5-5). Itt nem volt vége, volt még fordulat a meccsben! Az 58. percben Tóth Adrián egy levágódó korongot a kapuba lőtt, újra vezetést szerezve övéinek (5-6). A végén Kiss Dávid időt kért, Gyenes lekorcsolyázott, újabb találat azonban nem esett. Az FTC-Telekom egy végletekig kiélezett csatában visszavette a pályaelőnyt. A Fehérvári Titánok is elismerést érdemelnek, mindent kitettek a jégre és hatvanpercnyi kőkemény küzdelemre késztették a bajnoki címvédőt.

Folytatás szombaton 17.30-tól ismét az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

 

titftc

fotó: Soós Attila/Fehérvári Titánok

Teljesen mindegy, hogy valaki 8-1-re vagy 6-5-re nyer

   

Fodor Szabolcs, az FTC-Telekom és Kiss Dávid, a Fehérvári Titánok vezetőedzője beszélt a két csapat mérkőzéséről.

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 1130 néző. Játékvezetők: Berger, Berger, Pálkövi, Fényi.
Gyenes: 82,4% (Szeles)
K
Arany: 75,0% (Nagy K.)
Mangone, Imre, Mihály, Balogh, Zion
1
Karmeniemi, Pulli, Juusela, Nagy G., Tóth A.
Horváth M., Kiss, Péter, Almási, Campbell
2
Rantanen, Tóth Gergely, Switzer, Pavuk, Tóth Richárd
Vas, Erdély, Nagy A., Császár, Madácsi
3
Boros, Sarcia, Hajós, Németh, Jászai
Halasi, Búzás, Kovács, Vincze
4
Pozsár, Tóth Renátó, Farkas, Roczanov, Tóth Gergő
Kiss Dávid, Arany Máté Dániel
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 07:04 FTC PP Tóth Richárd Tóth A.
1-1 09:11 FHA Mangone Péter
1-2 14:46 FTC PP Switzer Tóth A. Németh
2-2 18:03 FHA PP Kovács Imre Péter
2-3 19:03 FTC Nagy G.
3-3 21:32 FHA Vas Császár
4-3 22:45 FHA Campbell Horváth M.
4-4 25:46 FTC PP Juusela Rantanen Karmeniemi
4-5 38:41 FTC Nagy G. Tóth A. Sarcia
5-5 55:35 FHA PP Mihály Mangone
5-6 57:33 FTC Tóth A. Pulli Nagy G.
20 Kapura lövések száma 34
18 Kiállításpercek 24

Potyogtak a gólok a harmadik Titánok–FTC-n

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum