Tudjuk, hogy nem a mi kezünkben van a sorsunk

   

A Hydro Fehérvár AV19-nek muszáj legyőznie a Znojmót, és még akkor sem biztos, hogy versenyben marad a playoffért.

Sorozatban három mérkőzést veszített el a magyar EBEL-csapat a bajnokság alsóházi középszakaszában, és ez érthető módon a kiesés szélére sodorta. Matematikailag azonban még maradt némi esély, annak ellenére, hogy a Znojmo előnye 5, míg az Innsbrucké 4 pont jelenleg. Ha ugyanis a Fehérvár rendes játékidőben legyőzi a cseheket hazai jégen, illetve az Innsbruck is kikap a már negyeddöntős Linztől, akkor a nyitott kérdések eldöntése az utolsó fordulóra marad. Minden más eredmény a szezon végét jelenti Antti Karhula együttese számára. Az biztos, hogy a Znojmo mindent bele fog adni az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, hiszen mint a fenti fejtegetésből látszik, hiába áll playoffos helyen, még két együttes is veszélyes rá. Ugyanakkor azt nyilván Sarauerék is tudják, hogy nem legyőzhetetlen az ellenfél. A három legutóbbi Fehérvár–Znojmót a mieink nyerték, igaz, közülük kettőt csak túlórában, ami most semmire sem lenne elég. A január 3-ai összecsapás ugyanakkor 4-0-ra végződött, ezt kellene reprodukálni. Az esélyekről a vezetőedző mellett Szabó Krisztián nyilatkozott a klub videós előzetesében.

Hydro Fehérvár AV19–Znojmo 4-0

   

Három vereség után nyert ismét a magyar EBEL-csapat, amely így még mindig elérheti a negyeddöntőt.

Hazai mezőnyfölénnyel és helyzetekkel kezdődött a mérkőzés, a vendégek a 7. percig szinte el sem jutottak Ouzas kapujáig. A 12. percben aztán jött az első magyar gól, Sarauer kapu mögül visszatett passzából Erdély volt eredményes, 1-0. Továbbra is a Volán dominált, és amikor a csehek épp feljavultak volna, egy 2+2-es és egy szimpla 2 perces kiállítás akasztotta meg őket. Kettős fórban a Fehérvár meglőtte a másodikat, Yogan az utolsó másodpercben iratkozott fel a táblára, 2-0. Jellemző adat: 18-7 volt a kapura lövések aránya ide. Az áthúzódó előnyben további lehetőségek nyíltak, de ezek kimaradtak. A második menetben feljavultak a znojmóiak, szükség volt a koncentrált védekezésre és a kiváló kapusteljesítményre. A kisbüntetésekkel ekkor is bőkezűen bántak a játékvezetők, ám az állás nem változott. Nem úgy az utolsó felvonásban, amikor a 43. percben Erdély bújt ki a védők között és meglőtte a maga második gólját, 3-0. Ezzel sem volt vége, hiába iparkodtak a csehek, egy megugrás során 3 volános lépett meg 1 ellen az 55. percben, és Campbell gyakorlatilag eldöntötte a 3 pont sorsát, a végeredmény 4-0 lett. A Fehérvár 3 vereség után nyert ismét, és még mindig van esélye a negyeddöntő elérésére. Nem mondhatni, hogy könnyű lesz, ugyanis az kell a sikerhez, hogy a mieink rendes játékidőben győzzenek a Linz otthonában, miközben a Znojmónak 0 pontos vereséget kellene szenvednie a Dornbirntól, az Innsbrucknak pedig a Villachtól. Szombaton minden kérdésre megszületnek a válaszok.

avszno

fotó: Hydro Fehérvár AV19

Megtettük, amit kellett, életben maradtunk

   

Anthony Luciani, a Znojmo játékosa és Antti Karhula, a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzője nyilatkozott a két csapat mérkőzéséről.

EBEL, 2650 néző. Játékvezetők: Nikolic, Piragic, Gatol, Rezek.
Ouzas: 100% (Kornakker)
K
Groh: 88,6% (Lassila)
Campbell, Kaijomaa, Kuralt, Sarauer, Erdély
1
Burlon, Doherty, Luciani, Flick, Svoboda T.
Tikkanen, Stipsicz, Sárpátki, Metsavainio, Reisz
2
Cermak, Boruta, Beranek, Bartos, Matus
Szabó D., Harty, Girard, Timmins, Yogan
3
Miklis, Sova, Berisha, Cesik, Novak
Szabó K.
4
Gago, Jonas, Bowles, McRae, Oscadal
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 10:50 FHA Erdély Sarauer Stipsicz
2-0 19:59 FHA PP2 Yogan Sarauer Girard
3-0 42:35 FHA Erdély Kuralt Sarauer
4-0 54:06 FHA Campbell Sarauer
35 Kapura lövések száma 29
12 Kiállításpercek 16

Így nullázta le a Hydro Fehérvár AV19 a Znojmót

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR ÉLŐ
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum